HCL.HR

VIDEO: Nintendo sa stilom najavio prisutnost na ovogodišnjem E3 sajmu

ToxarE 29.04.2014.   •   4 komentara


Nintendo ni ove godine neće održati klasičnu konferenciju za novinare na E3 sajmu, već spremaju digitalni event, live-stream, suradnju s Best Buy trgovinama i turnir u novoj Smash Bros. igri.

Nintendo ne bi bio Nintendo da ne pokuša napraviti nešto drugačije, čak i kada drugačije nije nužno potrebno. Japanski gaming gigant ni ove godine na E3 sajmu neće održati klasičnu konferenciju za novinare kakvu vjerojatno pripremaju Sony i Microsoft, već će umjesto toga predstaviti ‘digitalni događaj’ (čitaj: poseban video) koji ćemo svi zajedno moći pratiti putem interneta.

Prošle godine napravili su istu stvar, a za ovu godinu obećavaju nadogradnju tog koncepta. Kroz službenu objavu za novinare kažu da će kroz ovu “novu vrstu video programa otkriti nove detalje o gamerskim iskustvima koja stižu na Nintendo platforme u 2014-toj i nadalje.” Nintendo Digital Event svijet će pratit u utorak, 10. lipnja od 18 sati. Računajte da će Nintendo do tada podići službene stranice za svoje prisustvo na E3 sajmu, a tamo ćemo najvjerojatnije moći pratiti sve što otkriju, uključujući i taj Nintendo Digital Event.

No to nije sve! Kao što znate, ove godine stižu čak dvije ekskluzivne Super Smash Bros. igre, jedna za 3DS i jedna za Wii U, a budući da se radi o iznimno značajnim i vrlo kompetitivnim naslovima, Nintendo će E3 iskoristiti za organizaciju velikog turnira. Super Smash Bros. Invitational službeni mu je naziv, a okupiti će 16 vrhunskih Smash Bros. igrača u NOKIA Theatreu u Los Angelesu oko Wii U verzije igre. Više informacija o natjecateljima koji su pozvani sudjelovati u turniru i načinu na koji ćemo moći pratiti live-stream istoga dolazi kasnije.

Nintendo će naravno na sajmu imati i veliki štand na kojem će posjetitelji moći isprobati neke od nadolazećih Wii U i 3DS igara. No osim posjetitelja sajma, ove godine će i fanovi Nintenda dobiti priliku posjetiti taj štand putem interneta kroz konstantan live-stream s eventa. Neki od najistaknutijih developera iz Nintendova odjela za razvoj proizvoda, tzv. Treehousea, bit će tamo da vam kroz internetski prijenos uživo demonstriraju neke od nadolazećih Nintendo igara. “Ovaj novi tip programa prenosit ćemo uživo cijelo vrijeme tijekom trajanja E3 sajma.”, obećava Nintendo kroz objavu za novinare.

Uz sve ovo, Nintendo će ponoviti i prošlogodišnju suradnju s Best Buy trgovinama za vrijeme trajanja E3-ja. To ukratko znači da će svi oni bez ulaznice za E3 moći isprobati neke od igara koje se prikazuju na sajmu u odabranim Best Buy trgovinama. Biti će to “prvi put da fanovi diljem svijeta dobiju priliku zaigrati Super Smash Bros. za Wii U”, kaže Nintendo.

OK, idemo sve to malo zbrojiti još jednom. Znači imamo jedan poseban video 10. lipnja u kojem će nam predstaviti sve glavne novosti, zatim live-stream sa sajma tijekom cijelog trajanja showa, Smash Bros. turnir u dvorani koja prima tisuće gledatelja i šansu da isprobamo novi Smash Bros. kroz Best Buy trgovine. O da, tu je još i ovaj savršeni video da najavi sve to, stvoren u suradnji sa savršenim ljudima iz Mega64. Savršeno.

Komentari (4)

  • Njec

    29.04.2014 - 16:02

    E ovako se radi hajp! 😀

    (DA BAR VELE KAD ĆE NOVI STARFOX, METROID I F-ZERO)

  • ReaLitieS-101

    29.04.2014 - 18:36

    Kada sam pogledao video prije objave ovog, bio sam zbunjen, i mislio da Nintendo stvarno ne sluša što igraći od njih žele. Kada sam malo dublje ušao u ovaj video, sve se činilo bolje nego lošije, ali pročitavši još ovo dobio sam potpunu sliku i shvatio da ne može bolje.
    Bravo Igor, svaka čast, lijepo napisano! 😉
    Moglo bi ovo biti stvarno nešto od Nintenda, očito imaju neke posebna i skrivena iznenađenja. Kako bi reko Njec, to je Nintendo! 🙂

  • Argulian

    29.04.2014 - 19:47

    Da ne bi bilo, tresla se brda….rodio se miš. Iskreno, samo da ne prebace X na sljedeću godinu i ja zadovoljan. Ne bi bilo loše da i najave veliki popust na, recimo, mario 3d i W101.. 🙂

  • ReaLitieS-101

    29.04.2014 - 19:48

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?