HCL.HR

XCOM 2 najavljen kao ekskluziva za PC

Zoran Žalac 01.06.2015.   •   5 komentara


2K Gamesova prošlotjedna zagonetka o nečemu zvanom Advent zapravo je najava nove XCOM igre, namijenjene isključivo publici za osobnim računalima.

Prošlog tjedna mislili smo kako će 2K Games najaviti novi IP pod nazivom Advent, no na kraju se ispostavilo kako je Advent termin za vladu koju su zločesti vanzemaljci instalirali na Zemlji – u upravo najavljenoj igri XCOM 2. Riječ je, dakako, o nastavku proslavljenog Enemy Unknowna iz 2013., na kojemu radi tim Firaxis Games.

No, za razliku od tog XCOM-a koji se pojavio na PC-u i konzolama, XCOM 2 bit će PC ekskluziva. Developeri su se odlučili na to u namjeri da ispune želje fanova kao što su proceduralno generirani leveli i podrška za modove, što je bilo ostvarivo samo u PC izdanju.

Što se noviteta tiče, uz već spomenute specifičnosti poput modova i nasumičnog generiranja, XCOM 2 ove jeseni (u studenome) donosi novu stealth taktiku, ažurirane neprijatelje i pet klasa za vojnike. Kako su vanzemaljci sada u prednosti, kako po broju tako i po tehnologiji, igrači će u nastavku voditi gerilsku borbu i postupno graditi otpor protiv Adventa regrutiranjem novih XCOM vojnika i planiranjem iz pokretnih baza.

Na gameplay video ćemo pričekati još pola mjeseca, no za sada su tu prve slike iz igre koje izgledaju sasvim lijepo.

Komentari (5)

  • KhorneFlake

    01.06.2015 - 17:05

    Super. Još se patim da otključam sve ačivmente u prethodnoj igri, prilično teška po tom pitanju, a i normalno igranje baš nije lagano. Al eh, to je Firaxis, oni prodaju dio igre u originalnom izdanju, a onda ostatak kroz ekspanzije. Što bi prodavali jednom kad može dvaput… Bar se nadam da će ispasti bolje nego Civ Beyond Earth.

  • Apocalypse4987

    01.06.2015 - 21:07

    Samo da ostave MEC-ove. I vidim da vojnici mogu imat mačete, to će bit zabavno

    • KhorneFlake

      @Apocalypse4987, 01.06.2015 - 21:16

      Možda sad i otpor dobija close combat klasu, ili možda budu u mogućnosti upotrijebiti ih za samoodbranu tokom neprijateljskog poteza.

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 02.06.2015 - 05:13

      vjerojatno, jer su neprijatelji imali one berserkere, bili su gadni u cloce combatu.

  • Anomaly

    02.06.2015 - 01:54

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?