HCL.HR

Microsoft će na Xboxu i PC-u vraćati novac ako niste zadovoljni igrama

Zoran Žalac 13.04.2017.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Najave u sklopu Xbox Insider programa otkrivaju kako će Microsoft u svojoj virtualnoj trgovini implementirati sustav za povrat novca po uzoru na Steam.

Xbox One Backwards

Sudionici Xbox Insider programa ovih su dana naišli na vrlo korisnu najavu takozvanog Self-Service Refunda. Najava potvrđuje kako će Microsoftova platforma za prodaju digitalnih sadržaja uskoro dobiti opciju povrata novca za kupljene aplikacije. Sustav je praktički precrtan sa Steama gdje korisnici mogu dobiti povrat novca za sadržaje još od 2015. godine.

Dakle, kupite digitalni primjerak igre koji vam se ne sviđa i želite svoj novac natrag. Uvjeti za povrat su sljedeći: aplikaciju sveukupno ne smijete koristiti duže od dva sata i za povrat novca morate se javiti u roku 14 dana od kupnje. Isto tako, aplikacija mora biti preuzeta i pokrenuta barem jednom, a novac možete dobiti natrag najranije jedan dan nakon kupnje.

Za razliku od Steama, na Xbox Live nećete moći dobiti povrat novca za DLC pakete i ostale popratne sadržaje nego isključivo za igre. Što se aplikacija za Windows 10 tiče, za dio njih pravila o povratu novca neće vrijediti, očito kako bi se izbjegla situacija jednokratnog korištenja. Microsoft također upozorava da ima pravo blokirati korisnike koji često iskorištavaju opciju povrata novca kako bi isprobali hrpu aplikacija.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Dragan[MKD]

    13.04.2017 - 12:45

    Bravo, svaki digitalni store bi trebalo imati ovu opciju, svako ima pravo da proba nesto a ako mu se ne svidja da trazi refund.

  • Marky_DODGE

    13.04.2017 - 13:50

    Kupim igricu,predjem,kazem da mi se ne svidja,dobijem pare nazad

    • Zoran Žalac

      @Marky_DODGE, 13.04.2017 - 14:21

      U tom slučaju moraš ju prijeći za dva sata.

    • DzoniBro

      @Zoran Žalac, 13.04.2017 - 21:03

      You just challenged me human !!!

  • Virty

    13.04.2017 - 15:00

    Hvale vrijedan potez.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?