HCL.HR

Witcher serijal prodao pet milijuna primjeraka

Duje Kozomara 06.02.2013.   •   36 komentara


Dvije Witcher igre prodale su više od pet milijuna komada, čemu je uvelike doprinio i konzolaški debi na Xboxu 360. CD Projekt slavi, sniženja su aktualna.

CEO CD Projekt RED-a, Adam Kicinski, ponosno je objavio kako je Witcher serijal prodao više od pet milijuna primjeraka. “Witcher 3 bit će kruna RPG žanra, no također sam ponosan objaviti i kako je brojka prodanih primjeraka do sada izašlih Witcher igara prešla pet milijuna. To su sjajne vijesti, pogotovo jer je konzolaški debi igre na Xboxu 360 uvelike utjecao na ovaj rezultat”, pojasnio je. Nemojte zaboraviti – Witcher 2 je trenutno za Xbox 360 snižen na 29.99 eura, a obje igre su na GOG.com servisu te Steamu snižene u pola cijene do 8. veljače.

Komentari (36)

  • Lovac

    06.02.2013 - 17:14

    I onda neka korporacije optuže pirate za nešto… Kvaliteta se uvijek prodaje + uzmite u obzir da se oba PC Witchera prodaju na njihovom GOG-u bez ikakve zaštite.

  • rejn?er

    06.02.2013 - 17:17

    i onda se smeće tipa diablo 3 proda za 11 milijuna primjeraka, dok postoji path of exile koji više liči na nastavak diablo serijala od diabla trojke, pa ga niko neigra. ti ljudi.

    • TheOFFman

      @rejn?er, 07.02.2013 - 08:13

      Ja Diablo 3 igram od kad je izisao unatoc svim nedostacima dok Path of Exile betu nisam uspio proci koliko mi je dosadna bila (ali dati cu joj jos jednu sansu)

    • rejn?er

      @rejn?er, 07.02.2013 - 09:06

      bravo ti si jedan čovek među milijon.

  • Darius266

    06.02.2013 - 18:11

    eno na steamu oba su snižena :))

  • Adam Jensen

    06.02.2013 - 19:07

    Eto zašto ja mrzim CoD, znači svaki CoD se proda sam u 10 mil i svake naredne godine opet ista priča. Dok genijalne igre kao Witcher se obe zajedno prodaju u svega 5 mil (a razvojni tim je još i prezadovoljan ostvarenom prodajom). THQ je propao jer se njihove odlične igre kao npr Darksiders i ostale nisu mogle prodati ni u po 2 mil primjeraka.

    • Garamel

      @Adam Jensen, 06.02.2013 - 20:35

      Oj glava me zaboli od ovako glupog komentara!

    • maxim.x

      @Adam Jensen, 06.02.2013 - 20:45

      A moras uzeti u obzir da COD mogu igrati odnosno i igra dosta casual gejmera. Ne treba ti za to nikak4vo prethodno znanje o igrama niti se ne trebas posebno truditi. Igre kao Witchera igraju ipak malo ozbiljniji igraci koji se vole posvetiti igri i njenoj mehanici.

  • Tipsa

    06.02.2013 - 19:32

    Najjače mi je kad neko tko nije ni igrao Witchera piše da je igrica bolja nego CoD,samo zato što imaju neke komplekse…Ja sam igrao Witchera 2 jer su ga ljudi nahvalili ko da je neznam kaj,a igrica ne da nije ništ posebno,nego je ispod prosjeka današnjih igara…Grafiku su ocjenili ko da je izvanzemaljska,a uopće grafika nije nešto…Nakon 2 sata igranja dosadi,super teška igrica(za mene je veliki minus kad moraš ić na youtube gledat walkthrough)…tak da meni nije ništa čudno što se jedna igrica CoDa proda duplo više nego oba Witchera

    • Mayhem

      @Tipsa, 06.02.2013 - 19:41

      Ovoliko gluposti u jednom komentaru stvarno nisam dugo pročitao. Igra ti je teška? Zato jer ne znaš koristit mozak. Grafika nije nešto? Očito imaš slab komp koji može samo prastari Call of Duty pokrenut.

