HCL.HR

ZeniMax Media kupio id Software

Zoran Žalac 25.06.2009.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Matična kompanija Bethesda Softworksa, ZeniMax Media prigrabila je respektabilni sudio id Software iz okrilja Activisiona.

Veliki „transfer“ industrije video-igara dogodio se jučer, bez ikakve naznake. Naime, matična kompanija Bethesda Softworksa, ZeniMax Media prigrabila je respektabilni sudio id Software iz okrilja Activisiona. Tako su dva velika razvojna tima, zaslužna za neke od najboljih igara FPS i RPG žanra, stavljena pod jednu tvrtku. Doduše, Bethesda i ID ostaju zasebni timovi, ali jasno je kako će s vremenom obostrano profitirati međusobnom komunikacijom i eventualno kooperativnim radom. Što se tiče nadolazećih igara iz id Softwarea, Wolfenstein i Rage neće osjetiti ovu akviziciju jer će im izdavač ostati isti (Activision, EA), dok će Doom 4 biti ZeniMax naslov.

Upravo su problemi oko izdavanja igara natjerali id Software na prihvaćanje ZeniMaxove ponude, ako je vjerovati izjavama Johna Carmacka. Carmack je ciljao specifično na situaciju u Activisionu, gdje se pored kultnih FPS naslova (Wolfenstein, Doom), više pažnje posvećuje novijim uspješnicama (u prvom redu Call of Duty igrama).

Komentari (1)

  • Mojsije

    25.06.2009 - 21:02

    hm id software…eh di su te stare igre…a na njihovim enginima dan danas izlaze predobre stvari…aj mozda i bude nesto od cijele price oko nastavaka cod-a

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?