HCL.HR

Wildman je obećavajući novi Kickstarter projekt tvoraca Dungeon Siegea

Renato Pedišić 15.01.2013.   •   4 komentara


Gas Powered Games pokrenuo je novu Kickstarter kampanju za igru koju naziva evolucijom RPG žanra, a stavlja nas u ulogu špiljskog čovjeka.

Wildman je prvi Kickstarter projekt Gas Powered Gamesa, ljudi koji su nam donijeli hitove poput Dungeon Siegea i Supreme Commandera, a studio ga opisuje kao singleplayer i kooperativnu igru koja kombinira elemente akcijskog RPG-a u stilu Diabla s MOBA bitkama u stilu League of Legendsa.

Igrajući Wildmana, igrač preuzima ulogu špiljskog čovjeka na njegovom putu kroz evoluciju živoga svijeta, a glavna zadaća koju će morati obaviti jest preživljavanje i dovođenje ljudske rase do pobjede uz pametno taktiziranje i uništavanje neprijatelja. Kroz napredak u igri, naš će Krapinjonac biti nagrađen novim tehnologijama te raznolikim oružjem i opremom. To će se odvijati kroz mod nazvan War Zone, kojeg se najbolje može opisati kao kombinaciju MOBA i RTS žanrova, u kojem vodite svog heroja u bitku protiv protivničkog, zajedno s vojnicima koje kontrolira AI.

Između War Zone bitki, Wildmana igramo kao akcijski RPG, u modeu imena Overland, gdje ćemo imati tradicionalne elemente poput skill bara, iskustva kojeg koristimo za dobivanje novih vještina te, dakako, mnoštvo loota za skupljanje.

Obećana nam je velika interakcija s objektima i prirodom oko nas, ali i neprijatelji čija će inteligencija biti jednaka onoj našoj, koliko god to nadrealno zvučalo. Osim toga, igrači će moći stvarati svoje vlastite razine, krajolike i scenarije kroz moćne mod alate koje će moći dijeliti sa svojim prijateljima, a mi se nadamo da će stvorene mape biti igrive u najavljenom multiplayer modu, koji je u svojoj suštini kooperativna igra za dvoje do petoro igrača.

Glazbu će potpisivati veliki Jeremy Soule, skladatelj koji potpisuje glazbu za igre kao što su Total Annihilation, Dungeon Siege, Supreme Commander, Skyrim, Morrowind, Oblivion, Icewind Dale, Neverwinter Nights i Dawn of War pa vam može otprilike biti jasno da će barem na polju glazbene prezentacije igra biti sami vrh ponude.

Ukoliko vam se svidio opis Wildmana, nema razloga da igru odmah sad ne podržite na Kickstarteru ili preko drugih sredstava plaćanja kojima možete pristupiti na službenoj stranici projekta. Vjerujemo kako će cilj od 1,100,000 dolara biti prikupljen, a nadamo se vidjeti i što Gas Powered Games sprema kao bonuse ukoliko novčana potpora nadmaši osnovni cilj. Kickstarter kampanja traje još narednih 31 dan pa smo sigurni da ćemo takvo što saznati unutar tog perioda, a do tad s nama pogledajte entuzijastični promotivni video projekta.

LINK: Wildman web site

Komentari (4)

  • -Aragorn-

    15.01.2013 - 17:55

    zanimljiva ideja,al nisam siguran da će s tolko para uspjet napravit vrhunsku igru

    • Rogue

      @-Aragorn-, 15.01.2013 - 18:19

      Zašto ne ? I sa manje para su pravljene odlične igre i uostalom da mu treba više tražio bi više.

  • RedEy3

    15.01.2013 - 19:57

    Ideja zvuči predobro da bude stvarna.

  • goldfinger

    16.01.2013 - 07:53

    Zanimljivo..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?