Vijesti > Software & Hardware > Roboti budućnosti su među nama

Roboti budućnosti su među nama

3
Jedni poslužuju goste u restoranu, drugi pomažu vojnicima u ratu, treći intervjuiraju poznate - roboti postaju sve većim dijelom naše svakodnevice. Pogledajte video...
Roboti budućnosti su među nama
Iako ovo i nema previše veze sa gamingom, roboti su nas uvijek fascinirali, pa eto jednog "robotskog" članka koji prenosimo sa Metro portala. Naime, novootvoreni restoran u Bangkoku, Hajime, zapošljava ne ljude već robote koji poslužuju hranu gostima. Kad nisu zauzeti posluživanjem, roboti zabavljaju goste plesanjem tradicionalnih plesova. A ti roboti budućnosti tek su početak priče - diljem svijeta ljudi stvaraju robote za različite svrhe, od vojnih do novinarskih.

Big Dog robot šokirao je brojne surfere interneta diljem svijeta svojom sposobnošću da se podigne nakon udarca i vještinama prilikom kretanja po nezahvalnom terenu kao što su stijene, snijeg ili blato. Big Dog prvenstveno ima vojnu namjenu. Plan je da prenosi opremu pored ljudskih vojnika po teškom terenu, pa čak i onom planinskom.
Američki Boston Dynamics također radi na dvonožnom trkaćem robotu pod imenom Petman. Do danas robotu je omogućeno da 'trči' brzinom od 11 kilometara na sat; slično njemu Hondin robot Asimo trči 8 kilometara na sat.

Ipak, onaj koji najviše zapanjuje je japanski robot napravljen kako bi mijenjao novinare. Ovo računalo na kotačima u stilu Segwaya opremljeno je kamerom, ima vezu s internetom, mikrofon i zvučnike. Može postavljati pitanja i transkribirati odgovore u tekst, a kreće se po opasnim zonama (poput ratom zahvaćenih područja) i intervjuira 24 sata na dan sve dok ne nađe nešto zanimljivo za objaviti na internetu.

Evo kako se Big Dog ponaša u divljini


Pogledajte kako roboti zabavoljaju goste u restoranu Hajime


Prototip robota Petman u akciji


Zastrašujua mala zvijer zvana A-pod


Toyotin robot-trkač ide 7 na sat


Više saznajte na Metro Portalu: Roboti budućnosti već su među nama
 
 
 
Što ćemo igrati? - 04/2015 kad sam pogleda trailer za stardrive 2 reka sam od... Što ćemo igrati? - 04/2015 to je to, nema do kotora, samo šta vražji kreten... Što ćemo igrati? - 04/2015 I Survarium, da ne zaboravim. Imam velike nade za ... Što ćemo igrati? - 04/2015 Ako se ne varam to je samo kao Remastered verzija ... Što ćemo igrati? - 04/2015 Stardrive 2 te Carmageddon: Reincarnation za PC i ... The Witcher 3 potrajat će i do 200 sati Ovo se jedva čeka i igrat će se na max detaljima...
 

VIDEO

 

Beam me up