HCL.HR

Zwei je nova igra kreatora Resident Evila

Zoran Žalac 25.04.2012.   •   3 komentara


Legendarni japanski dizajner igara Shinji Mikami u suradnji s Bethesdom radi na onome što ga je i proslavilo – survival hororu u obliku naslova kodnog imena Zwei.

Prije nekih godinu i pol, tvrtka Bethesda Softworks kupila je tada anonimni razvojni tim pod imenom Tango Gameworks. Vijest inače ne bi bila značajna da na čelu tima nije bio Shinji Mikami – tvorac kultnih serijala kao što su Resident Evil i Devil May Cry. Tada se još nije znalo na čemu će Mikami raditi za Bethesdu, no magazin Famitsu sada se dokopao nekih informacija o tom projektu.

Ako je vjerovati Famitsuovim izvorima, Mikamijev projekt nosi kodno ime Zwei, što nam ne znači mnogo jer je na temelju toga nemoguće interpretirati bilo što. Međutim, Famitsu također navodi kako će igra sadržavati tradicionalne Mikamijeve survival horor elemente, koji su ga između ostalog i proslavili Resident Evil serijalom. Igra je još u vrlo ranoj fazi proizvodnje, tako da ju definitivno ne treba očekivati prije 2013. godine.

UPDATE: U međuvremenu smo dobili i prve konceptualne materijale koje možete vidjeti ispod teksta, a koji upućuju kako Mikami definitivno radi atmosferičan naslov.

Komentari (3)

  • grgoljblaster

    25.04.2012 - 10:45

    Da pogodim – nastavak ce se zvati Drei? (badum tss)

    • Apocalypse4987

      @grgoljblaster, 25.04.2012 - 10:50

      a prequel će se zvat Eins? 🙂

  • Pirotehnika

    25.04.2012 - 14:25

    S obzirom na to koliko je Bethesda naklonjena igračima imaju se čemu radovati samo vlasnici konzola. Volio bi naći neki portal gdje se piše o PC igrama da ne moram non stop viriti za koju platformu će igra izaći kao nekad kad sam gledao da li će moja konfiguracija uspjeti da pokrene neku igru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?