HCL.HR

WoW i dalje gubi pretplatnike, no nova ekspanzija već ostvaruje milijunsku prodaju

ToxarE 07.05.2014.   •   1 komentara


U usporedbi s posljednjim tromjesečjem, kultni World of Warcraft sada ima 200 tisuća manje korisnika i 35% manju zaradu, premda je nova ekspanzija za igru uspješna i prije izlaska.

Activision Blizzard predočio je svoje financijske rezultate za prvi kvartal ove godine koji je završio s 31. ožujkom. S obzirom da u tom tromjesečju nije bilo govora o profitabilnim franšizama Call of Dutyja i Skylandersa, fokus je ponovno pao na Blizzardov dio kolača i kultni MMO World of Warcraft.

Obznanjeno je tako da je WoW sa 7,8 milijuna pretplatnika tijekom ove godine pao na 7,6 milijuna, te je Blizzardu donio 35% manju zaradu u usporedbi s prošlim kvartalom, s ukupnim iznosom od 293 milijuna američkih dolara. To je nešto manje od polovice ukupnog profita Activision Blizzarda koji iznosi 772 milijuna (32 milijuna manje nego prošle godine u ovo doba).

Postoje, međutim, i svijetle strane čitave te priče. Što se tiče Blizzarda, nova WoW ekspanzija pod nazivom Warlords of Draenor naručena je već sada u preko milijun primjeraka. Ukoliko iz nekog razloga značajan dio tih rezervacija ne bude otkazan, ekspanzija je već sada – gotovo pola godine prije izlaska – ostvarila milijunsku prodaju.

S Activisionove strane, njihov megaskupi projekt Destiny, za koji smatraju da će im prigrliti milijarde dolara zarade, isto tako bilježi dosta dobru prodaju prije izlaska te bi po procjenama tvrtke trebao postaviti novi rekord po pitanju broja rezervacija za novi IP.

Komentari (1)

  • armin221186

    07.05.2014 - 16:40

    The burning crusade nikad se nece nadmasiti,"Illdian 25 man" nema jace ili sam tad bio navucen xD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?