HCL.HR

WiiWare i Virtual Console igre od sada su legalno dostupne i na PC-u

Zoran Žalac 17.03.2017.   •   4 komentara


Dolphin emulator za Wii i Wii U igre dobio je možda i najveću nadogradnju do sada nakon što je uspostavio vezu s Nintendovom virtualnom trgovinom.

wiiware

Igranje igara preko emulatora često se promatra kroz prizmu piratiziranja, iako je tehnički gledano stvar potpuno legalna sve dok posjedujete ono što igrate. Moguće je stoga da bi Nintendo mogao progledati kroz prste ako igre za Wii, Wii U i starije konzole ubuduće budete kupovali preko računala. Naravno, možete preko PC-a kupovati naslove s eShopa, ali danas ipak govorimo o kupovanju i igranju na istoj platformi, onoj koja ne pripada Nintendu.

Naime, poznati emulator imena Dolphin dobio je vrlo važno proširenje koje mu dodaje mogućnost spajanja nas Wii Shop Channel. To znači da preko emulatora od sada možete preuzimati demo igre pa čak i kupovati naslove iz WiiWare i Virtual Consoles kataloga. S obzirom da to trenutno nije moguće ni na Switch konzoli, ovakvo što prilično je impresivno postignuće.

Doduše, nema garancije da će vam svi kupljeni sadržaji raditi na emulatoru. Dolphin je još uvijek u aktivnom razvoju, ali ovo će mu zasigurno pomoći u budućnosti, osim ako Nintendo nekim putem zabrani pristup Wii Shop Channelu. Iako bi tvrtka time zapravo bila u gubitku, vjerojatno ne gleda blagonaklono na to da korisnici mogu prebaciti već kupljene digitalne igre na drugu platformu, pogotovo onu koja nije Nintendova. Takvo što Nintendu predstavlja problem i kad želite prebaciti igre između dvije njihove konzole.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • AaboOs

    17.03.2017 - 17:54

    Super je taj Delfin al me užasno živcira emuliranje kontrolera i što moram za svaku igru skoro zezat se sa kalibriranjem gamepada.

    • zeljo024

      @AaboOs, 17.03.2017 - 20:58

      Pa samo kalibriras Wii Classic Pro i GameCube kontroler, sacuvas ta dva fajla i kasnije ih menjas po potrebi.
      Kalibriranje Wii Remote-a je nepotrebna komplikacija jer ga Dolphin podrzava kao i sensor bar, ja sam sebi kupio Wii Remote sa nuncakom i sensor bar samo zbog Dolphin-a.
      Svaku igru igras sa kontrolerom za koji je fabricki i pravljena i nema komplikacije.

    • AaboOs

      @zeljo024, 17.03.2017 - 23:37

      Ma da al taj nuncak i remote zna zezati u nekim igrama. _Nisu problem ovi klasični kontroleri, pa ako nisi dugo igro pa zaboraviš kak si ono naštimo da to funkcionira napokon (ko u mom slučaju), onda izgubim volju. Gledo sam i ja dodatnu opremu al skupo mi to za nešto što sigurno neću tolko igrat, al dobar su posao napravili sa tim delfinom. Palac gore! Čeka se Zelda na Cemu-u rađe 🙂

    • zeljo024

      @AaboOs, 18.03.2017 - 00:00

      Ne secam se da mi je u igrama koje sam igrao sa Wii Remote i nuncakom bilo nekih problema, medjutim emulator je to pa je sve moguce. U Super Mario Galaxy 1 i 2 funkcionise savrseno 🙂
      Ima na oglasima jako povoljno da se nabavi polovan Wii Remote sa nuncakom, mozda je malo problematicno nabaviti bezicni senzor bar na koji sam ja pukom srecom naleteo po ceni za samo 8 evra. U krajnjem slucaju tu je AliExpress sa povoljnim cenama i besplatnom postarinom 🙂
      Zelda na Cemu-u se ceka samo tako!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?