HCL.HR

VIDEO: VR demo rasplakao oca jednog gamera

Juraj Bevandić 26.08.2015.   •   10 komentara


Mnogi tvrde da virtualna stvarnost nije niti će ikada biti budućnost gaminga, ali kada njome iznudite ovakvu reakciju iz jednog laika znate da ima potencijala za velike stvari.

Nije nikakva novost da velike firme pokušavaju što više uključiti virtualnu stvarnost u gaming. Dapače, rade to već niz godina te znamo da nas u bliskoj budućnosti čeka hardware koji bi mogao potpuno promijeniti način na koji igramo igre.

Mnogi igrači nisu toliko oduševljeni tom idejom i preferiraju klasično igranje na PC monitorima ili televizijskim ekranima. No, vjerujemo da bi i oni najtvrdokorniji posustali pred čarima VR demo prikaza.

YouTube korisnik Hoopernation koji često snima Oculus Rift sadržaje, odlučio je upoznati svog oca s uređajem kroz The Apollo 11 Experience demo. Nije trebalo dugo da otac ostane potpuno očaran virtualnom stvarnosti, a na kraju je požalio što je demo gotov te je čak priznao da su potekle suze radosnice.

VR se sličnim iskustvima već pokazao kao jako efektivna i privlačna tehnologija koja bi se mogla koristiti u razne svrhe izvan igranja video igara. Čak ako VR uređaji ne pronađu svoje mjesto u svijetu videoigara, lijepo je makar znati da će to iskustvo uspješno izmamiti koju suzu i osmjeh onih koji su u svome djetinjstvu mogli samo sanjati stvari koje im omogućava.

Komentari (10)

  • IaMarmageddoN

    26.08.2015 - 12:41

    I mene bude jednog dana rasplakao 😛

  • ReflectoR

    26.08.2015 - 16:34

    najvaznije je pitanje koliko brzo dosadi?

    • Ementaler

      @ReflectoR, 26.08.2015 - 17:01

      Pa ne vidim zašto bi brže dosadilo od klasičnog sjedenja pred TV-om/monitorom. Glavno da je softver dobar…

    • ReflectoR

      @ReflectoR, 26.08.2015 - 20:14

      previse ogranicavajuce, slaba grafika, do sada sto sam vidio jedino sto radis je da gledas uokolo.. sigurno je to cool za isprobat, ali cini mi se kao da bi brzo moglo da dosadi. nadam se da grijesim

  • Antifeminista

    26.08.2015 - 18:25

    Čudno, meni su suze potekle od muke i piksela. Očekivao sam više, ali kada sam probao u Zg-u nisam baš bio oduševljen. Za mene samo jedan bespotreban gimmick. Ok, može biti cool za video konferencije i znanost, ali za igre -1

    • Ementaler

      @Antifeminista, 26.08.2015 - 18:34

      Probao si vjerojatno prvi Oculus Rift – stvar koja je zastarjela i ni tad kad si ju probao nije bila finalni proizvod… i probao si neki tech demo koji isto tako nije komercijalni proizvod neke osobito visoke kvalitete. Strpi se malo dok prave VR hardver i softver ne izađu, bit će bolje.

    • Antifeminista

      @Antifeminista, 26.08.2015 - 18:42

      Vjerovatno, treba proći još vremena dok se to udomaći 😛

  • brlja

    27.08.2015 - 20:23

    Ispod 4 k u 60 fpsa po oku ovo nema smisla. Boli glava, suze oci i u full hd veziji.Bit će to dobro al kroz godinu i pol do dvije. No ljudi bi mogli popusti prvi val pa na kraju cijela stvar možda i propadne. Pa 3d filmovi su od 60 ih u više navrata gurani pa je tek avatar popularizirao stvar, iako neznam nikog tko gleda 3d filmove više.

  • lepiakadodo

    28.08.2015 - 08:17

    Već sam bio pisao o ovoj temi, ali mislim da će virtualna realnost u igrama biti isključivo korištena u simulacijama poput vožnji auta, aviona, kamiona, vlaka, TRAKTORA, jet-ski-ja i svih ostalih u kojima sjedite!! Naravno onog trena kad usavrše kretanje lika (bilo kontrolerom ili nečim takvim) VR će postati zaista super igračka. Meni osobno Pr. Morpheus od SONY-a je super stvar i onog trena kad izađe GT7 i podrška za MORPHEUS-ja kupujem! Sjediš u kokpitu pred volanom s tim vragom na glavi—neopisivo!!!

    • IaMarmageddoN

      @lepiakadodo, 28.08.2015 - 08:21

      hahaha E, to je euforija u granicama normale 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?