HCL.HR

Zeebo – četvrta next-gen konzola

Zoran Žalac 15.05.2009.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Ovogodišnji Games Developer Conference otkrio je podosta zanimljivih tehnologija, a među njima našla se i nova igraća konzola – simpatični Zeebo!

Ovogodišnji Games Developer Conference otkrio je podosta zanimljivih tehnologija i budućih projekata, a među njima našla se i nova igraća konzola – simpatični Zeebo! Razvijen od brazilske tvrtke Zeebo Inc., Zeebo je zamišljen kao pristupačna konzola za milijunska tržišta koja nisu toliko izložena kulturi video-igara kao Europa, Sjeverna Amerika i Japan. Konkretno govoreći riječ je o zemljama poput Brazila, Rusije, Kine te Indije.

Zeebo dolazi s nekoliko predinstaliranih igara, a bit će to prva konzola koja se oslanja isključivo na digitalnu distribuciju preko Interneta. Što se tiče surove moći, ili pak suprotno tome, pod opširnije možete pogledati što Zeebo nosi u sebi. No iako hardverskim specifikacijama nije u rangu next-gen platformi (čitava konzola lakša je nego X360 adapter), Zeebo je itekako prihvaćen od strane proizvođača igara, i to onih značajnih – EA, Activision, Capcom, Sega, Namco i Id Software. Izlazak konzole planiran je za ljeto ove godine, a hoće li ona jednoga dana osvanuti i na našem tržištu, još nam nije poznato.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?