HCL.HR

VIDEO: Pogledajte osnovne gameplay mehanike obećavajućeg akcijskog RPG-a Umbra

Stjepan Fikter 10.05.2015.   •   6 komentara


Ususret Kickstarter kampanji koja počinje idući tjedan, developeri su objavili gameplay video u kojemu prezentiraju Resource Opposition sistem i Elemental Effect interakciju.

U francuskom studiju Solarfall Games kuha se akcijski RPG Umbra za kojeg se developeri nadaju da će zaživjeti uz pomoć Kicstarter kampanje. Prikupljanje financija počinje 13. svibnja, a da nas i prije toga dodatno zainteresiraju za igru, pripremljen je video u kojemu se objašnjavaju gameplay elementi na kojima će počivati Umbra.

Temelji su postavljeni u obliku dvije gameplay mehanike – Resource Opposition sistem i Elemental Effect interakcija. Prva mehanika bit će zaslužna za sistem u kojemu neće postojati klase, nego će na igraču biti odabir kako želi igrati. Točnije, postoje četiri resursa: Health, Rage, Stamina i Mana te ovisno o vještinama koje se koriste, jedni resursi će se puniti, dok će se drugi smanjivati. Kako je to objašnjeno u primjeru – za napade na blizinu punit će se Rage, no zato će Stamina i Mana biti smanjeni kao i njihova regeneracija. Developeri su uveli ovaj sistem zbog balansa budući da po njihovim riječima igra pruža veliku slobodu u načinu na koji ćemo ubijati protivnike.

Druga mehanika odnosno Elemental Effect interakcija je utjecaj vatre, vode, leda i munja na protivnike i okoliš. Ukratko, vatra neće baš djelovati u vodi, no zato će munje moći djelovati na sve protivnike koji se nalaze na mokrom području. Ako ste igrali prošlogodišnji Divinity: Original Sin, možete pretpostaviti kako će to funkcionirati.

Više informacija o Umbri bit će objavljeno s početkom Kickstarter kampanje, a do tada pogledajte video da vidite kako mehanike izgledaju u akciji.

Komentari (6)

  • gola_sam

    10.05.2015 - 16:20

    boooriiiinnggg

    • HighCroGaming

      @gola_sam, 10.05.2015 - 17:37

      odi ti igrat cod

    • gola_sam

      @gola_sam, 10.05.2015 - 23:20

      nisam ti ja vidio coda od dvice prika, ali ovo ne izgleda kao nista sto do sada nije vidjeno 830 puta

  • RedEy3

    10.05.2015 - 18:38

    mene ubija njegov naglasak, ne mogu se prestat smijat 😀

  • goldfinger

    10.05.2015 - 19:44

    Je,naglasak mu je silan….Mix francusko-kinesko-bugarski engleski…

  • redhillunited

    11.05.2015 - 08:50

    Nisu losi vizualni efekti magije i opcetino, not bad sto se tice grafike, a sad ovo ostalo treba jos viditi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?