HCL.HR

Wii Mini stiže na europsko tlo

Renato Pedišić 27.02.2013.   •   3 komentara


Wii Mini je potvrđen za Ujedinjeno Kraljevstvo, a to automatski znači da ova mini konzola leti preko La Manchea ravno u vaše i naše suncem ugrijane domove.

Nakon što je debitirala u Kanadi u prosincu prošle godine, Wii Mini konzola potvrđeno stiže i na područje Ujedinjenog Kraljevstva, odnosno Europe, krajem mjeseca ožujka.

Kao što samo ime govori, Wii Mini ponešto je manji od standardne Wii konzole, a stiže na tržište kako bi svima koji ga još nisu doživjeli ponudio osnovno Wii iskustvo po što nižoj cijeni. Nova i manja konzola srezana je tako za neke funkcije koje mnogi Wii korisnici u Hrvatskoj nisu nikada ni koristili. Wii Mini tako nije moguće povezati s internetom, a nema ni podršku za stare GameCube igre, no zato je kompatibilan s 1200 Wii igara na disku, a podržava i “većinu” Wii dodataka. Do sada izašle verzije dostupne su isključivo u crnoj boji s crvenim obrubom, a dolaze u paketu s Wii sensor barom te crvenim MotionPlus kontrolerom i Nunchuckom.

Cijena britanskog, odnosno europskog izdanja nije poznata (UK trgovine navode cijene od 80 do 100 funti), no ako znamo da je kanadsko izdanje koštalo 100 tamošnjih dolara, možemo računati kako će u Hrvatskoj Wii Mini koštati nekakvih 1000 kuna.

Komentari (3)

  • Djordjee

    27.02.2013 - 19:15

    U potpunosti sam zadovoljan najnovijim Nintendovim proizvodom naime zaigrao sam cak i neku igricu tipa ZombieU i odlicno,tako reci fantasticno sleze a evo nam ga i Mini stvarno imamo pred sobom trenutak ganijalnosti Nintenda

    • Me666

      @Djordjee, 27.02.2013 - 22:33

      Ne razumijem 🙂 Pa nije ovo Wii U mini, već Wii Mini

    • UltimateXioni

      @Djordjee, 01.03.2013 - 01:25

      Ovo ti nije Wii U Mini, vec originalni Wii samo sto je "srezan" da je jeftinija proizvodnja kao i sama konzola.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?