HCL.HR

Windows 8.1 uzrokuje lag miša u određenim igrama

nebel 21.10.2013.   •   3 komentara


Nedavno izbačeno ažuriranje za Windows 8 operativni sustav stvara glavobolje PC gamerima. Naime, kontroliranje mišem u pojedinim igrama prepuno je laga.

Windows 8 prošlog je četvrtka dobio svoje prvo veće ažuriranje, ili bolje rečeno Service Pack koji se tako više ne zove (jer to očito nije u duhu… moderne informatike). I dok je Windows 8.1 korisnicima donio određene novitete, prvenstveno u “Metro” sučelju, dijelu PC gamera digao je tlak jer je poremetio igranje određenih naslova.

Naime, kako tvrde brojni korisnici na Redditu, nakon 8.1 navodno uzrokuje lag miša i preskakivanje kursora u nekim PC igrama. Naslovi u pitanju su Deus Ex: Human Revolution, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, Metro 2033 te navodno i Call of Duty naslovi. Poveznica među njima je nekorištenje raw mouse inputa, a ubrzo se došlo do rješenja koje donekle ublažuje taj problem. Međutim, da bi se stvar u potpunosti rješila, Microsoft će morati izdati služeni hotfix.

Komentari (3)

  • peaNuT_ButTer

    21.10.2013 - 19:04

    Pozdrav HCL-u.
    Problem se može rješiti, i radi u 90% slucajeva:
    Ako je u pitanju npr. CoD MW3, odete u task manager> details >iw5sp(ili koje vec ime igre)>desni klik>set priority>normal.
    Problem se dešava jer 8.1 automatski stavi veći prioritet na igre kako bi pojaćao performanse, a pritom uzrokuje nestabilnost sistema (lag miša)

  • lignja13

    22.10.2013 - 01:45

    jebemu miša

  • kewin

    22.10.2013 - 07:22

    Lag se dogadja samo kod skupljih miševa (driveri) dok kod mojeg m100 logija nema nikakvih problema ^^

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?