HCL.HR

Zagreb Gaming Arena – dođite isprobati VR, osvojiti nagrade i pokazati skillse

Igor Belan 30.12.2016.   •   11 komentara


Već znate da Zagreb Gaming Arena donosi velike esports turnire s pro igračima, youtubere i VR veselje, ali evo još par detalja o velikom gaming eventu u Areni Zagreb zbog kojih se itekako isplati doći.

zagreb-gaming-arena-vip

Na Zagreb Gaming Areni održat će se neki od najvećih esports turnira koje je naša regija ikada vidjela, doći će i poznati youtuberi, a moći ćete probati i razna čuda i čudesa modernog gaminga, poput Serious Sam VR-a, no to nije sve što očekuje posjetitelje. Ni blizu.

FIFA 17 FREE PLAY

fifa-17-free-play

Kao što ste već vjerojatno i čuli, ovaj veliki gaming event održava se u Areni Zagreb 2. i 3. siječnja, a ulaznica za oba dana je svega 50 kn. Oba dana ispunjena su sadržajem od 10 ujutro do 21 navečer, a ukoliko vas esports ludilo i youtuberi ne zanimaju, isplati se doći i zbog mogućnosti da isprobate Overwatch i FIFU 17, virtualnu stvarnost i osvojite neke lijepe nagrade za posjetitelje. Fifu 17 moći ćete besplatno zaigrati oba dana od 16 do 20 sati, a moći ćete osvojiti i neke posebne nagrade igrajući protiv prijatelja ili nasumičnih stranaca u Areni.

OVERWATCH FREE PLAY

overwatch-free-play

Overwatch će također biti slobodan za igranje i to cijeli dan 2. siječnja, a budući da slovi za ponajbolju pucačinu 2016. godine ako ga još niste probali svakako iskoristite priliku i zaigrajte par mečeva u Areni da se uvjerite da je igra vrijedna pažnje, a na kraju krajeva i kupnje. Osim toga, kad se ufurate u igru lakše ćete popratiti i razumjeti Overwatch turnir koji će se u Areni odigrati 3. siječnja. Prijavljeni timovi tada će se boriti za nagradni fond od čak 1000 eura!

ISPROBAJTE VR GAMING

VR je kroz 2016. godinu počeo sazrjevati u konkretnu gaming platformu, a dokaz za to ne treba tražiti dalje od Serious Sam VR-a, posebne VR igre u Serious Sam svijetu koju su pripremili naši developeri svjetskog glasa, ekipa iz Croteama. Serious Sam VR moći ćete isprobati na Zagreb Gaming Areni uz HTC Vive headset, a vjerujte nam – nakon što to isprobate bit ćete pod dojmom još nekoliko dana. Svima se dogodi da na moment zaborave da su u VR-u i počnu panično pucati po vanzemaljcima kao da im život ovisi o tome.

Govorim iz iskustva, meni se to dogodilo usred Njemačke kada sam Serious Sam probao na Gamescom sajmu ovog ljeta.

COSPLAY NATJECANJE

kostimi

Arenom Zagreb ta dva dana šetat će i likovi iz nekih od vaših omiljenih igara, odnosno ljudi obučeni u vrlo vjerne kostime tih likova. Njih ćete naravno moći zamoliti za fotografiju kad ih ulovite usred showa, a kasnije ćete svoje favorite moći i bodriti u velikom cosplay natjecanju gdje će se isti svojim kostimima boriti za nagradni fond u vrijednosti od više od 700 eura. Ako se i vi bavite cosplayom i još se niste prijavili za ovo natjecanje, kliknite ovdje da proučite detalja o natjecanju i što sve možete osvojiti.

DRUŽENJE S YOUTUBERIMA

Na Zagreb Gaming Arenu dolaze i neki popularni youtuberi s ovih prostora, poput Mudje, Marka KOFS i Bloodmastera, a cijeli show vodit će moja malenkost čije ćete lice tamo po prvi put i vidjeti na glavnom stageu nakon više od 1000 videa na HCL-ovom YouTube kanalu. Na glavnoj pozornici u ulozi voditelja pridružit će mi se i poznati voditelj i komičar Ivan Šarić, za kojeg mnogi ne znaju da je strastveni gamer još od malih nogu. Bit će organiziran i poseban Meet & Greet s youtuberima gdje ćete se moći uslikati s njima, upoznati se i prozboriti koju riječ.

