HCL.HR

istraživanje

ŽANR

Stavimo li akciju i misterij po strani – ostaje nam radost istraživanja. Igre ovoga žanra fokusiraju se upravo na tom iskustvu otkrivanja onoga za čim nam čezne naša znatiželja.

istraživanje Recenzije

RecenzijaThe Legend of Zelda: Breath of the Wild

Juraj Bevandić 04.05.2017.

Unatoč tome što je nastavak jednog od najdužih serijala, The Legend of Zelda: Breath of the Wild uspijeva istovremeno biti istinska Zelda igra i pravi dašak svježine pun dobrih ideja.

RecenzijaWhat Remains of Edith Finch

Zoran Žalac 27.04.2017.

What Remains of Edith Finch je jedna od najmaštovitijih igara u zadnje vrijeme i savršen lijek za depresivna razdoblja u životu.

RecenzijaResident Evil 7

Zoran Žalac 23.01.2017.

Otkrivamo je li Resident Evil 7 povratkom korijenima uspješno revitalizirao svoj serijal ili je pak prebacivanjem u prvo lice mutirao u neprepoznatljivu abominaciju.

istraživanje Vijesti

Ups, Fortnite Battle Royale naljutio developere PUBG-a

Petra Rukav prije 2 dana

Tvorci PlayerUnknown’s Battlegroundsa jasno su rekli što misle o svom „klonu“ zvanom Fortnite Battle Royale i u najmanju ruku nisu nimalo sretni.

PlayerUnknown’s Battlegrounds bi mogao imati singleplayer, ali neće

Zoran Žalac prije 5 dana

Tvorac megahita PUBG izjavio je kako bi se po njegovom mišljenju singleplayer sadržaj dobro uklopio u ovu isključivo multiplayer igru.

Gotovo je – PUBG srušio Dotu 2 s trona i postao najpopularnija igra na Steamu do sada

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Rekordan broj igrača koji su u istom trenutku na Steamu igrali jednu igru više ne pripada Doti 2.

Pogledajte kako će izgledati magla u Playerunknown’s Battlegrounds

Igor Belan 11.09.2017.

Novi patch donosi neke uzbudljive promjene u popularni PUBG, a daleko najzanimljivija je magla koja će, kao što ovi screenshoti pokazuju, značajno ograničiti vidljivost na mapi.

PewDiePie opet na meti kontroverze zbog rasističke izjave u PUBG streamu

Igor Belan 11.09.2017.

Najpretplaćeniji youtuber PewDiePie je opet u središtu kontroverze zbog uvredljive izjave na live streamu, a jedan razvojni studio vrlo je jasno i glasno dao do znanja da nakon ovoga ne žele imati veze s njime.

istraživanje Specijali

Je li 2017. godina kada je gaming otišao kvragu?

Zoran Žalac 30.08.2017.

Čini se kako je vrag odnio šalu – najprodavanija igra 2017. godine nije dovršen proizvod i to je definitivno dalo neke ideje velikim korporacijama.

VIDEO: Indie igre ljepše od Crysisa

Zoran Žalac 09.03.2015.

Da ljepotu u igrama promatramo samo kroz tehničku stranu prezentacije, sve lijepo mogli bismo zvati nazivom Crysis. No estetski gledano, čitav niz nezavisnih igara ljepši je od te grafički nabrijane pucačine.

Firewatch – igra o gašenju požara, ali i mnogo više

Zoran Žalac 09.02.2015.

VIDEO NAJAVA – Dosadni posao promatranja šume u vrućim ljetnim danima postaje intrigantna avantura u kojoj ne znate možete li vjerovati glasu s druge strane toki-vokija.

istraživanje Igre

Darkwood

Zoran Žalac 02.09.2017.

Atmosferična horor avantura s kamerom iz ptičje perspektive u kojoj drhtite u napetosti dok ne dočekate zoru.

Playerunknown’s Battlegrounds

Igor Belan 30.03.2017.

Playerunknown’s Battlegrounds je Battle Royale tip igre u kojoj stotinu igrača na početku svakog meča iskače iz aviona na golemi otok gdje svako za sebe treba pretraživati tamošnje kućne, tvornice i ustanove kako bi što prije pronašli opremu i oružje i ubili svu konkurenciju. Jer od 100 igrača – samo je jedan ultimativni pobjednik.

Greedfall

Zoran Žalac 11.02.2017.

Greedfall je akcijski RPG-u tvoraca Technomancera i Bound By Flamea koji bi trebao kombinirati fantazijski ugođaj s tematikom kolonizacije.