HCL.HR

XCOM: Enemy Within stiže u studenom

ToxarE 23.08.2013.   •   1 komentara


Ekspanzija za XCOM: Enemy Unknown donosi nove mape, tipove neprijatelja, resurse te klasu. Koštat će 30 dolara za PC, odnosno 40 dolara u verzijama za konzole.

2K Games je na Gamescomu predstavio XCOM: Enemy Within, potpuno novu veliku ekspanziju za Firaxis Gamesovu strategiju, XCOM: Enemy Unknown. Neprijatelj, čini se, više nije nepoznat, već je – unutra. Prilično je očito kako su stvari postale prilično ozbiljne. Šalu na stranu, doznali smo kako nije riječ o prequelu, no ni o poglavlju koje nastavlja priču originala, već nam stiže “ista invazija aliena s kojom smo se sukobili u Enemy Unknownu, no s jako puno novih stvari.”

Ekspanzija će predstaviti novu vojničku klasu naziva MEC – što je skraćeno za exoskeletal cybersuit. Klasa ima specijalizirane sposobnosti, a svako njeno odijelo može biti unaprijeđeno s novim oružjima, kao što su bacač plamena ili granata.

Stiže nam i osam novih mapa (što povećava ukupan broj igrinih mapa na 13), kao i nova oružja, oprema te poveći broj neprijateljskih tipova. Tu je i novi strateški resurs naziva meld, koji funkcionira drukčije od ostalih resursa u igri: “meld se pojavljuje u kanistrima na bojištu, a svi kanistri imaju brojač vremena koji otkucava vrijeme do samouništenja. Igrači koji igraju sporije još uvijek će moći prakticirati svoj stil igranja, no sigurno će dobiti manje melda.”

Dodana će biti i nova značajka, Offline Squad Editing, koju je tražilo mnogo igrača, a omogućit će nam da odaberemo različite konfiguracije timova offline, dok nismo pod ikakvim pritiskom. Također, dodani će biti lokalizirani jezici u opcijama modificiranja igrinih likova – igrač će svakom liku moći dodijeliti različit jezik, a birat će između: engleskog, francuskog, talijanskog, njemačkog, španjolskog, ruskog i poljskog.

XCOM: Enemy Within izlazi 15. studenog za Xbox 360, PlayStation 3 te PC/Mac., a koštat će 30 dolara na američkom tržištu u verziji za PC/Mac, odnosno 40 dolara za konzole.

Komentari (1)

  • Apocalypse4987

    23.08.2013 - 23:29

    ko da su mene pitali šta triba dodat u enemy unknown. jedva čekam

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?