HCL.HR

Zuckerberg je isprobao Sonyjev Project Morpheus tjedan prije kupnje Oculusa

ToxarE 24.04.2014.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Tjedan dana prije nego je njegova kompanija javno objavila da će kupiti Oculus VR, Mark Zuckerberg isprobao je Sonyjev VR uređaj Project Morpheus.

Jučer na Games Marketing Summitu 2014, direktor PlayStation marketinga Guy Longworth izjavio je da je Facebookov Mark Zuckerberg priupitao Sony može li isprobati Project Morpheus, njihov uređaj za virtualnu stvarnost. Naravno, dopustili su mu – to je Mark Zuckerberg, tip koji zna sve o svima – no interesantno je da je to učinio tjedan dana prije nego je službeno najavio kupnju Oculus VR-a za 2 milijarde američkih dolara.

“Da je bar kupio naš [VR uređaj]”, Longworth se našalio, prenosi Gamespot. “Ekipa iz Oculusa danas nosi osmijeh na licu”, dodao je Longworth kao referencu na jučerašnju objavu da je kupnja Oculusa od strane Facebooka službeno odobrilo američko ministarstvo pravosuđa i FTC.

Pročitate li ovo između redaka ispada kao da se Zuckerbergu više svidjela Oculusova VR tehnologija nakon što je isprobao Sonyjevu, no nekako se podrazumijeva da je Mark samo bio znatiželjan, a kupnju Oculusa je vjerojatno dogovorio i znatno prije nego je isprobao Morpheus.

Sasvim jasno, Sony polaže velike nade u VR tehnologiju: “Mislim da je mogućnost stvaranja iskustava koja su istinski duboka i imerzivna, koja vas na neki način uvjere da ste tamo, nešto što ljudi žele. Ako biste mogli to dostaviti u budućnosti, mislim da će to biti velika stvar”, rekao je Longworth komentirajući VR općenito.

Što se nas tiče, jedan mudri lisac u našim redovima nedavno je prozborio o Facebookovoj kupnji Oculusa pa ćemo vas samo preusmjeriti na njegovu kolumnu.

Komentari (2)

  • AnonDogi

    24.04.2014 - 18:55

    Meh.

  • Croaid

    24.04.2014 - 21:27

    Pa lik je isprobo sonijev..vidio da valja…i odlucio kupit slicno….bit ce para

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?