HCL.HR

Xbox Scorpio dev kit izgleda sićušno, možda takva bude i prodajna vezija

Juraj Bevandić 12.04.2017.   •   5 komentara


Još ne znamo kako će izgledati u našim domovima, ali vidjeli smo Xbox Scorpio dev kit i poznavajući Microsoft konačna verzija konzole bi mogla biti vrlo slična.

Xbox Scorpio Dev Kit

S obzirom na snažnu konfiguraciju Xbox Scorpija očekivali smo nekako da će konzola biti velika beskompromisna kutija usredotočena samo na performanse, ali izgleda da je Microsoftu stalo i do uređenja našeg interijera. Strani portal Gamasutra je objavio prve fotografije i detalje dev kitova, a u slučaju Xbox One i Xbox One S oni su bili gotovo identični konačnom proizvodu.

Članak na Gamasutri ulazi u detalje ovih jedinica namijenjenih za izradu igara, pa doznajemo da su još snažnije od tršižne verzije konzole. Imaju duplo više RAM-a (24GB) od prodajnog modela, dodatni SSD disk od jednog terabajta, snažniji grafički procesor, znatno jače napajanje te mali ekran koji pokazuje performanse.

Xbox Scorpio dev kit 1

Ideja iza toga je da developerima bude što lakše postići najviše performanse i stvoriti najipmresivnije igre na snažnijoj verziji konzole, a onda ih je i lakše optimizirati za sustav na tržištu nego kada to rade na konzolama identičnim onima u prodaji. Nama se čini kao da je već dev kit veličinom negdje između Xbox One S i Xbox One, pa bi konačna verzija mogla iznenađujuće biti još manja kada se izvadi dodatni SSD i smanji napajanje.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Alan Wake

    12.04.2017 - 18:16

    MS se definitivno ne šali sa svim ovim.

  • sedf

    12.04.2017 - 18:20

    Ja bi

  • SNK RoyaL

    12.04.2017 - 19:25

    Pogledao sam onaj članak o Spirit of Gamer opremom… sad mi je toliko žao što nisan vidio prije jer sam prije nepunih 4 tjedna kupio miš…. ali znam gdje ću slušalice uzeti, Hvala HCL!

  • lucho-CRO

    12.04.2017 - 20:14

    Sve me vise sve to iznenaduje, bit ce ovo zanimljivo pratit, nego sta je sljedece..po meni kontroler nesto tipa elite onaj ili neki novi, mora bit nesto i oko toga pa makar oko baterije da budu ugradene kao kod ds4 a da se ne mora kupovat charge and play kit..mozda upakiraju za istu cijenu i neki 55″ tv 4k/HDR sa 2.1 HDMI.. Gle sve je moguce kako su poceli 😀

  • m@rko

    13.04.2017 - 02:08

    Meni ovo izgleda kao nekakvo pojacalo. Nadam se da u konačnici neće konzola ovako izgledati 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?