HCL.HR

Wasteland 2 prvog dana prikupio pola milijuna dolara

Zoran Žalac 14.03.2012.   •   4 komentara


Krenula je Kickstarter kampanja za Wasteland 2, klasični RPG Briana Farga, oca originalnih Fallout igara. Prvi dan bio je iznimno uspješan te je prikupljena polovina potrebnog novčanog iznosa za razvoj igre.

Brian Fargo i njegov inXile studio prvog su dana Kickstarter kampanje za Wasteland 2 prikupili 523 tisuće i 729 dolara. Iznos je to koji premašuje polovinu potrebnog budžeta za izradu igre od 900 tisuća dolara, pa je izgledno kako će Wasteland 2 u mjesec dana uspjeti skupiti solidnu financijsku podršku. Dakako, sam Fargo oduševljen je ovakvim rezultatom:

„WOW!!! Nevjerojatni ste! Fanovi stvarno doprinose igri donacijama i širenjem vijesti. Nisam bio ovako uzbuđen u vezi neke igre čitavo desetljeće. San mi je fokusirati svoju pažnju na izradu predivnog iskustva bez vanjskih distrakcija. Nećemo vas razočarati!“ – stoji u Fargovom uzbuđenom priopćenju.

Ukoliko ste spremni izdvojiti nešto novca za Wasteland 2, možete to učiniti ovdje. Ne morate biti Notch i donirati deset tisuća dolara, no sigurno je kako je svaki cent dobrodošao, a očekuje vas isti tretman kao i s igrom Double Fine Productionsa.

Inače, kad smo već kod njih, Schaferova Kickstarter kampanja privedena je kraju s ukupnom zaradom od impresivnih 3,3 milijuna dolara. Rekordna je to zarada jedne Kickstarter kampanje, čime je Double Fine itekako ponosan. Tim Schafer je tako u naletu ponosa na 87,138 donatora izjavio kako će nova igra biti „deset puta dobra koliko i Grim Fandango“. Odvažna izjava, moramo priznati.

Komentari (4)

  • Lazy

    14.03.2012 - 16:57

    Hohoho, nadasve odvažna izjava na kraju!

  • Deidara

    14.03.2012 - 17:46

    Meni Grim Fandango čak bolje izgleda od Psychonautsa 😛

    • Deidara

      @Deidara, 14.03.2012 - 17:46

      Zanemarite ovo
      *Facepalm*

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Deidara, 14.03.2012 - 20:06

      HAHAHAHAHHAHAHA brate hvala ti nasmijao si me , iskren si svaka cast 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?