HCL.HR

World of Warcraft: Legion – prvi detalji o novoj WoW ekspanziji

Luka Pleša 07.08.2015.   •   5 komentara


Burning Legion, Illidan, Azshara, Demon hunteri i još mnogo toga očekuje nas u novoj ekspanziji World of Warcrafta. Donosimo sve prve detalje.

Došao je trenutak kojeg su svi WoW fanovi željno iščekivali posljednjih šest dana – špekulacijama je došao kraj, a Blizzard nam je dosta detaljno otkrio što možemo očekivati u šestoj ekspanziji planetarno popularnog World of Warcrafta.

Izgleda da su sve one godine moljakanja Blizzarda po svim mogućim forumima konačno isplatile, jer Demon Hunteri napokon dolaze u Warcraft. Illidariji su sljedbenici Illidana, prvoga lovca na demone, koji će s ostalim herojima pomagati Azerothu u obrani od Legije. Za razliku od dosadašnjih klasa, Demon Hunteri nemaju tri, već samo dvije specijalizacije; Havoc (DPS) i Vengance (tank) od kojih svaka ima svoju odgovarajuću formu (kao kod Druida). Ono što će ražalostiti sve mrzitelje Elfova (Krvavih i Noćnih), je da samo oni mogu biti Demon Hunteri. Ono što bi pak moglo rastužiti Warlocke je da od sada i Demon Hunteri imaju čuvenu Methamorphosu, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da je ovi prvi izgube.

Ono što za sada izgleda kao jedan veliki fokus ove ekspanzije su legendarna oružja – čak 36 komada! Naime, svaka specijalizacija svih klasa će dobiti svoje odgovarajuće oružje, a svako to oružje ima svoj talent tree. Oni su nekakav čudni amalgam talenata, spellova i level-upa legendarnih itema. Trenutno još nije previše jasno kako će se dobivati, navodno preko zadataka, skupljanja fragmenata i raidanja, međutim poznata su neka od njih.

Tako vatreni magovi dobivaju Felo’melorn, mač s kojim se Anasterian Sunstrider, manje poznati otac nikad prežaljenog princa Kael’thasa Sunstridera, suprotstavio Arthasovom Frostmournu. A kad smo već kod njega, Frost Death Knightovi će sakupljati Frostmournove fragmente (ponovno) iz kojih će sastaviti Icebringera i Soulreapera, dok će njihovi suborci specijalizirani u Blood, sakupljati dijelove za dosad nepoznati Maw of the Damned (nažalost u loreu ne postoji 36 legendarnih oružja, pa je Blizzard morao izmisliti nove).

Ono što je zanimljivo, je da su navodno nositelji tih legendarnih artefakata umrli, a mi kao heroji Azerotha nastavljamo njihov legat. To ne bi bilo ništa posebno da ne znamo činjenicu kako su vlasnici nekih od tih predmeta još uvijek živi. Ashbringer, oružje Retribution Paladina nosi Tirion Foldring dok Doomhamer još uvijek stoji u čvrstom stisku Zelenog Isusa, Thralla. Pitanje je hoće li ovi heroji umrijeti ili će nam samo predati svoju ostavštinu.

Greška zvana Garrison ostaje na Draenoru, dok u Azerothu dobivamo Class Ordere, odnosno područja dostupna samo određenim klasama. Light’s Hope Chapel za paladine, špilja kod Maelstroma za šamane a warloci dobivaju svoj vlastiti mini-svijet u Twisting Netheru. U svakom od tih tematski pozicioniranih mjesta, nalazit će se i Championi, manje iritantna verzija garrison sljedbenika, koja neće raditi za vas, već uz vas. Class Orderi će također imati veliku ulogu u nabavljanju već spomenutih, legendarnih predmeta.

Nakon dvije ekspanzije zelenih, smeđih, crnih i crvenih orkova izgleda da ćemo se u Legionu nagledati bijelih, modrih, crvenih, zmijolikih i demonskih elfova. Uz to što će ulogu lovaca na demone moći preuzeti upravo i samo oni, izgleda da ćemo se suočavati i s njihovim mutiranim rođacima nagama i satirima te još jednom ogranku Night Elfova koji su ostali zarobljeni na Shattered Islandsima, petom kontinentu Azerotha na kojemu se WoW: Legion odvija. Uz njih ćemo upoznati i južno pleme Vyrkula, nebeski grad u kojem žive Vaklyre te sobovsku podvrstu Taurena koji se bore protiv Trollova. Posjetit ćemo Emerlad Dream i Nightmare, putovati do Sargerasove grobnice te potonuti u Eye of Azhara, a iz Northrenda će nam doplutati i Dalaran, koji ponovno postaje glavni grad ekspanzije.

Sve ovo i još mnogo toga očekuje nas u World of Warcraft: Legion ekspanziji. Hoće li ovaj nastavak uspjeti izvući WoW iz kaljuže najnižeg broja pretplatnika od 2006. godine ili će postati još jedan fijasko s tonom izrezanog sadržaja kao Warlordsi, ostaje za vidjeti.

Bilo kako bilo, Legija dolazi – jeste li spremni za nju?

Komentari (5)

  • Ozloglašeni

    07.08.2015 - 13:19

    Koliko se sjećam Warlords of Draenor nije davno izašao, a oni već izbacuju novi WoW . Šta sve neće za novac učiniti 🙂

    • Czar

      @Ozloglašeni, 07.08.2015 - 15:48

      Prelazi se sa dvogodišnjeg na jednogodišnji ciklus expanzija.
      Ovako je bolje jer 2 godine se nije imalo što raditi osim levelirati 555 likova, jer novi content pregaziš hoćeš nećeš u max 3 mjeseca.

    • Pero Zdero

      @Ozloglašeni, 07.08.2015 - 18:28

      Pa igras druge igre. Moj kolega 10 godina igra wow i samo wow. Divim mu se, al zbilja…

    • Czar

      @Ozloglašeni, 07.08.2015 - 18:46

      MMORPG, pa i MMOFPS je ipak nešto drugo tu se vežeš i uz lika, i uz ljude s kojima igraš, uložiš jedno pristojno vrijeme u napredak, čak ti postane i navika tako da to nije tek tako šaltanje s igre na igru.
      Npr. na dva servera gdje sam ja aktivan još uvijek imaš guildove koji su nastali tamo na početku 2005. godine, znači ljudi peglaju skupa evo skoro pa 11 godinu zaredom, ono mnogi brakovi toliko ne traju koliko ovi gildovi.:)

    • Virty

      @Ozloglašeni, 08.08.2015 - 06:02

      +1

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?