HCL.HR

Na internet je procurila Warcraft avantura koju Blizzard nije htio da igrate

Zoran Žalac 13.09.2016.   •   1 komentara


Otkazana igra Warcraft Adventures: Lord of the Clans pojavila se u svom nedovršenom, ali igrivom izdanju, gotovo dva desetljeća nakon što joj se izgubio svaki trag.

warcraft-adventures

Krajem devedesetih godina Blizzard je radio na point’n’click igri u Warcraft univerzumu, no ako za nju nikada niste čuli to je zato što nikada nije bila ni dovršena. Naime, Warcraft Adventures: Lord of the Clans, kako je projektu bio naziv, nestao je s radara 1998. nakon što je Blizzard donio odluku kako igra nije na očekivanom standardu kvalitete.

S obzirom da je igra praktički bila gotova, godinama kasnije na kapaljku su se pojavljivali  različiti materijali iz nje. No, prije nekoliko dana na internetu se pojavilo nešto značajno  – igriva verzija Warcraft Adventuresa.

Nakon 18 godina igru je Blizzardovim fanovima na Scrolls of Lore forumu poklonio jedan korisnik iz Rusije. Nije trebalo dugo da ju Blizzard ukloni, ali vjerujemo kako nije u potpunosti nestala te bi kad-tad mogla ponovno isplivati na različitim servisima za dijeljenje podataka.

Ako ništa, ovime je barem razotkriven misterij kako bi Warcraft izgledao u žanru PNC avantura. Warcraft je u međuvremenu postao pravi fenomen pa mu ta igra ne može naštetiti, kakva god jest, a fanovi 18 godina kasnije imaju prilike vidjeti nove Warcraft sadržaje bez da plaćaju ekspanziju ili pretplatu za WoW.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?