HCL.HR

Warhammer 40,000 odlazi u MOBA žanr s Dark Nexus Arenom

Stjepan Fikter 26.02.2015.   •   3 komentara


MOBA stil igranja u kombinaciji s twin stick shooterom okosnica je Warhammer 40,000 Dark Nexus Arene unutar koje ćemo posjetiti Commorragh, glavni grad Dark Eldara.

Može se reći da je bilo samo pitanje vremena kada će i Warhammer 40,000 zakoračiti u sve popularniji MOBA žanr. I to se upravo dogodilo s najavom naslova Warhammer 40,000 Dark Nexus Arena na kojemu radi novoosnovani studio Whitebox Interactive.

Dark Nexus Arena odvodi nas u Commorragh, glavni grad Dark Eldara, dok će same arene biti bazirane na Wych Cults. No, za razliku od standardnog 5vs5 formata, ovdje će se sukobiti dva tima s po četiri igrača, a sam stil igranja spada u twin stick shooter s kombinacijom MOBA elemenata. Trenutačno otkriveni heroji su Stormboy, Assault Terminator, Scout i Tau Fire Warrior, a više će ih otkriti kasnije.

Interesantno je i to da su developeri već pripremili web shop s kojim se može kupiti Early Access pristup čije je otvaranje postavljeno na početak drugog kvartala ove godine. Cijene rane verzije igre kreću se od 25 pa sve do 250 dolara.

Šef Whitebox Interactivea kaže: “Mi smo hardcore MOBA igrači sa zajedničkom strašću za Warhammer 40,000 IP. Naš cilj je dostaviti visoko polirano iskustvo da igrači s bilo kojom razinom vještina mogu uskočiti te naći uspjeh i užitak.”

Koliko će to biti točno saznat ćemo iduće godine za kada je planiran izlazak pune verzije, a već na Pax Eastu moći ćemo vidjeti kako izgleda beta. Do tada, pogledajte pripremljeni teaser.

Komentari (3)

  • Apocalypse4987

    26.02.2015 - 15:40

    i dalje čekam dawn of war 3… nekako je previše ovih MOBA igara na tržištu

    • KhorneFlake

      @Apocalypse4987, 26.02.2015 - 16:23

      Pridruži se klubu. Prošlo je skoro dvije godine od izdavanja Company of Heroes 2, valjda će Relic uskoro najaviti novi projekat (nedavno su tražili producenta za novu igru i još neke dizajnere) a s obzirom da je SEGA obezbjedila licencu za fantazijski Warhammer CA-u, moguće je da će i za 40k verziju, i to još ako vidimo kako GamesWorkshop dijeli licencu lijevo i desno svakoj budali, valjda će dati opet studiju s kojim imaju tako dobru i dugotrajnu saradnju, da ne spominjem da su proizveli najbolje 40k igre i do dana današnjeg. Kad vidim kakva sve 40k sranja se izbacuju ovih dana nedostaje mi vrijeme dok je još THQ postojao i imao ekskluzivitet na licencu, sad kad bankrotiraše svaki lijevi studio ima pravo na nju. I da, previše je MOBA. Sve što nije Dota ili LoL je propalo, pa i (vjerovatno) daleko bolje od ove, sumnjam da će je i ova licenca pogurati.

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 27.02.2015 - 06:03

      da, a tako su dobro počeli. evo brojim ima trenutno 7 WH 40k igara koje izlaze ove godine al bojim se da će sve zajedno bit lošije od fire warriora. možda bude nešto od Space Hulk: Deathwing, pošto jedini ne izlazi za android i iOS

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?