HCL.HR

Warframe dobio novi update – Operation Rathuum

Filip Galeković 30.04.2016.   •   13 komentara


Arene, minibossevi, modovi i… automatski lanseri žileta? Pogledajte što sve donosi Operation Rathuum update za Warframe.

Posljednji u nizu mnogobrojnih događaja, odnosno updateova, u F2P shared world pucačini Warframe naziva se Operation Rathuum, a u igru donosi neke nove mehanike, zanimljive neprijatelje i još zanimljivije modifikacije za specifična oružja.

Naime, jedan od nekolicine sindikata koji se zalažu za sigurnost civila u ovom futurističkom univerzumu od igrača traži da se bore u njihovo ime. Izbjeglice koje su se pokušavale osloboditi bremena diktatorskog Grineer carstva su uhvaćene te im se sprema suđenje po borbi. Naravno, cijeli je proces namješten te optuženici nemaju nikakve šanse preživjeti nalete posebno kloniranih ubojica koje je na njih nahuškala ozloglašena Kela De Thaym. Ukoliko žele sudjelovati u ovom eventu, igrači moraju prihvatiti ponudu Sindikata i uskočiti u neke od najtežih misija koje su ikad bile implementirane u Warframe.

U suštini, Warframe je Grind: The Game te se ista filozofija primjenjuje i u ovom najnovijem dodatku. Sam proces “suđenja” se odvija u PvP arenama gdje posebno napravljeni mini-boss neprijatelji opremljeni automatskim oružjem, bacačima plamena, genetski-modificiranim mačketinama i električnim štapovima jurišaju na igrače, držeći tempo igre iznimno brzim i dinamičnim.

Ako želite dobiti sve nagrade i kvalificirati se za neko konkretnije mjesto na leaderboardsima, čeka vas puno klanja. Ono što je dobro jest da je sama borba dobro pogođena. Dok se većina neprijatelja u igri oslanja na taktike kojih se ne bi posramila ni Crvena Armija pedesetih godina prošlog stoljeća, novo-ubačeni ubojice pak su jači i opasniji neprijatelji koje nije strah čučati u mračnom kutu sa snajperom ili mijenjati oružja i izbjegavati vaše napade na gotovo inteligentne načine. Imajući to sve na umu, arena jest grind, no barem je zabavna.

Tijekom “suđenja” u igri će se pojavljivati posebni modifikatori koji rade na istim principima na kojima su radili i mutatori iz Unreal Engine igara. Očekujte nisku gravitaciju, brze povratke u igru, nalete vampirizma i slične divote. Kao posebna nagrada tu su jako zanimljivi modovi za oružja pa tako možete naletjeti na modifikaciju za Twin Basolk (plamene sjekire) koja će vas automatski teleportirati od jednog do drugog neprijatelja. Ako su ogromni metalni čekići ono što vas više zanima, tu se može naći i mod koji daje šansu da neprijatelji ubijeni tim oružjem eksplodiraju, potencijalno eliminirajući pritom sve okolne štetočine.

Osim arene, mini-bosseva i potpuno promijenjenog završnog bossa (De Thaym), ovaj novi update donosi i brdo popravaka bugova, neke promijene za vizualni render oklopa i slične divote. Posebno bih istaknuo nove automatske sačmarice koje pljuju ogromne količine šrapnela, pritom praveći paštetu od vaših meta.

Jeste li fan ove igre? Ako da, velike su šanse da će vam Rathuum dati poticaj da utrošite još nekoliko desetaka sati na Warframe. Ako ne, možda će vas nadolazeći Update 19 navesti da joj date šansu.

Označeno sa:

Komentari (13)

  • ck7

    30.04.2016 - 15:07

    Jedna od dva free to play naslova koje sam igrao (drugi je Warthunder), ali sam odustao od igre jer svaki put (ne karikiram, doslovce svaki put) kad sam pokrenuo igru krenuo se skidati neki patch/update i uvijek sam morao čekati pola sata dok se ne skine…ono što sam igrao dok sam imao volje čekati je bilo sasvim OK, ali ta količina grindanja..gore od Destinyja..hvala, ali jok..dolazi UNCHARTED 4, u to se troši vrijeme i novac 🙂

    • Filip Galeković

      @ck7, 30.04.2016 - 15:12

      Prvi cu se sloziti s tobom sto se tice grinda. Ipak, Warframe je jedna jedina igra kojoj se i dalje vracam nakon gotovo 1500 sati.
      Nije za svakoga, tolko je jasno 🙂

    • ck7

      @Filip Galeković, 30.04.2016 - 16:32

      Svaka ti čast..nije mi grind toliko smetao koliko konstantno skidanje jer ta igra nikako da bude gotov proizvod što je ok, nek dodaju stvari 😉 možda je moja greška što sam ju počeo igrati od samih početaka na PS4 pa me zato izludila..možda se i vratim, čisto da vidim gdje je sad..

