Vijesti > PC > DayZ serveri inficirani stvarnim virusom

DayZ serveri inficirani stvarnim virusom

5
Pokvareni administrator namjerno je uploadao inficiranu .exe datoteku na servere popularnog Arma 2 moda. DayZ osoblje vraća najavom tužbe.
DayZ serveri inficirani stvarnim virusom
  • Objavljeno: 11.06.'12 u 18:52
  • Kategorija: PC
  • Napisao: Igor Belan
  • Komentiraj
DayZ, vrlo interesantno zamišljen ArmA 2 zombie mod kojeg i naši forumaši uživaju igrati, doživio je sigurnosni proboj nakon što je jedan (pokvareni) forumski administrator namjerno uploadao inficiranu .exe datoteku na igrine servere, prenosi Eurogamer.

Kako saznajemo s igrina službenog foruma, neimenovani "hacker" došao je do pristupa glavnih e-mail računa osoblja koje održava igru te se tako domogao i podataka za spajanje na FTP. Potom je uploadao zlonamjernu datoteku imena 'dayz_auto_updater.exe' na igrin američki poslužitelj.

Svi koji su preuzeli datoteku s američkih servera vjerojatno su inficirani, a pored očitog skeniranja antivirusnim programom, zaražene korisnike se upućuje na ThreatExpert stranicu o ovom virusu gdje mogu saznati više informacija o njegovu uklanjanju.

Gamerska zajednica okupljena oko DayZ-a raste svakim danom, a budući da je riječ o tvrdokornim PC gamerima s kojima nema šale, nekako već žalimo ovog "hakera". Forumsko osoblje DayZ-a za sada je relativno pristojno dok najavljuje pravne korake protiv hakera, no već su neke informacije o njemu postale javne. I kad kažemo "neke" mislimo sve do takvih detalja da znamo da voli McDonalds hranu.

FORUM: DayZ rasprava
 
 
 

VIDEO

 

Beam me up