HCL.HR

Wargaming radi veliku proslavu povodom 100 godina tenkova

Igor Belan 05.09.2016.   •   8 komentara


Ovog mjeseca obilježit ćemo 100 godina od proizvodnje prvog tenka zvanog Mark I, a tvorci najpopularnije igre s tenkovima organizirat će tim povodom veliku proslavu usred Londona.

100-years-of-tanks

Tvorci World of Tanksa, najpopularnije igre s tenkovima na svijetu, ovog će mjeseca sa stilom proslaviti 100. rođendan prvog tenka ikad konstruiranog. Najavljuju niz posebnih evenata za World of Tanks na PC-ju i konzolama, kao i za World of Tanks Blitz, verziji igre za mobilne uređaje.

Točno na datum 15.09.1916. prvi tenk ikada, nazvan Mark I , pušten je na bojište, a 15.09. ove godine, na njegov 100-ti rođendan, tvorci World of Tanksa će na Trafalgar Squareu u Londonu održati poseban event i to u partnerstvu s muzejom tenkova iz Bovingtona. Osim toga, počevši od 14.09. igrači World of Tanksa na konzolama moći će vidjeti Mark I tenk u igri, dan nakon toga isti tenk doći će i u PC verziju igre, a od 19.09. moći će ga vidjeti i igrači World of Tanks Blitza.

Što se eventa na trgu Trafalgar tiče, po opisu koji smo dobili iz Wargaminga, djeluje zaista zanimljivo. Tijekom eventa na trgu će se pojaviti replika Mark IV tenka (stvorena za film ‘War Horse’ Stevena Spielberga), a posjetitelji će moći vidjeti Mark I tenk oživljen kroz posebno augmented reality iskustvo. Britanski TV voditelj i povjesničar Dan Snow će pričati o povijesti Mark I tenka, zajedno s predstavnicima Wargaminga.

PC verzija World of Tanksa će 15.09. predstaviti poseban in-game event uz tzv. “Convoy” mode u kojem će igrači moći voziti potpuno nov tip vozila – četverokotačni oklopni automobil Lanchester, opremljen s vrlo brzim strojnicama. U ovom modu igre, igrači će biti podijeljeni na dva tima s po sedam igrača – jedan tim će štiti i popravljati Mark I dok se kreće po bojištu Prvog svjetskog rata, dok će drugi tim pokušati uništiti legendarni tenk eksplozivima.

Trench Warfare mod za World of Tanks na konzolama, koji postaje dostupan od 14.09., predstavit će Mark I tenk na za konzole ekskluzivnoj mapi Thiepval Rdige. World of Tanks Blitz će 19.09. dobiti poseban mod u kojem ćemo se moći boriti u 7 na 7 mečevima s Mark I tenkom. Skupite li 10 bitki s Mark I tenkom tijekom tjedan dana, dobit ćete i posebnu medalju.

world-of-tanks-100-years

Za velike ljubitelje povijesti tenkova, Wargaming je ovim povodom izbacio i posebni video u 360° koji možete pogledati ispod, odnosno na YouTubeu, po mogućnosti s kakvim VR headsetom i tako virtualno zakoračiti na bojište puno starih tenkova, uključujući i Mark I.

Za više informacija o eventu 100 godina tenkova, posjetite stranicu mark.worldoftanks.eu.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • LuckyPro GamingExper20745

    05.09.2016 - 12:03

    Hahah,Wargaming je zapravo jedan od posljednjih Publishera video igara ovog “žanra”,a kao što se i zna njihov najveći uspjeh je World Of Tanks[WoT],igra koju ja ponekad zna, zaigrati i pozabaviti se kilanjem drugin Gamera u raznim verzijama tenkova,hahah!!! 😀 !!!

    • Vailent

      @LuckyPro GamingExper20745, 05.09.2016 - 18:34

      Ima jedna igra koja je bolja 100 puta od Wota a to je ni manje ni više WARTHUNDER 😀 😀

    • LuckyPro GamingExper20745

      @Vailent, 05.09.2016 - 19:39

      Hahah,ok ako je to tvoje mišljenje,hahah!!! 😀 !!!_P.S. Je li WarThunder možda napravljen od istih developera kao i World Of Tanks[WoT]???

    • Vailent

      @LuckyPro GamingExper20745, 05.09.2016 - 22:34

      WARTHUNDER!

    • PsyBorG6of9

      @Vailent, 05.09.2016 - 23:46

      warthunder je ok game pogotovo realistic historical battles, gdje nema radara i da ti crveno svijetli di je drugi tank, pa ti traži tko i od kud te roka, samo ima premal player base i nisu mi jasni oni npc kontroliran i tenkovi u arcade modu na pojedinim mapama, bar ih je bilo kad sam ga zadnji put igrao to mi je največa zamjerka toj igri, mali player base i npc

    • KhorneFlake

      @LuckyPro GamingExper20745, 05.09.2016 - 23:45

      Ne.

  • PsyBorG6of9

    05.09.2016 - 23:40

    wot mi je bio zakon nekad dok nije bilo 50% tenkova koji su vidjeli jedino crtaču dasku, a od bojišta ni b…. i dok nije bilo toliko tenkova iz doba nakon ww2, točnije wot mi je bio zakon jedno prije 5 godina u doba alphe ili bete šta je več tad bilo. odbilo me od te igre štancanje tenkova s crtače daske, tekova nakon ww2, troškovi bitke ukoliko nemaš premium ili savršenu bitku na tear VIII, IX, X tenkovima, gold ammo, nepostojanje moda tipa samo njemački tenkovi protiv rusa, saveznika…

    • KhorneFlake

      @PsyBorG6of9, 05.09.2016 - 23:47

      I sam sam se iznenadio kad sam tek počeo da igram da su bitke mješovite i u timovima se mogu koristiti tenkovi bilo koje nacije. Sit sam se naigrao, ali nakon 2000 i kusur partija sam se zamorio i vidjeo da mi igra samo bezveze traći prostor na hardu. Jedno 5% partija je bilo uzbudljivo i povuci-potegni. Tj. do samog kraja se nije znalo ko je pobjednik. Sve ostale su bile ili mi njih pregazimo, ili oni nas pregaze tako strašno da se nije moglo sjediti pravo jedno vrijeme.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?