HCL.HR

Xbox 360 dobiva podršku za dodatni eksterni disk

Zoran Žalac 13.04.2015.   •   0 komentara


Nakon novog ažuriranja koje će uslijediti kasnije ove godine, na Xbox 360 konzolu moći će se spojiti eksterni diskovi do dva terabajta, a prostor za instalaciju više neće biti ograničen na 16 GB.

Pretplatničke „nagrade“ Xbox Live mreže polako su počele zadavati glavobolje korisnicima stare Xbox 360 konzole. Naime, svakog mjeseca pretplatnici mogu slobodno preuzeti do dvije igre, isključivo u digitalnom obliku. Kako se s vremenom kolekcija besplatnih igara prilično umnožila, a sama konzola nema dovoljno prostora za skladištenje toliko igara, glavna želja fanova bila je da Microsoft poveća kapacitet eksternih diskova.

Kako je najavljeno prošlog vikenda – to će i učiniti sljedećim ažuriranjem kasnije ove godine. Umjesto dosadašnjih 32 gigabajta, za eksterne diskove / USB stickove, nakon sljedećeg ažuriranja više neće biti ograničenja. Doduše, moći će se koristiti diskovi s najviše 2 terabajta prostora, ali dostupni prostor na njima neće biti unaprijed ograničen, tj. rezerviran na 16 gigabajta kao do sada.

Podrška za najviše dva eksterna diska ostaje, što znači da će, teoretski, za instalaciju i pohranjivanje X360 igara sada biti moguće izdvojiti čak četiri terabajta prostora – više nego je trenutno omogućeno na Xbox One konzoli.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?