    • Ne[c]ro

      @Tipsa, 06.02.2013 - 19:46

      hahahhahahahhahahahahhahahahahaah

    • KIWI

      @Tipsa, 06.02.2013 - 19:51

      Slažem se hahaha

    • Tipsa

      @Tipsa, 06.02.2013 - 19:54

      upravo ono što sam i rekao,o igrici će pisat samo iskompleksirani ljudi koji nikad nisu ni igrali Witchera.Kakva grafika,o ćem ti pričaš?To što netko kaže na nekom reviewu da je grafika predobra,neznaći i da je dobra,samo su stavili puno svijetla i bok…+ ni neznaš kakav komp imam tak da

    • BsTyLer

      @Tipsa, 06.02.2013 - 19:56

      Ti si olićenje ….neželin završit rečenicu jer bi najvjerojatnije dobija ban,pazi ovo "uopće grafika nije nešto…Nakon 2 sata igranja dosadi,super teška igrica"šta si ti sinko igra tetris??jer sigurno nisi witchera1 ili 2…mainstream če se uvik bolje prodavat od nezavisnih developera koji zapravo rade dobre igre,,brojka od 5 miljuna je odlična!

    • Lovac

      @Tipsa, 06.02.2013 - 20:07

      Daj molim te lijepo stani tu. Nisam htio komentirati, reko tvoje mišljenje. CoD ne zaslužuje biti u istoj rečenici kao Witcher. Ako te zabavljaju igre od par sati koje te bacaju iz jednog lika u drugi samo da bi dobio dojam da postoji priča, igre u kojima ti mozak radi na razini "ciljaj što hoda i pew pew" uz svako malo skakanje poruke da si nešto kao postigao da možeš sebi čestitati na postignuću, to je u redu. I puno ozbiljnih gamera povremeno igra CoD like igre da odmori mozak, baci koju u smješnom multiplayeru i tako to. Witcher ispod prosjeka? Po ćemu?? Daj mi reci jednu stvar u kojoj je CoD objektivno bolji (kad si ga već spomenuo). Osim u broju prodanih primjeraka, to je kao da veliš kako su Bieber i Nicki Minaj vrhunac glazbene umjetnosti if u feel me… Ako nisi u stanju biti objektivan onda bar procjeni dal nešto napisati ili ne. Ovako si samo narušavaš reputaciju. Ne želim te uvrijediti ili nešto slično… Razmisli prije nego izvališ.

    • maxim.x

      @Tipsa, 06.02.2013 - 20:11

      Dobro o ukusima se ne raspravlja. Tebi mozda igra je ispod prosjeka i tu se ne mozemo raspravljati ali mogu ti reci da tvoje misljenje spada u veliku manjinu. Ali izvaliti da grafika "nije nesto" za igru koja je u trenutku izlaska bila graficki najimpresivnija igra je debilno.

    • BsTyLer

      @Tipsa, 06.02.2013 - 20:12

      +5

      samo sam čeka kad če ga ljudi zadavit sa kometarima ,on sta je napisa je biser godine

    • Budoka

      @Tipsa, 06.02.2013 - 21:19

      haha, baš xD

    • drazensi

      @Tipsa, 06.02.2013 - 21:50

      samo ?!

    • buby8992

      @Tipsa, 06.02.2013 - 21:55

      Ne razumijem zašto se uopće trudite objasniti mu nešto, očito je da je lik trol koji je željan pozornosti? Mislim, uspoređivati igru koja izlazi na godišnjoj bazi, sa igrom koja ima produkciju 4 godine je apsurd, i samo pokazuje da vas lik trola.

    • JaBitiTarzan

      @Tipsa, 07.02.2013 - 09:02

      Nije problem kod CoD serijala to što je svaki nastavak identičan prethodnome, nego što sve današnje generičke pucačine isto izgledaju i imaju isti gameplay. Tako da ti vremenom dosadi igrati jedno te isto.

  • Lazy

    06.02.2013 - 20:10

    Odlična vijest za odličan studio koji jedini u ovo mračno vrijeme, po meni daje nekakvu svježinu u pomalo izmučeni rpg žanr.
    Prvi sam prošao 3 puta drugi nisam htio pošto moj komp nije dorastao zadatku da isporuči ono savršenstvo od grafike(vidio kod frenda u punom sjaju) al zato imam igru u ladici i čeka dok se ne počastim novim procom hehe
    Uspoređivat ovu igru sa COD-om je besmisleno, mislim com ooon od modern warfera više ni ne kužim koja je koja, oču reč sve su hebeno iste…kroz igru se prolazi tako lako da se za dva dana više niko ni nesjeća što se zbivalo u igri osim napucavanja, no svak ima svoju zabavu tako da …

  • pegaz2507

    06.02.2013 - 22:18

    Dajte mi recite daki witcher ima ikakve slicnosti sa skyrimom? Skyrim sam poceo igrat prije tjedan dana i odusevljen sam. nisam nikad mislil da ce mi se taj tip igre toliko dopast :) poslije toga je na redu fallout pa onda witcher valjda!!

