HCL.HR

Xbox One bi mogao streamati igre putem clouda

ToxarE 05.09.2013.   •   4 komentara


Microsoftov Albert Penello tvrdi kako su mogućnosti računarstva u oblaku sasvim otvorene, što znači da bi Xbox One putem cloud tehnologije mogao streamati igre kao što će to PS4 raditi s Gaikaijem.

U još jednoj epizodi „Nema tog što konkurencija može, a mi ne možemo“ Microsoftov Albert Penello koji se već oglasio po pitanju cijene Xbox One konzole, osvrnuo se na uslugu streamanja igara na PS4 konzoli putem Gaikaijeve tehnologije. Penello je uvjereno izjavio kako bi Microsoftovo rješenje „u oblaku“ također moglo ponuditi sličnu mogućnost.

„Da, apsolutno [bi mogli ponuditi streamanje igara]. To je jedna od onih stvari koje računarstvo u oblaku istovremeno čine jako interesantnim i teškim za objasniti ljudima. Jer teško je točno precizirati što sve uz cloud možemo napraviti. Kada korisniku kažemo da želimo da konzola bude spojena, želimo da developeri znaju da je cloud ondje. Ne pokušavamo izmisliti neku lažnu stvar. Toliko je toga što serveri mogu napraviti. Koristeći naše Azure cloud servere mogli bismo ostvariti kompliciranije stvari poput streamanja cijelih igara i njihovog dostavljanja u konzolu. Sve što trebamo napraviti jest smisliti kako to izvesti, koliko bi nas to koštalo i koliko dobro iskustvo možemo ponuditi.“ – izjavio je Penello.

Inače, Sony je najavio kako će streamanje PS3 igara na PS4 i PS Vitu (a zatim i na PS3) putem Gaikaija krenuti negdje tijekom iduće godine – ali samo na području Sjeverne Amerike. Pružanje iste usluge za europske korisnike je u planu, ali u Sonyju nemaju ni okvirno vremensko razdoblje kada bi se to moglo dogoditi, s obzirom da su stabilnost i brzine internetskih veza na području Europe ipak veći problem nego u SAD-u.

Komentari (4)

  • LoveGames

    05.09.2013 - 15:57

    Pa može i na WC ići preko clouda kad je to kod nas nemoguće zbog našeg "super brzog" interneta.

    • player1

      @LoveGames, 06.09.2013 - 21:34

      da slazem se nije neka vijest za nas ,al ajde bar su objavili iako nisu trebali mslm na hcl, a njima je to najbitnije u sj americi a za ostalo ih boli di radi radi di ne ne i ovako ce vjerojatno najvise kupci biti u sj americi bar ja mslm tak ….:DDDD

  • undertaker01

    05.09.2013 - 16:05

    PS4 Copy – XBOX One Paste!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?