HCL.HR

Xbox 360 verzija Minecrafta podržavat će split-screen multiplayer

Nikola Bunjevac 06.03.2012.   •   4 komentara


Glavni producent Xbox 360 verzije Minecrafta otkrio nam je podosta novih detalja vezanih uz dotičnu igru.

Indie fenomen naziva Minecraft postigao je ogromnu popularnost. To je prepoznao i Microsoft te brže-bolje ugovorio ekskluzivu za Xbox 360. Na njoj se radi već duže vremena, a prva igriva verzija bila je dostupna na MineConu u studenom prošle godine.

Od tada je prošlo dosta vremena pa su i developeri puno toga napravili kako bi sustigli PC verziju i unaprijedili samu igru. Imajte na umu da će Xbox verzija imati iste sadržaje kao i PC verzija, razlika će biti samo u načinu igranja zbog korištenja kontrolera, a kasnije i Kinecta. Glavni producent Xbox verzije, Roger Carpenter, otkrio nam je neke nove detalje vezane uz igru. Jedna od glavnih novosti jest lokalni split-screen multiplayer sa do 4 igrača što je velika promjena u odnosu na PC verziju koja to ne podržava. To će zasigurno doprinijeti iskustvu Xbox igrača.

Carpenter je također otkrio da promjena skinova i tekstura koja je u PC verziji prisutna od samih početaka, na Xbox verziji neće biti dostupna prilikom izlaska igre, ali ju definitivno planiraju dodati u budućnosti. Na pitanje o modificiranju igre, odgovor je također negativan, najviše zbog zatvorenosti sistema. Developerski tim shvaća kako je to jedno od važnih područja Minecrafta te također razmatraju tu mogućnost, ali za sada ona nije moguća. Xbox verzija ne bi bila prava kad ne bi imala achievementse. E pa, svi lovci na achievementse imaju sreće jer će oni definitivno biti dostupni za lov.

O datumu izlaska se ne zna puno. Prvotno se nagađalo za proljeće ove godine, ali Microsoft ostaje pri onoj staroj – kad bude, bit će.

Komentari (4)

  • Rogue

    06.03.2012 - 22:04

    Znaci nista od ps3 verzije ?

    • JebacMajki

      @Rogue, 10.04.2013 - 16:27

      Microsoft i mojang su potpisali jednogodišnji dogovor koji završava ovog Svibnja da minecraft bude xbox ekskluziva.Jens je rekao:"Microsoft has an exclusivity deal for consoles. When it runs out we'll consider Minecraft for PlayStation, but Wii U is very unlikely,"

  • Nidjo123

    07.03.2012 - 12:47

    Ne, potpisan je ugovor s Microsoftom tako da je X360 "ekskluziva".

  • Davidl42

    07.03.2012 - 18:08

    Haha luzerski ps3,ovo si moram kupiti na svoj XBOX 360

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?