HCL.HR

Xbox One – detalji o internet pregledniku, achievements sučelju i uploadu videa

nebel 20.11.2013.   •   6 komentara


Izlazak nove Xbox konzole je pred vratima. Iako pred vratima mnogih od nas neće biti i sama konzola, nije na odmet upoznati se internet preglednikom, uploadom videa i drugim funkcijama.

Xbox One u prodaju kreće ovoga petka, a Microsoft povodom tog izlaska otkriva sve više i više sitnijih detalja o uređaju, odnosno softverskoj strani istoga. U nedavnom blog postu tako je pojašnjen Internet Explorer preglednik, koji je sada mnogo značajnija aplikacija na konzoli nego što je to bio onaj predugo očekivani dodatak za X360. Microsoft tvrdi da preglednik na Xbox One konzoli ima 200% veću podršku za moderne web standarde, među kojima se ističu HTML5 i CSS3.

Internet Explorer na Xbox One konzoli sadrži poznate značajke PC verzije kao što su podrška za tabove, privatno surfanje i slično. Aplikacija radi i u kombinaciji s tabletima ili mobilnim uređajima kroz SmartGlass, a web stranice može prikazivati na više ekrana zasebno. Svakako je korisna Snap opcija s kojom preglednik može biti uključen i prikazan paralelno s igrom, onako kako to u Windowsima 8 radi s Metro aplikacijama – sve dok ne upalite neku igru. Podrška za Kinect je također tu pa se gestama tako može navigirati kroz stranice, zumirati ili odzumirati i sl.

U nizu slika objavljenih na Twitteru Microsoftov Mike Ybarra otkrio je kako izgleda achievements ekran. Naravno, on je složen u duhu sučelja same konzole, a zanimljivo je kako slikom prikazuje situaciju u igri kada je achievement postignut. Uz sliku tu je naveden i opis te brojčana vrijednost achievementa.

Naposljetku, novi video prikazuje funkcije tzv. Upload studija pomoću kojega korisnici mogu objavljivati svoje snimke gameplaya na internet. Video se može uploadati na SkyDrive, a potom dijeliti na Xbox Live, Facebook ili YouTube, s time da opcija dijeljenja videa na FB i YT neće biti omogućena po izlasku konzole već negdje tijekom 2014. godine. Kao što je otprije poznato, konzola snima videu u 30 fps-a i 720p rezoluciji, u trajanju od najviše pet minuta. Da biste mogli objavljivati video uratke trebate imati pretplatu na Xbox Live.

Komentari (6)

  • AIRGUNS FREAK

    20.11.2013 - 15:31

    Gamer sam….u teskoj financijskoj situaciji..pa ako ima neka dobra dusa da mi pokloni ovaj novi xbox

    • movie

      @AIRGUNS FREAK, 20.11.2013 - 16:25

      primi se posla a ne plakanja…

    • ZhuleCRO

      @AIRGUNS FREAK, 20.11.2013 - 20:01

      +1

    • veki1994

      @AIRGUNS FREAK, 20.11.2013 - 21:54

      haha a jesi maher samo takav

  • Brko28

    20.11.2013 - 18:46

    ja radim za smrdljivi minimalac pa si ne mogu kupit pc ni na kredit, a konzolu nebi uzeo ni jednu ni da mi je netko pokloni.

  • Xboxfan

    20.11.2013 - 19:25

    Super konzola

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?