HCL.HR

Zašto je Kickstarter Alpha Protocola 2 nemoguć?

Renato Pedišić 21.09.2012.   •   4 komentara


Na to pitanje odgovor nam je dao Chris Avellone, glavni dizajner Alpha Protocola, i objasnio nam kako trenutno stvari stoje u gamingu.

Svi su uživali u Alpha Protocolu (dobro – ne baš svi, ali dosta gamera jest), modernom špijunskom RPG-u koji su pod Seginim nadzorom razvijali Obsidian Entertainment i njihov Chris Avellone kao glavni dizajner. Nakon odigrane igre mnogi su se ponadali da će zaigrati i njen nastavak, ali takav scenarij se nije dogodio niti se dalo naslutiti da će postati mogućnost za to. Nade gamera su narasle kada su ugledali Obsidianovu Kickstarter misiju imena Project Eternity, ali nam je Chris Avellone objasnio zašto je takvo što nemoguće u slučaju Alpha Protocola:

“Pokušao sam ljudima objasniti kako Kickstarter nije mjesto za financiranje tuđe franšize. Sega je vlasnik Alpha Protocola kao što je Hasbro vlasnik Dundgeons and Dragons franšize. Nemojte brkati lončiće. Voljeli bismo stvarati nastavke igara na kojima smo radili, ali često to nije do nas i to nije nešto što bismo mogli ostvariti kroz Kickstarter.”

Eto, hvala Chrisu Avelloneu za dnevnu dozu pesimizma, a ako želite doznati kakav je prvi Alpha Protocol bio nitko vas ne sprječava da pročitate našu recenziju te igre.

Komentari (4)

  • snooker

    21.09.2012 - 12:46

    odličan je bio alpha protocol, napokon nešto drukčije

  • Lovac

    21.09.2012 - 13:08

    Prošao 1x zbog priče, ali majko mila kako je ta igra bila bugovita, a nikad patcha. Kamera je povremeno skakala i frustrirala, bilo je gadnih FPS dropova (na nekim dijelovima slide show od po nekoliko sekundi, a top konfa).

    • snooker

      @Lovac, 21.09.2012 - 15:01

      ja san tijekom igre ima jedan jedini bug i to kad je neki boss iša cijelo vrime u zid dok san ga ubija 😀

  • maxim.x

    21.09.2012 - 15:51

    Meni je ta igra odlicna, gameplay je zaboravan ali prica i njezino granjanje je super..Jednom sam gledao gameplay video na youtubeu i vidim kako lik prelazi zadnju misiju a partner mu neka zenska koju ja uopce u igri nisam vidio! To me zadivilo a ja osobno nisam naisao niti na jedan bug dok sam igrao.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?