HCL.HR

Wolfenstein: The New Order demonstrirao gameplay

ШмајсерСрб 29.05.2013.   •   55 komentara


Razvojni tim Machine Games počastio nas je demonstracijom gameplaya za svoj nadolazeći Wolfenstein: The New Order, prikazavši ga kao spoj klasičnog i modernog FPS-a.

Najava nove Wolfenstein igre većim je dijelom razveselila fanove kultnog FPS serijala. No tada smo čuli samo obećanja i vidjeli CG trailer. Sada pak imamo nešto konkretno. Naime, Machine Games je javnosti predstavio djelić gameplaya iz The New Ordera, otkrivši nam usput kako je isti zamišljen kao mješavina klasičnih i modernih elemenata u FPS žanru.

Primjerice, igra za obnavljanje zdravlja koristi dva sustava. Igrače se nagrađuje traženjem medkitova i armora koji mogu i proširiti zdravlje lika. S druge strane, tu je i obnavljajuća energija ukoliko se igrač primiri i makne iz akcije, ali uz napomenu da se zdravlje ne obnavlja u potpunosti i da to nije instantan proces. Nadalje, u igri bismo trebali moći nositi širok arsenal oružja, a neka od njih koristit ćemo istovremeno, u dual wield modu.

Posebnu zanimljivost ima Lazerkraftwerk oružje s kojim ćemo rezati metalne objekte, što će poslužiti i za rješavanje prostornih zagonetki u igri. Kako to funkcionira, možete provjeriti i ovim gameplay snimkama.

Wolfenstein: The New Order izlazi krajem ove godine za PC, X360, PS3, PS4, Xbox One i možda za Wii U, a uz gornji video, našu screenshot galeriju ažurirali smo s nekoliko novih screenshota visoke rezolucije. Četiri nova screenshota izdvajamo ispod, a ostatak provjerite u punoj galeriji gdje ćete pronaći i malo artworka.

Komentari (55)

  • Me666

    29.05.2013 - 09:19

    Izgleda dobro, ne izgleda sasvim kao Wolfenstein, ali vjerujem da će biti zabavno

    • perisimus

      @Me666, 29.05.2013 - 10:38

      Nacisti su zaista laka meta, na njih svatko može dignuti nogu dok stotine puta veći zločini anglosasa i židova ostaju neopjevani. Pun mi je kurac tog jednoumlja gdje je samo jedna strana u krivu a druga je uvijek 110% u pravu iako je povijesno gledano baš obratno. Hitler je, ako ništa drugo, imao neku ideologiju i želio je bar jednom, njemačkom narodu bolji život. A šta goni ove današnje kasapine – buša, obamu, netanjahua? Samo gola mržnja i pljačka za interese vojnog establišmenta i židovskih bankara koji ih financiraju.

    • manijakak47

      @Me666, 29.05.2013 - 10:53

      perisimus slazem se 😉

    • Metalni

      @Me666, 29.05.2013 - 10:54

      Prijatelju, pogrešna adresa za debatu o tome…

    • -Aragorn-

      @Me666, 29.05.2013 - 10:58

      slažem se sa ovim da se sve bazira na tome da se tuče po nacistima… Osobno,meni najmrskija država je SAD-al protiv njih se ne smije ni zucnit… Povijest nikad nije crno-bijela; iako ne možeš reći da je "povijesno gledano baš obrnuto"-nacisti jesu počinili najstrašnije zločine ,no bilo je i drugih koji su to činili… Hitler jest dao nadu svom narodu-pa i sam Churchiil je rekao da bi volio da se i kod njih pojavio tekav netko u slučaju da su oni izgubili rat….ali iako su Židovi dosta toga lošeg učinili-ne može se cijeli narod smatrat krivim i istrjebit zbog pojedinaca…A što se tiče ovih današnjih modernih kolonizatora-nema se tu što reći…ne mogu više slušat njihova sranja…Al neka; propast će i ta Amerika: "I pade,pade Babilon veliki-bludnica i postade prebivalište demona, izvorište svakovrsnog smrada nečistog i skrovište svih ptica nečistih i mrskih! Jer svi su se narodi opili vinom gnjeva, vinom bluda njezina. Kraljevi zemaljski bludničili su s njom, a trgovci zemaljski obogatili su se od silne i besramne raskoši njezine.”-Otkrivenje 18:1-3

    • CroStalker

      @Me666, 29.05.2013 - 11:16

      +1

    • MoGaming

      @Me666, 29.05.2013 - 12:23

      svaka čast na komentaru!

