HCL.HR

Xbox One i Windows 10 konačno dobivaju opciju darivanja igara

Zoran Žalac 02.10.2017.   •   8 komentara


Microsoftove platforme napokon će uhvatiti korak s ostalima te će za nadolazeće blagdane omogućiti kupovanje digitalnih poklona.

xbox-game-gifting-rocket-league

Zvuči čudno, ali na Xbox One konzoli još uvijek nemate mogućnost da nekome kupite i pošaljete digitalni primjerak neke igre. Stvar koja je na Steamu prisutna već godinama nije dostupna ni na PlayStationu 4, no barem se Microsoft sada potrudio da njihova platforma uhvati korak s modernim vremenom.

Naime, Xbox One i Windows 10 Store uskoro će dobiti opciju kupovanja igre za druge korisnike. Opcija je već neko vrijeme u testiranju kroz Insider program, a trebala bi javno zaživjeti prije blagdanske sezone. Igre ćemo moći poklanjati drugim igračima tako da ih odaberemo s liste prijatelja ili pak tako da upišemo njihovu email adresu.

Stvar bi navodno trebala funkcionirati i između različitih platformi, pa ćete tako s PC-a nekome moći kupiti i poslati igru na Xbox One. Doduše, ovo će se odnositi samo na Xbox Play Anywhere naslove, kojih baš i nema mnogo.

Komentari (8)

  • L3gi0naR

    02.10.2017 - 16:34

    Za sebe ne kupujem igre a sad još da bi drugima poklanjao,svašta.

    • moordrak

      @L3gi0naR, 02.10.2017 - 18:53

      Gledaj to sa druge strane, možda neka dobra duša TEBI pokloni igru …

  • Retr0

    02.10.2017 - 20:25

    Zašto vise ne pravite video recenzije za igre.

    • Sandman

      @Retr0, 02.10.2017 - 20:43

      a kakve to ima veze sa ovom vijesti?

  • Elmacore

    02.10.2017 - 22:17

    Moze mala pomoc? Imam xbox one alu kako kupovati igre preko stora jer nase drzave nema u postavkama xboxa ili to nema veze

    • moordrak

      @Elmacore, 03.10.2017 - 08:53

      Ponuda u dućanu se nešto razlikuje kod odabira druge regije. Možeš staviti bilo koju zemlju iz EU u kojoj je Live podržan. Pripazi, dosta zemalja ima lokaliziranu ponudu pa ti se konzola prebaci na odabrani jezik. Napravi US i UK account. Microsoft inače gura jedan račun za sve servise koje nude, slično kao i google i kada jednom odabereš zemlju, taj podatak više ne možeš promijeniti. Za kućnu adresu upiši adresu nekog dućana ili hotela u Londonu/New Yorku. Možeš staviti pravo ime i prezime (bez kvačica, odnosno bez naših dijakritika ) Pogledaj na google mapsu za točne podatke. Ostalo ti je više-manje nebitno. Prihvaćaju se sve kreditne kartice i neke Maestro kartice. Ako ne želiš dati broj svoje kreditne kartice ili je nemaš, napravi besplatnu Visa karticu na entropay.com. Karticu filaš preko netbankinga, u banci/pošti uplatom na iban ili online drugom kreditnom karticom.

    • Elmacore

      @moordrak, 03.10.2017 - 18:37

      Hvala puno!!

  • Elmacore

    02.10.2017 - 22:18

    Ali*

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?