NAGRADE ZA POSJETITELJE

Pored bogatih turnira na kojima će se kvalificirani igrači boriti za više tisuća eura, svi posjetitelji Zagreb Gaming Arene imat će priliku osvojiti i neke popratne nagrade iznenađenja. Ne bi bilo iznenađenje da vam kažemo o kojim se točno nagradama radi, no možete računati na neke besplatne igre i gaming goodiese od kojih neke ne možete kupiti.

KAKO DO KARATA?

Kao što smo već rekli, karta za oba dana je svega 50 kn, no možete proći još jeftinije ako dolazite u grupi pa provjerite punu ponudu karata na službenoj stranici eventa. Vidjet ćete da je moguće kupiti i VIP karte u sklopu kojih između ostalog dobijete i neke posebne goodiese te priliku da uživo upoznate youtubere i esports zvijezde koje dolaze na show.

Ako vas zanima više informacija o esports turnirima na Zagreb Gaming Areni, više informacija imate u ovom članku na HCL-u, kao i na službenoj stranici eventa.

Dolazite? Vidimo se tamo.


Komentari (11)

  • NikolaBest

    30.12.2016 - 19:54

    Bio sam na subscriber countu…i imate 200,001 subscribera!!!!!!! SVAKA ČAAAAST!!!

    • Igor Belan

      @NikolaBest, 30.12.2016 - 20:09

      Da, upravo se dogodilo 🙂 Tnx stari, idemo proslaviti odmah 🙂 Ali inače, ajmo ovdje o Zagreb Gaming Areni 😉 Inače, upravo sad ide novi video na YouTube kanal 😉

    • Gabriel Gudelj

      @Igor Belan, 31.12.2016 - 19:10

      Čestitke na 200K subova !!! 😀 Hoćemo li moći 2. i 3. igrati sa vama iz HCL.hr-a ? 😉 Hvala

  • HCM2A

    30.12.2016 - 23:20

    ako mi hcl plati benzin,onda bih dosao….300km X 2= 400kn

    u banana republikama,sve sto valja je u glavnom gradu….a mi ostali nek se hebemo

  • DenY007

    31.12.2016 - 12:33

    eto slučajno na ovo nabasah kad već nisam na info uspio iči, kad ono, stvarno, samo za obadva dana ulaznice, što misle da će svi izdvojiti dva dana samo za to, netko bi došao iz makar susjedne županije na sat-dva il’ tri a ne ovako, 10-12 dana godišnjeg, i taman da potratiš 20% na show, makar te koliko god to zanimalo, ali treba se i klopati ponešto čitav(e) dan(e).. :(, a i to košta

  • krosis

    01.01.2017 - 20:38

    Hahahaha….pa zar je moguce….upravo raspremamo poslje ultre…..necu bit na eventu….al cu bit u dezurstvu….molim vas bez razbijanja….jer ja pospremam za vama…..imajte kolegijalnosti prema kolegi gameru….i ljepo se zabavite…..<3

  • RaspudicT1986

    02.01.2017 - 12:20

    Znaci tri prijave sam poslo za sudjelovanje na fifa 17 turniru preko stranice croatian music festival i nisam dobio ni jedan odgovor….barem onaj ” niste upali” ili “od…….” bilo sta. Uglavnom organizacija uzas

  • romeplayer

    03.01.2017 - 17:38

    Konacno se mogao Vidjeti Igor Belan 🙂 Bio je na pocetku streama za Hearthstone.

    • krosis

      @romeplayer, 03.01.2017 - 18:13

      Da da….igor bio glavni na pozornici….:)….

    • Cheesemassacre

      @romeplayer, 03.01.2017 - 19:27

      Kako izgleda, visok, nizak, debeo, mršav, ružan, zgodan????

  • d1cme

    04.01.2017 - 10:10

    Zasto se za overwatch nisu potrudili dignuti neki stream?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?