    • buby8992

      @Me666, 29.05.2013 - 13:02

      Najveće zločine u povijesti čovječanstva učinila je Crkva. Inkvizicija, križarski ratovi… da ne nabrajam dalje. Zanimljivo kako to nitko ne spominje.

    • -Aragorn-

      @Me666, 29.05.2013 - 19:02

      Nemoj pričati o nečemu u što se površno razumiješ ;malo preuveličavaš stvari-ali nije ni čudno kad iz medija i ne možeš čuti drugo nego da je Crkva za sve kriva(BTW, vjerojatno si i ti član te Crkve)…. Dakle,ja ne osporavam Crkvine zločine u prošlosti-ali u njima je stradalo puno manje ljudi nego što si ti dobio dojam budući da se oni spominju vrlo često… Srednji vijek jest crna mrlja Crkve ,ali u inkviziciji,križarskim ratovima,Bartolomejskoj noći i drugim spletkama nije stradalo ni približno ljudi koliko je stradalo od primjerice Hitlera, Staljina ,Mao Zedonga, Amerikanaca itd. Tako da tvoja konstatacija o Crkvi kako najvećem zločincu u povijesti uopće ne drži vodu.

    • buby8992

      @Me666, 29.05.2013 - 19:56

      Nemoj molim, te pretpostavljati da me poznaješ. Iz povijesti sam oduvijek imao 5, išao na natjecanja i to mi je najdraži predmet bio u školi. Tako da znam o čemu govorim. Crkva ubija od 387. godine kada je postala državna religija Rimskog carstva, a Nacisti su ubijali samo u prvoj polovici 20 st.

    • Infidel72

      @Me666, 29.05.2013 - 20:44

      A tko te ucio povijest i prezentirao ti je takvu kavu ju ti poznajes??????

    • -Aragorn-

      @Me666, 30.05.2013 - 07:01

      To što si imao 5 iz povijesti nema nikakve veze ako nisi dovoljno upoznat s njome-odnosno,ako barataš s krivim informacijama… "Crkva ubija od 387. godine"-daj mi molim te to malo objasni???(zvuči mi ko ono da Ožujsko stvara prijatelje od…).Da,nacisit su ubijali samo u prvoj polovici 20.st.(jer ih prije ni poslije nije ni bilo)-ali su za to vrijeme uspjeli pobiti više ljudi nego "zločinačka Crkva" u 2000 godina… I,daj molim te,podijeli i s nama te velike brojke Crkvinih zločina-brojke,brojke…

    • Flissie

      @Me666, 30.05.2013 - 09:04

      potpuno si u pravu. Slazem se s tobom u potpunosti.

    • JaBitiTarzan

      @Me666, 30.05.2013 - 10:27

      Dobro, ima tu istine koja je nebitna za cijelu priču. Ono što je nama bitno pitanje zašto nas ponekad ne stave u ulogu nacista, ili nam daju mogućnost da biramo stranu. Ovo je stvarno prevazišlo svaku mjeru.

    • MattSim

      @Me666, 30.05.2013 - 11:10

      +1 Dosta mi je svih ovih sranja protiv Crkve. Od 387. godine bilo je puno ubijanja i bit ce. To da Crkva ubija od 387. godine a Nacisti u prvoj polovici 20. st. pa je zato Crkva gora je najveca glupost koju sam procitao u dugo vremena.

    • kresoso

      @Me666, 30.05.2013 - 11:29

      Koje su ovo gluposti molim te..Crkva je samo oruzje kojim se svjetske snage sluze kao za opravdanja na njihove postupke pr.
      Križarski ratovi nisu poceni radi vjere , arapi su bili tolerantni ali kada su dosli Selđuci oni nisu i Crkva vise nije imala pun pristup tom podrucju ali na kraju kada su križari tamo dosli jedino sto su radili je ubijali , krali i unistavali a za sve to njihovo opravdanje je bilo ..hmm pa da vjera i oprost od Crkve

    • buby8992

      @Me666, 30.05.2013 - 12:16

      2000 godina ubijanja se ne može nikako mjeriti sa 20 godina ubijanja. Samo u križarskim ratovima poginulo je nekoliko milijuna ljudi (ne znam točne brojke, niti imam namjeru sada tražiti). Da ne govorim o otvaranja škola u kojima se podučavala samo krščanska ideologija i tako vršila sustavna indoktronacija i mnoge slične gluposti koje je Crkva činila kroz 2 tisučljeća. Uostalom, nacistički zločini su prenapuhani od strane zapadnih saveznika. btw. Nemoj ići studirati povijest jer je to potpuno neisplativo. Samo ćeš izgubiti hrpu novaca, živaca i vremena a kasnije se naćeš ni navoditi na burzi kao diplomirani povjesničar. Ja sam htio ići također studirati povijest, ali mi je jedan poznanik koji je završio taj faks rekao da se ne isplati studirati. On nije nikako mogao naći posao, pa je kasnije još upisao i ekonomiju.