    • Filip Galeković

      @ck7, 30.04.2016 - 16:41

      Konstantni apdejtovi su jedna od stvari koje me drže uz igru, zbog toga što konstantno dolaze novi fićri, itemi i slično. TBH ne bih rekao da će Warframe ikad biti gotov per se 😀
      Nisam siguran kako to funkcionira na konzolama, ali proces skidanja dodataka je jako bezbolan na PC-u.
      Ako ćeš se vraćati, preporučam da se probiješ do questa koji se zove The Second Dream. Parira modernim AAA hitovima po pitanju kvalitete produkcije, i prvi je dio cinematic kampanije za igru.

    • ck7

      @Filip Galeković, 30.04.2016 - 17:12

      Na konzoli bi mi se trebao update skidati u pozadini, ali Warframe se počeo skidati tek kad ga pokrenem (igru), i onda ti neda da išta radiš s njom dok se ne skine sve, mislim, mogu ja igrati nešto drugo, ali ako sam se tad zaželio igrati baš to..ali imat ću sad puno vremena pošto ću godinu dana živjeti sam, jer mi zaručnica odlazi na stručno osposobljavanje, pa ću si morati malko skratiti podneva…baš ću probat ovih dana da vidim kako izgleda sve to…možda obavim i koju mikrotransakciju 😉 hvala za info

  • ck7

    30.04.2016 - 15:08

    *jedan od dva…

  • Gregor Stojev

    03.05.2016 - 10:22

    Malo kasnim, ali nebitno. Nisam baš siguran da su jedne od najtežih misija ikada u Warframeu. Tailorano je za level 20, a sve iznad je samo radi bržeg progressiona ukoliko si nadmašio tu razinu već. Ja sam se ležerno samo prošetao kroz sve 4 faze, uključujući i mizernih 25 killova u endlessu, dok mi neki filthy Corpus sortie još uvjek stvara probleme. Nego Filipe, 1500 sati?! Pa koj ti je MR?

    • Filip Galeković

      @Gregor Stojev, 03.05.2016 - 10:28

      Rathuum je dobio veliki nerf prije par dana, skoro odmah po izlasku jer su se ljudi zalili na preveliku tezinu.
      MR15 samo, ne volim levelovati iteme samo levelinga radi, a inace sam poceo igrati odmah kad je igra usla u otvorenu betu.

    • Gregor Stojev

      @Filip Galeković, 03.05.2016 - 19:28

      Vidio sam nerf, ali mislim da je bilo nepotrebno, ja sam ga proso na dan kad je izasao u jedno sat vremena, cak nisam ni previse filozofirao sa modovima. Rhino + par extra armora + tonkor = cakewalk. I to je bilo 10 rundi jos onih po +10 pointova, sad ovo +25 je malo pre smijesno. I da, za 1500 vuri MR15 nije nesto extra, ja sa mojih 600 sam na 14, ali razmisljam si da sad to pocnem gurat dalje jer bi moglo biti promjena na Forme.

    • Filip Galeković

      @Gregor Stojev, 03.05.2016 - 19:33

      A da, ja sam isao s Excaliburom i Ivarom jer Rhina opcenito ne volim. Plus Tonkor je OP as fuck cim imas crit build.
      Sto se mene tice MR15 je cisto okej s obzirom na to da nikad nisam zestoko farmao za mastery, a ni ono da bi itemi bili visi level po defaultu nakon Forme me ne privlaci prejako. Jedan Mimas survival od pola sata s boosterom i ionak je lvl 30, jel (Draco ignoriram :D).

    • Gregor Stojev

      @Filip Galeković, 03.05.2016 - 20:50

      Boosteri su mi dosta skupi (samo daily koristim), iako imam par tisuca platinuma u dzepu, nedam za to. Kako cesto ubacuju nove weapone i frejmove, tih 15-20 rankova ce dosta znacit, pogotovo jer neke stvari moras i po 5 puta format, pa ako bu za svaki polarity jedan-dva Draco manje tim bolje.

  • Kiki23

    30.05.2016 - 20:28

    Ja Warframe igram na PS4.Rijetko naiđem kada se na igri radi update.Igra mi se sviđa najviše zbog toga što je besplatna,a vrlo je realna.Nažalost platinum sam sav potrošio.Najviše volim rješavati misije sa ostalim igračima.Loše kod igre je to da još nisam našao način kako skupiti platinum.Trenutno imam Volta na rank 21.

  • Markos Hristovski

    12.06.2016 - 15:09

    HCL , molim vas da napravite i vjesti o Planetside 2, u igrici je dosao novi update, moze se graditi, molim vas da napravite i vjesti za to, kad vec i za Warframe, istina je da je Warframe puno popularnij na Steamu, ali i Planetside je besplatan, a radi se o stvarno dobom Open world First Person Shooteru

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?