HCL.HR

Xbox One postaje kompatibilan s Xbox 360 igrama

Duje Kozomara 15.06.2015.   •   2 komentara


Do zimskih blagdana ćete na Xboxu One moći zaigrati preko stotinjak svojih Xbox 360 naslova. Ako ih posjedujete toliko, jasno.

Osim standardne hrpe novonajavljenih igara, možda i najzanimljivija vijest Microsoftove E3 konferencije vezana je uz – one stare. Naime, svečano je objavljeno kako Xbox One postaje kompatibilan s Xbox 360 igrama, što znači da ćete u bližoj budućnosti svoje naslove sa stare Microsoftove konzole moći zaigrati i na onoj novoj. Pod uvjetom da ih još držite na policama umjesto da ste ih prodali, poklonili mlađim rođacima ili pak demonstrativno bacili u znak protesta prema… Ne znam, svastikama na stadionima.

“Igre u koje ste uložili svoje vrijeme i novac bit će dostupne nativno na vašem Xboxu One”, objasnio je šef Xboxa, Phil Spencer. Članovi Xbox One preview programa već imaju pristup odabranim igrama, dok bi do kraja godine svima trebalo biti dostupno stotinjak X360 naslova. Pošteno.

Osim toga, Microsoft je na konferenciji najavio i Xbox Game Preview, novi program sličan Steam Early Accesu u sklopu kojega će i vlasnici Xbox One konzola moći riskirati svoj novac na nedovršene igre. Doduše, Xbox Game Preview funkcionirat će malo drugačije budući da će se svaka igra u programu moći besplatno isprobati prije kupnje, da vidite o kakvoj razini nedovrešnosti se radi i želite li na to stvarno trošiti novac. Opet, pošteno.

Xbox Game Preview dostupan bi trebao biti već danas, a prve igre u istome biti će Elite: Dangerous i The Long Dark, dok će DayZ također postati dostupan na ovaj način nešto kasnije.

Komentari (2)

  • 4mal

    15.06.2015 - 18:41

    demonstrativno bacili u znak protesta prema… Ne znam, svastikama na stadionima

    umirem 😀

  • Igi

    16.06.2015 - 22:26

    uuu sad ce i sony morati unazad kopaktibilnost sa starim igrama,napokon bilo je i vrijeme

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?