HCL.HR

Zlatni Dabar 2009

Zoran Žalac 04.01.2010.   •   0 komentara


Zlatni Dabar, HCL-ova godišnja nagrada za najbolje igre godine, tradicionalno je održan petu godinu za redom. Pomoću glasova naših članova dobili smo pobjednike, a sada ih premijerno otkrivamo uz popratne opise.

Ovogodišnji Dabar donio nam je manje izmjene u sustavu organizacije, glasanja i nominiranja, a sve to prožela je nagradna igra koju smo uklopili u ovaj događaj. Promjene su se pokazale pozitivnima pa ponosno možemo izjaviti kako je dosad najopširniji Zlatni Dabar bio ujedno i najposjećeniji.

Kroz ukupno 34 kategorije u četiri grupe birali smo najbolje igre po platformama i žanrovima, a u dijelu Ultimativnog Dabra nominirali smo i glasali za specifične titule najvećih iznenađenja i razočaranja, najkarizmatičnijih likova te najvažnijih događaja koji su obilježili godinu iza nas.

Zlatni Dabar 2009 trajao je nepuna dva tjedna, točnije 13 dana. Kategorija Ultimativnog Dabra doživjela je dva kruga, nominacijski i glasački, a u čitavom događaju mogli su sudjelovati svi registrirani korisnici HCL foruma koji su glasanjem i komentiranjem u Zlatnom Dabru automatski sudjelovali u nagradnoj igri. Ovom prigodom ujedno zahvaljujemo svima koji su svojim učestvovanjem pridonijeli još jednom uspješnom HCL eventu kakav bijaše Zlatni Dabar 2009.

Gamersku 2009. godinu obilježila je recesija, kao i mnogobrojne odgode, no nikako se ne možemo potužiti da nismo imali što igrati, neovisno o preferencijama platformi ili žanrova. Zlatni Dabar tako je brojao preko stotinjak različitih igara nominiranih po odgovarajućim kategorijama, a tek su one najbolje zaslužile kipić našeg dabra Đuke. Koji su to naslovi i čime su tu slavu zaslužili, pročitajte u sljedeća dva članka, odnosno dva dijela ovogodišnjeg Zlatnoga Dabra.

PRVI DIO – Najbolje igre godine po platformama

Vaši glasovi donijeli su odlučujuću prevagu u izboru za najbolje igre 2009. godine po platformama. Dominiraju li među pobjednicima ekskluzive ili pak multiplatform naslovi? Kliknite na gornji link i saznajte u prvome dijelu Zlatnoga Dabara 2009.

DRUGI DIO – Ultimativni Zlatni Dabar 2009

Ova kategorija lišena ograničenja u obliku platformi i žanrova otkriva nam interesantne zanimljivosti o igrama u prethodnoj godini. Pored njih, Ultimativni Dabar donosi i najvažniju nagradu – titulu igre godine. Klik na gornji link i saznajte tko i što je izabrano za pobjednika u svojoj kategoriji, te koja igra je izabrana HCL-ovom igrom godine!

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?