HCL.HR

Yoshikazu Tanaka iz GREE-a ponudio svoju viziju budućnosti gaminga

Renato Pedišić 22.09.2012.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


PC gaming će nestati i spojiti se s onime na smartphoneu, proizvodnja igara postat će globalan posao, a cijena goriva će i dalje nastaviti rasti.

Japanci često imaju sulude ideje za koje su ponekad ispred svojega vremena, a jednu takvu ponudio je i Yoshikazu Tanaka, CEO društvene mreže GREE. On si je na Tokyo Games Showu, gdje je sa Metal Gear Solid: Social Opsom bio u centru pozornosti, uzeo maha i dao nam svoj pogled na budućnost osobnih računala kroz ovu kontroverznu izjavu:

“Granica između PC-a i mobilnih uređaja se zamutila i to je trend ove godine. Tradicionalni PC će nestati, a smartphone i PC će se spojiti i postati nova platforma.”

Shvativši kako je svojom izjavom malčice naljutio one nabildane Korejce iz StarCraft štanda, okrenuo je ploču i rekao dvije-tri o budućnosti proizvodnje igara kako bi smirio tenzije u zraku: “Za tri godine, lokalna proizvodnja igara će narasti. Zato se upuštamo u globalne proizvodne aktivnosti. Globalno djelovanje će nam pomoći u pronalasku novih ideja.”

Što vi mislite o Tanakinim vizijama budućnosti? Smatrate li da su previše radikalne? Kakva je vaša vizija budućnosti PC gaminga?

Komentari (8)

  • Apocalypse4987

    22.09.2012 - 10:30

    nešto mi danas previše ima ovih proroka. nek se uvati razvoja a ne proricanja budučnosti, pa možda nešto i postigne

  • PavleC

    22.09.2012 - 11:46

    Nikad u zivotu necu igrati na smartpohnu! nikad! A ovaj kinezjapanac nema pojma sta su prave igre!

    • dragec

      @PavleC, 22.09.2012 - 18:12

      Čovjek ima pravo,i sami vidite kud ide PC gaming..,*PavleC,a što su to prave igre??

    • xPh4rIm

      @PavleC, 22.09.2012 - 18:34

      "Tradicionalni Pc Gaming" … sad bi ga PM ali posto neomgu,*dragec kad ti sve znas i shvatas objasni mi ovu navedenu rijec .!? PS:Pavlec +5 brate svaka cast na komentaru..!!!! Govori neki cajna boy,koji je to njegov gaming,super mario i one 0.1d igre ili one bayoneta style gdje neznas doslovno ko pije ko placa,samo neke nakaze lete po ekranu,sve sljasti,lete kritikale okolo,jel to pravi gaming ??? ehhh tuga,jad i cemer nista vise,sta reci koju poslugu porati :facepalm 🙁

    • -Aragorn-

      @PavleC, 22.09.2012 - 19:45

      yea! +1

  • Cool.Max

    23.09.2012 - 11:13

    Nemoguce je uopce usporedivati mobilni i PC Gaming ! Jer zasloni osjetljivi na dodir nikada nece moci biti bolji od PC tipkocnice , od ugodaja na PC-u i jos 100 drugih stvari 🙁

  • -Aragorn-

    23.09.2012 - 19:18

    ma daj pustite, jel ne vidite da se stari najeo GMO krastavaca pa baljeuzga gluposti

    • xPh4rIm

      @-Aragorn-, 23.09.2012 - 20:18

      U njih ja mislim i krastavci imaju procesore,i sve ….. – smartkrastavci …. BTW lik mjenja pricu kako vjetar dune … eto tolko o tome

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?