HCL.HR

Zanimljiva hrvatska konzola MAKERbuino osvojila je ulagače na Kickstarteru

Juraj Bevandić 29.03.2017.   •   4 komentara


Osamnaestogodišnji Albert Gajšak iz Hrvatske ponudio je svijetu jeftinu prijenosnu konzolu koju sami slažete, a Kickstarter ga je financirao u svega tri dana.

MAKERbuino

Sa samo petnaest godina, Albert Gajšak iz Karlovca naručio je razne dijelove s Ebaya i uspio složiti jednostavnu i potpuno funkiconalnu prijenosnu konzolu. Ako je on to mogao kao klinac, ne vidi zašto ne bi to svaki drugi klinac mogao makar uz pomoć roditelja, objašnjava Albert zašto je pokrenuo svoj projekt MAKERbuino.

Tri godine je izrađivao razne prototipe svoje konzole, a kada je napokon bila spremna za tržište podržana je u svega tri dana na Kickstarteru. Tražio je deset tisuća dolara, a sada je već na 16 tisuća s još 20 preostalih dana za nove ulagače. Ako vam se sviđa projekt još stignete rezervirati barem jedan primjerak i novčano pomoći, a najosnovniji paket košta 35 dolarića.

Albert kaže kako su trenutno u razgovoru s dobavljačima kako bi složili i dostavili sve obećane pakete na vrijeme. Najviše ih je podržalo ljudi iz SAD-a, a zatim iz Hrvatske koji su prepoznali zabavne, ali još važnije i edukacijske vrijednosti njegove ideje.

Komentari (4)

  • vet

    29.03.2017 - 13:34

    Svaka čast za poduzetništvo. Što se tiče konzole, radi se o nekakvom spinoffu Gamebuino-a, što se bazira na hardveru Arduino-a.

  • Leo Kocijan

    29.03.2017 - 14:10

    Odmah se bacam na Ebay da kupim sve potrebno za svoju konzolu

  • P3T4R

    29.03.2017 - 22:19

    ja to vidio prije al pito se tada a i sada kakve su igre dali je to mozda cak konkurencija switchu xD

  • Silvio_7Tech

    29.03.2017 - 22:35

    Kopirao lik MAKERduino

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?