    • Ementaler

      @Me666, 30.05.2013 - 12:50

      Momci, ajde stvarno sad – dosta bi bilo o politici, crkvi i raznim zavjerama; rekao sam već u prošlom komentaru – ovo nije mjesto za ovakve rasprave. Pri čemu sa "ovo" mislim i na ovu vijesti, ali i na cijeli ovaj portal. Ovdje se komentira novi Wolfenstein, a otišli ste u potpuno krivom smjeru.

    • -Aragorn-

      @Me666, 30.05.2013 - 16:46

      Imao bih još štošta toga nadodati,ali ajde neću više…

  • Me666

    29.05.2013 - 11:00

    Ništa ljudi, tko još može – pravac politologija! A sad je tema Wolfenstein: The New Order

    • -Aragorn-

      @Me666, 29.05.2013 - 18:42

      ma koja politologija? Odoh ja na povijest 😀

    • Me666

      @Me666, 29.05.2013 - 19:48

      Moje je da te uputim, tvoje je da padneš na povijesti 😉

    • -Aragorn-

      @Me666, 30.05.2013 - 06:55

      daj mi molim te objasni što bi sad to trebalo značiti???(BTW,stvarno mislim studirat povijest)…

    • Me666

      @Me666, 30.05.2013 - 09:24

      Da je povijest vrlo težak fakultet

    • -Aragorn-

      @Me666, 30.05.2013 - 10:15

      jesi ti završio povijest?
      a to da je težak-hm,de mi reci neki lagan fakultet…to što je težak me ne može spriječiti da ga završim ako me povijest najviše zanima… :)

    • kresoso

      @Me666, 30.05.2013 - 11:31

      Lul kada se zavrsi fakultet povijesti najvjerojatnije ce 85% studenata otici u ucitelje kojima ce samo 60% uspjeti a drugi nece koristiti to znanje..

    • maxim.x

      @Me666, 30.05.2013 - 14:55

      Sta si se zapjenio lol

    • -Aragorn-

      @Me666, 30.05.2013 - 16:45

      Nisam 😀 A povijest želim studirati zajedno s geografijom pa se nadam da ću barem u jednom od tih područja naći posao :)

  • piydek

    29.05.2013 - 11:27

    Cut-scene; "adventure shooter"; iron sights; iz gameplaya se čini da je tu i health-regeneration. Hebeš ovaj Call of wolfenstein. Izgleda da Croteam još jedini zna što je pravi old-school FPS.

    • floksicro

      @piydek, 29.05.2013 - 13:37

      Ne nasmijavaj me …da CROTEAM hehe

    • piydek

      @piydek, 29.05.2013 - 14:53

      Serious sam nije bez mana, naravno, međutim u poplavi cinematičnih, QTE, health-regenerating, "epskih", "avanturističkih" cover shootera, koji trend je začet zapravo tamo još sa prvim Medal of honorom (koji je bio odlična igra, da me se krivo ne shvati), dođe mi zlo kad vidim ovu mehaniku modernih FPSova, koja se reciklira u nedogled i koja je sada, eto, ironično, prenesena i na old-school shooter serijal par excellence.

    • Ementaler

      @piydek, 30.05.2013 - 07:14

      Citat iz vijesti: "Igrače se nagrađuje traženjem medkitova i armora koji mogu proširiti zdravlje lika. S druge strane, tu je i obnavljajuća energija ukoliko se igrač primiri i makne iz akcije, ali uz napomenu da se zdravlje ne obnavlja u potpunosti i da to nije instantan proces." … znači neka vrsta kompromisa.

    • piydek

      @piydek, 30.05.2013 - 07:28

      Da, vidjeti ćemo do kojeg postotka i koliko brzo će obnavljanje ići. I to da li će proširivanje zdravlja biti doista potrebno za uspješno igranje (ili samo na većim težinama). Znam da su neke nove prilike na tržištu, ali u Wolf to ne bi trebalo stavljati IMHO. To stvarno jest promjena paradigme.

