HCL.HR

Zelda fanovi rade 2D preradu Ocarine of Time

Stjepan Fikter 01.10.2014.   •   0 komentara


Ne vidimo baš često da se igre prebacuju iz tri dimenzije u dvije, no desetak Zelda fanova odlučilo je ‘oduzeti’ jednu dimenziju Ocarini of Time.

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može. Barem tako misle Zelda fanovi koji su se odlučili na jedan interesantan, ali i pomalo ambiciozan projekt. Naime, tim od oko deset ljudi uhvatio se zadatka da The Legend of Zelda: Ocarina of Time, koju smo na N64 igrali u tri dimenzije, pretvore u 2D avanturu za PC.

Ocarina of Time tako se vraća svojim korijenima – pogled će biti iz ptičje perspektive, a i ostali elementi se također prilagođavaju SNES verziji pa se cut scene ponovno crtaju, a glazba se prilagođava za 16 bitnu verziju. Tu je još i rad na ponovnom programiranju umjetne inteligencije, uvođenje ciklusa dana i noći te vremenskog sistema. Iako je igra dovršena otprilike tek 10%, već sada se može isprobati demo verzija.

Nintendo se još nije službeno oglasio po pitanju ovog projekta, no nadamo se da će imati više razumijevanja nego što je to imao Konami kada je prvo dopustio rad na Metal Gear preradi da bi kasnije zaustavili razvoj.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?