HCL.HR

Xbox One sada je jeftiniji od PlayStationa 4 u Velikoj Britaniji

Zoran Žalac 13.04.2015.   •   3 komentara


Xbox One od danas se na tržištu Velike Britanije cijenom po prvi put spustio ispod 300 funti, odnosno 50 funti jeftinije od konkurentnog PlayStationa 4.

Cjenovni rang Xbox One konzole, koji je po izlasku bio gotovo za trećinu veći od onoga za Sonyjev PlayStation 4, učinio je svoje pa je Microsoft u prodajnu utrku krenuo s utegom i značajnim zaostatkom. Međutim, ukidanjem Kinecta situacija se znatno poboljšala, a za razliku od Sonyja, Microsoft se nije ustručavao privremeno spustiti cijenu konzole i za pedesetak dolara/eura/funti.

Isto se ponovno dogodilo i danas, doduše samo za tržište Velike Britanije gdje je Xbox One po prvi puta spao na cijenu od 299,99 funti. Usporedbe radi, PlayStation 4 od izlaska stabilno drži cijenu od 350 funti. Međutim, to su tek službene cijene za distributere, dok pojedine trgovine već neko vrijeme obje konzole prodaju i jeftinije od navedenoga.

U bilo kojem slučaju, čini se kako je riječ tek o privremenom sniženju, odnosno promociji. Broj prodanih Xbox One konzola još uvijek je daleko od broja prodanih X360 konzola, a trenutno je svima u interesu da se što više ljudi prebaci sa starih konzola na aktualne. Igre poput novog Witchera, Batmana, Haloa 5, Forze 6 i brojnih drugih naslova prava su prilika da se privuče one koji su još uvijek vjerni staroj platformi.

Komentari (3)

  • KhorneFlake

    13.04.2015 - 14:48

    Teško da će Witcher i Batman privući novu publiku na XOne, s obzirom da nije jedina platforma na kojoj će se pojaviti, a uz to je i najslabija za ove naslove… Ono što je oduvijek prodavalo XB je Halo, a od prošle generacije i Gears of War, mada je i GoW postao pomalo izmoren serijal, valja vidjeti šta su spremili za novu generaciju po tom pitanju. Kao PC igrač jedino za čim žalim je, naravno, Halo. Al barem mogu iskoristiti njegov kontroler koji srećom funkcioniše besprekorno, ako ništa to ima najbolje od svih konzola.

  • movie

    13.04.2015 - 21:41

    PS4 gamepad radi s punom funcionalnošću na računalu a kvalitetom ne zaostaje za ničim na tržištu. No sve je stvar navike. Nekome v iše odgovara ovo a nekome ono. Oba gamepada su kvalitetna.
    Što se cijene tiče, naravno da PS4 drži stabilnu cijenu i ne pada kad se dobro prodaje kao što je normalno da xbone spušta cijenu kako bi podigao prodaju… ništa čuno, ništa neobično.. sretno jednima i drugima jer bez zdrave konkurencije nema napretka..

  • PS2MASTE®

    15.04.2015 - 10:15

    Ima i jeftinijih. Kod Tescoa je bilo 249 funti. Verovatno rasprodano! Evo i jeftinije od službene :

    http://www.hotukdeals.com/deals/xbox-one-halo-master-chief-collection-console-bundle-289-99-hut-2186431

    Također i PS4 ima po tim cijenama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?