HCL.HR

Xbox Live mreža proglašena bržom i sigurnijom od PSN-a

Zoran Žalac 10.09.2016.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Po rezultatima istraživanja tvrtke IHS Markit, Microsoftova mreža za online gaming na Xbox platformi jer znatno brža i pouzdanija u odnosu na Sonyjevu.

hd_xbox-live

U izravnom sučeljavanju aktualnih konzola jasan je hardverski aspekt – PlayStation 4 je ipak malo sposobnija konzola od Xbox One. Međutim, po pitanju online okružja stvari su nešto kompliciranije pa ih je običnim smrtnicima pokušala predočiti analitička tvrtka IHS Markis, i to istraživanjem XBL-a i PSN-a. Pritom je uočeno kako gotovo sve upućuje na to da je Microsoft uložio više u infrastrukturu svoje mreže – premda ima manje korisnika iste.

IHS je istraživanje bazirao na provođenju različitih testova kao što su pouzdanost, brzina i općenita kvaliteta. Kod pouzdanosti su proučavali konzistentnost prijave/odjave na mrežu, dužinu učitavanja, matchmaking i stabilnost mreže. Xbox Live odnio je pobjedu u tri kategorije a PSN se pokazao bolji samo u matchmakingu. Pri istraživanju brzine testirali su lag i latenciju, pristup različitim uslugama i funkcijama, a rezultati su bili gotovo identični. Primjerice, utvrđeno je da se na Xboxu Live brže se dijele materijali (screenshoti, video snimke).

Naposljetku, testiranje općenite kvalitete uključivalo je kvalitetu zvuka kod glasovne komunikacije, brzinu pristupanja grupi igrača i sl. Rezultat je ponovno bio 3:1 što je pokazalo da PS4 ima jedino bolji sustav matchmakinga, a Xbox ONE sve ostalo važno za kvalitetu jedne gaming mreže.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • Whynot?

    10.09.2016 - 16:55

    Skroz su u pravu. Nikad mi nijedna stvar u vezi Microsofta nije bila ni draga ni vazna, ali ovdje su pogodili sve sto su istrazivali.

  • don5pro

    10.09.2016 - 17:13

    Istina imao sam ps3 i sad sam stacioniran na ps4 i slažem se da je xbox live je definitivno brži i bolji od psn od trophy tracker-a koji mi se jako sviđa brzine otvaranja pa i preglednosti xbox je bollji.

  • Dragan[MKD]

    10.09.2016 - 17:43

    Mozda jer MC ima vise iskustvo sa razijanje software nego Sony i znaju da rade dobar dizajn i veca funkcionalnost.

    Ovaj Von Miller za trailera se cini simpatican za malo ga nisam poznao bez kacige. Mozda se vratim Maddena nakon duza pauza, vidim hvale ga.

  • nikola2222253

    10.09.2016 - 18:03

    Brza sigurnija i jos možeš besplatno igrat igre sa xboxa 360.

  • Alan Wake

    10.09.2016 - 22:40

    Xbox One također ima besplatnu backward compatibility podršku za Red Dead Redemption (još je i framerate unaprijeđen !!!)…a sony ima PSnow hah

  • LukatheGamer148

    11.09.2016 - 00:24

    ma važno da je matchmakingu odličan bar za mene i ja se ne sjećam kad sam imao lag online a igram svaki dan cod ono imam igrano 16 i pol dana

  • RapthorPechina

    11.09.2016 - 12:22

    Na moju žalost, xbox je trenutno bolja konzola (osim grafičke snage) . Ja se nadam da će sony malo poboljšati sve ukupne dodatke na ps4

  • Virty

    11.09.2016 - 12:36

    Istina, stabilnija i brza veza u svakom momentu.
    Imam Xbox One i PS4 te je razlika osjetna.

  • funky0308

    11.09.2016 - 14:19

    MS je vidio priliku i osjetio veliko razocaranje Sony korisnika, tek cemo u iducih par mjeseci vidjeti pravi rat. MS je osjetio krv i dati ce sve od sebe da se pokaze kao bolji i posteniji, sto ni Sony ni MS nisu. Ali… uzevsi u obzir da je Xbox live program ili kako se vec zove, prisutan na PCu, jedna igra na dvije platforme, Xone vrti, besplatno X360 igre, najavili su novu konzolu god dana unaprije i ljudi stignu u miru razmisliti sta ce i dobiti novce za svoju trenutnu konzolu, dakle sve ono sto Sony nije napravio. Ako budu imali mozga u glavi, a izgleda da hoce, preoteti ce hrpu korisnika Sonyu. Nas par kupujemo iduci Xbox, a svi smo imali PS4. Siguran sam da nismo jedini. Kupim igru i igram je i na TVu i na monitoru…milina. BTW, RDR je tu…ajmo MS. Uvijek sam vise preferirao Sony ali dosta mi je bezobrazluka i bahatosti. By..by Sony sto se mene tice.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?