HCL.HR

Ni u virtualnoj stvarnosti nećete moći pobjeći od reklama

Zoran Žalac 03.04.2017.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Tvrtka HTC ponudila je developerima VR aplikacija mogućnost da izravno ubacuju promidžbene sadržaje u njih.

viveport

Virtualnu stvarnost treba nekako potaknuti jer je širem krugu ljudi još uvijek preskupa ili pak nepoznata. Korak prema tome odlučila je poduzeti tvrtka HTC koja je vlasnik trenutno najsposobnijeg VR uređaja u maloprodaji, Vivea. Premda se Vive najviše koristi u igrama, odnosno u kombinaciji sa Steamom, HTC ima i vlastitu Viveport digitalnu platformu za ostale VR sadržaje, a upravo će ona otvoriti vrata masovnom promoviranju, odnosno – reklamama unutar virtualne stvarnosti.

Developeri sadržaja na Viveportu tako sada mogu postaviti promidžbene materijale u oblilku videa i bannera, a ako ste mislili da to nikako ne utječe na VR igre – varate se. Postoji, naime, opcija da se reklame izravno nalijepe na 3D modele, što znači da bi se developer teoretski mogao odlučiti na takozvani promoviranje nečega što nema nužno veze sa samom igrom. Srećom, oglašavanje je za sada ograničeno samo na free-to-play VR aplikacije.

Naravno, bilo je samo pitanje vremena kada će tvrtke nanjušiti marketinški potencijal virtualne i proširene stvarnosti, tako da je HTC praktički bio prisiljen na ovakvo što. Doduše, dolazak reklama u VR ne mora nužno značiti lošu stvar jer čim se više novca vrti oko te tehnologije, to je izglednije da ona ima nekakvu budućnost.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • Tony Ghost 1811

    03.04.2017 - 12:24

    Moderna bolest u vidu reklama se siri kao virus. Ja bi njima platio samo da to ispiranje mozga ne gledam.

  • c0bra123

    03.04.2017 - 12:35

    Ajde mogu razumit na Free-to-Play igram, samo se pitalo kad će se budala sjetit, a sad da gledaš reklame u igri za koju si punu cijenu platio… Nadam se da neće i tu ubacit reklame, mslm, nema smisla.

  • Duanador

    03.04.2017 - 12:36

    Kada sam tek nabavio internet…a to je bilo podavnooo…Sta si kliknuo to si i otvorio. Sada kliknem jedno ono otvori nesto deseto. zatvorim to kliknem opet ono nesto drugo. Klikni X ovdje,klikni X ondje. Sve je puno reklama koje ne da ti se nude da ih pogledas nego ih moras pogledati. Vjerojatno ce uskoro biti (pokreces Call od duty modern warfare 7 ) I ono u po multiplayer borbe reklama od PAMPERSA.
    Svi placamo interenet i to ne bas jeftino da bi placali da gledamo nesto sto ne zelimo. Jer reklame nam nisu na izbor nego su tu protiv nase zelje.

    • Czar

      @Duanador, 03.04.2017 - 13:45

      Instaliraju Adblock pa ti neće biti popupova i ostalog.

    • Duanador

      @Czar, 03.04.2017 - 15:01

      Hvala puno. Nisam znao za to. Odlicno. Jos jednom se zahvaljujem.

    • Apocalypse4987

      @Duanador, 03.04.2017 - 16:29

      Adblock je svetinja, prvo šta se instalira na friški firefox, al neke stranice ga detektiraju i ne žele prikazivat sadržaj, pa im moraš dopustit pristup

  • KindaExplosive

    03.04.2017 - 15:07

    Mislim ako je igra f2p onda je sasvim normalno da će bit reklama,ali ako smo pošteno platili onda nemaju razloga reklamirat.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?