HCL.HR

Warner Bros. je navodno znao da je Batman: Arkham Knight za PC pun problema

Juraj Bevandić 02.07.2015.   •   6 komentara


Anonimni unutarnji izvori otkrivaju šokantne detalje o nemaru izdavača Batman: Arkham Knighta koji govore da se za stanje pokvarene PC verzije itekako znalo i prije izlaska.

Svakim danom sve gore i gore vijesti za sve stranke uključene u izradu i prodaju novog Batmana. Iako još nitko iz izdavačke kuće ili razvojnog studija nije službeno komentirao ove informacije, izvor upoznat s razvojem igre tvrdi kako je izdavačka kuća znala da je njihov Batman: Arkham Knight za PC u neigrivom stanju te su ga svejedno pustili na tržište.

Informacije dolaze s Kotakua, a njihov izvor je zatražio ostati anoniman, što je potpuno razumljivo s obzirom na to da je otkrio škakljive informacije poput toga da je na PC verziji radilo samo deset testera, dok je više od stotine testiralo kvalitetu konzolaških verzija. Opravdanje za takvu podjelu posla krije se u tome što konzolašku verziju mjesecima uopće nije bilo moguće pokretati: “nisu bili svjesni koliko je to teško na next-gen konzolama”, rekao je izvor.

Jedan od šačice PC testera tvrdi: „Zgodno je čuti kako se WB brani da nisu imali pojma da je [PC verzija] igre u tako lošem stanju. Takva je već mjesecima i isti problemi koje vidite sada su nas mučili i pred gotovo godinu dana.“

Navodno su neki testeri uredno pronalazili i do stotinu bugova dnevno, a Rocksteady je krpao što god i gdje god je stizao. Kada je glavni dio igre bio dovršen potpuno su se posvetili uklanjanju bugova, ali upravo radi toga što je igra bila pri završetku, testeri su bili ograničeni u pogledu toga što smiju testirati kako bi ih developeri uopće mogli sustići.

Daljnje informacije nalažu da je svo testiranje izvođeno u 720p rezoluciji jer se igra na taj način bolje vrtjela. Rocksteady je mogao povjeriti testiranje igre profesionalnoj kompaniji koja bi to učinila na raznim konfiguracijama, ali su odlučili to obaviti sami i kao rezultat toga igra je povučena s polica i sa Steama. Na to su se odlučili od straha da će PC verzija „procuriti“ prije punog izlaska.

Još uvijek nema naznaka kada bi se PC verzija mogla vratiti u prodaju, a Warner Brothers nezadovoljne igrače upućuje na povratak uloženog novca.

Komentari (6)

  • VladoShady 980

    02.07.2015 - 09:44

    Steta, igru sam presao i odusevljen sam, jedino mi smeta sto su boss fajtovi smesni u odnosu na arkham origin ali igra u svakom pogledu rastura, odusevljen sam sa batmobilom samo malo smaraju pucacki elemnti batmobila ali i to malo osvjezi gameplay, ne smeta puno….ali nazalost zbog ovakvog stanja igre (bar kad je PC verzija u pitanju) igra zasluzuje maksimalno niske ocjene

    • funky0308

      @VladoShady 980, 04.07.2015 - 12:40

      SPOJLER ALERT !!!

      Ima jedan dio u igri, sigurno češ se sjetiti kada moraš vratiti "Jockere" nazad u "kavez".
      Misiju obavljaju Batman i Robin.
      Jel ti se dogodilo da (ako te Jocker vidi i potegne bombu) da nakon ponovnog učitavanja zadnje pozicije, igra ide dalje ali raspjevanog Jockera nema tamo gdje bi trebao biti..?!
      I dalje on pjeva i dalje se ti moraš sakrivati ali bug u igri je napravio to da ga ja više ne vidim…nestao je..
      Super je zanimljivo sakriti se "nevidljivom čovjeku" i nagađati u kom smjeru trenutno gleda..

      Ali slažem se..igra je odlična..
      Malo je lakša ali su uvedeni elementi iznenađenja koji (pre)često iskoče pred tebe potpuno neočekivano…fucking horror 😉

  • brlja

    02.07.2015 - 10:02

    'Navodono znao' ? Neznam u kojem to slucaju izdavac nezna kakav proizvod izdaje na trzistu, naravno da su znali i oni i bilo ko drugi koje napravio ovako nesto. Ali menadjeri su napravili predvidjanje da to nece utjecat na prodaju na kraju i dobro su procjenili. E sad bedaci smo mi koji preordamo sve pa onda t imenadjeri mogu bez problema donjet ovakve odluke, nastasvit ce to radit i dalje.

    • Czar

      @brlja, 02.07.2015 - 15:29

      Baš i nisu dobro procjenili jer je Steam uveo povrat love na jednostavan način i radi toga su i povukli vraga jer je ekipa masovno tražila lovu nazad.

    • Czar

      @brlja, 02.07.2015 - 15:44

      Evo tu je odličan komentar na sve to skupa.
      https://www.youtube.com/watch?v=somD_gvFfUU

  • Black op

    02.07.2015 - 10:04

    Kakva je ovo vijest pa naravno da su znali…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?