    • maxim.x

      @pegaz2507, 06.02.2013 - 22:23

      Ima slicnosti jedino po tome sto su oboje rpg igre ali su dosta razlitice. Witcher 1&2 nema otvoreni svijet i primarno je igra fokusirana na pricu. Glavna stvar u Witcheru je izbor igraca, a taj izbor nije uvijek podijeljen na dobro i lose. tj nema uvijek happy endinga :) Ovisi sto trazis od igre jer po meni je Skyrim isao na kvantitetu a Witcher na kvalitetu.

    • potemkinhr

      @pegaz2507, 07.02.2013 - 08:15

      Meni osobno su dobre i jedna i druga, ali više volim exploration aspekt Skyrima. Jednostavno se nekamo zaputiti u divljinu i uvijek otkriti nešto novo, to je ono što me oduševljava kod svakog sandboxa.

    • rejn?er

      @pegaz2507, 07.02.2013 - 09:12

      meni su dobre i jedne i druge, samo što skyrim nije rpg i nevolim ga.

    • Adam Jensen

      @pegaz2507, 07.02.2013 - 09:19

      Ako nije RPG šta je onda? Nije valjda akcijska avantura

    • maxim.x

      @pegaz2507, 07.02.2013 - 11:34

      Sve to ovisi od ukusa. Meni su obje igre super ali Witcher mi je medu top 3 igre i tu meni nema konkurencije. Skyrim ima hrpu sadrzaja ali meni to nije presudno u igri. Dok sam igrao Skyrim nije me bilo briga za pricu ili likove jer su lose izvedeni. Svi likovi su jednolicni, prica je kako god da igras uvijek ista (nemas previse izbora), borba mi je osobno uzasna itd. U cemu sam uzivao je bio ogromni svijet i njegovo istrazivanje. S druge strane Witcher me toliko uvukao u pricu i likove da je to strasno. Prije svake velike odluke sam dobro razmislio i cim sam zavrsio igru krenio sam od pocetka jer me zanimala i druga strana price. Kazem sve ovisi sto trazis od igre ali po mom misljenju kao sto sam vec rekao je Witcher isao na kvalitetu a Skyrim na kvantitetu :)

    • buby8992

      @pegaz2507, 07.02.2013 - 11:53

      Problem kod Skyrima nisu samo loša priča, likovi, animacije, hrpetina bugova (od kojih su neki i gamebreaking), nego i najviše od svega neuvjerljiv svijet. Za RPG koji je open-world svijet je glavni adut, a u Skyrimu on uopće nije uvjerljiv.

    • BsTyLer

      @pegaz2507, 07.02.2013 - 16:16

      sve to stoji ali odigraj Oblivion ako nisi več..

  • antrax83

    06.02.2013 - 22:57

    Tko nije igrao witchera bolje da ne prica gluposti, to je igra samo za ozbiljne i iskusne igrace a ne za one sto samo znaju igrati cod i ostala sranja, ja sam rambo i pobijem pola svijeta isl..

    • Adam Jensen

      @antrax83, 07.02.2013 - 09:20

      + 1

    • Budoka

      @antrax83, 07.02.2013 - 17:26

      antrax83 slažem se, ali ne razumijem šta to znači ozbiljni i iskusni igrač (video igara) i zašto bi to bilo samo za takve?

    • antrax83

      @antrax83, 07.02.2013 - 21:37

      Prijatelju ja sam gamer vec 15 godina a vecina ih ima toliko ukupno na ovom portalu, zato mi se ne svidjaju neki komentari, a vjeruj mi da njih dosta i nije znalo rijesiti witchera 1 a pogotovo drugi dio. cast tebi i izuzetcima

  • SuperSaiyan86

    07.02.2013 - 13:59

    Prvi screenshotovi iz novog Witchera ako niste dosad vec vidjeli >> http://imgur.com/a/Yt1Wy#0

    • antrax83

      @SuperSaiyan86, 07.02.2013 - 21:40

      Odlicno brate, svaka cast, jedva cekam

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!