    • Me666

      @piydek, 30.05.2013 - 09:26

      Zvuči kao sistem iz Metro serijala

  • MoGaming

    29.05.2013 - 12:26

    ako ste primjetili u ovom stealth dijelu gameplaya,on buši i veoma je glasno i niko ga nije primjetio? nadam se da vako nece bit.

  • goldfinger

    29.05.2013 - 12:44

    Action adventure shooter…To je to,a i izgleda odlično.Još će se doraditi neke stvari,i vjerujem da će biti odličan novi Wolfi,ko uostalom,i svaki do sad.(+)

  • Janadri

    29.05.2013 - 13:54

    Nece ovo da valja

  • TheOFFman

    29.05.2013 - 14:15

    Gameplay izgleda jako dobro, samo da nema naporne elemente novih FPS igara.

    • Janadri

      @TheOFFman, 29.05.2013 - 14:52

      Mislim da bas te elemente i ima.

  • maxim.x

    29.05.2013 - 15:24

    Oruzja bas izgledaju i zvuce premocno :)

  • Vailent

    29.05.2013 - 16:42

    drama igra mega, bit će mnogo zanimljiva…

  • BsTyLer

    29.05.2013 - 17:22

    pucačina ko pucačina.

  • ganer11

    29.05.2013 - 18:47

    Ja mislim da su to dobro odradili!!!!

  • jagoMW2

    29.05.2013 - 21:53

    hitler je bio kralj steta sto sad nema jedan nakav da sredi ovu bagru sto je sve pokrala i prodala hrvatsku. evo sto nam je demokracija donila mozemo lajati sta hocemo ali para nema.ja sam prije bio uvjeren da je SAD bila najveca demokratska drzava ali sam se grdno prevario kad sam vidio sta rade i kako ratuju,za nji haga nema oni svojim ne sude nego i uvelicavaju i daju cinove,a pobili su civila da se ne zna broj….

  • IaMarmageddoN

    29.05.2013 - 22:11

    OFF TOPIC: Ja ne znam jeste li vi toga svjesni ali ovo nije politički portal nego gejmerski i bio bi red da komentari budu o igrama a ne o stvarima o kojima ne možete znati ništa jer ih kao i ja niste proživjeli. ON TOPIC: Meni osobno bolje bi sjeo Return To Castle Wolfeinstein nastavak makar ova igra izgleda ludo.

  • Branjo84

    29.05.2013 - 22:20

    Ode serijal u kurac,ova modernisticka oruzja i ambijent mi se nesvidjaju.

    • Apocalypse4987

      @Branjo84, 30.05.2013 - 04:52

      a ka prošli nastavci su bili realistični? nije ovo cod isuse

  • Ementaler

    30.05.2013 - 07:26

    Momci i djeve, ajde se molim vas suzdržite od tih političkih/vjerskih rasprava; valjda možete razumjeti da im nije mjesto ovdje, ne na ovom portalu. I također se probajte suzdržati od korištenja prostih, neprikladnih riječi u komentarima; mislim, možemo pogledati kroz prste za takve sitnice ponekad, ali opet – možete za takve stvari dobiti i opomenu ili ban.

  • DjokaBA

    30.05.2013 - 09:24

    nimalo mi se ne svidja

  • Apocalypse4987

    30.05.2013 - 21:13

    Frenki boss, I summon you! Vrati se i donesi nam svoju mudrost na ovaj forum!

    • -Aragorn-

      @Apocalypse4987, 30.05.2013 - 21:19

      Oooooooooo Veliki Frenki, tako nam nedostaješ….oprosti što smo ponekad bili grubi prema tebi-nismo dokučili tvoju mudrost. Sad konačno shvaćamo da nema nema života bez WoT-a…

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 31.05.2013 - 09:08

      vratit će se frenki sa 10 000 panzera, bit će nereda :)

    • -Aragorn-

      @Apocalypse4987, 31.05.2013 - 15:39

      hahah sad kad panzerom sruši stranicu… 😉

  • tryon

    30.05.2013 - 21:54

    ljudi od ove hrpe napetih komentara jos nisam stigao ni video pogledati. stvarno bi morao prouciti malo tu povjest, ili bar uvjeriti aragorna kako nece pasti fakultet i da ce se moc zaposliti. ali zasad cu se zadovoljiti ubijanju nacista u novom Wolfensteinu, koji su vjerujem, i sami bili vjernici

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!