HCL.HR

ZLATNI DABAR 2017: Pobjednici platformskih kategorija

Zoran Žalac 17.01.2018.   •   68 komentara


Glasali ste za najbolje igre godine u Zlatnom Dabru 2017 i ovo su prvi rezultati! Pogledajte rezultate vašeg glasanja u platformskim kategorijama ‘Dabra i recite nam kako ste sretni ili ljuti jer baš vaš favorit nije PlayStation 4 ili PC ekskluziva godine.

ZLATNI dabar 2017 promo

Sezona lova na Zlatne Dabrove službeno je završila zajedno s 2017. godinom pa nam je preostalo još otkriti kojim ste developerima pomogli da ulove rijetku nagradu HCL portala. Prije svega se želimo zahvaliti svima vama koji ste ostavili svoje glasove u prošlogodišnjem Zlatnom Dabru i još jednom ga učinili najznačajnijom regionalnom nagradom za najbolja ostvarenja u svijetu videoigara. Rekordnim brojem glasova pomogli ste nam da nagradimo igre koje su vas najviše zabavile u 2017. godini pa idemo vidjeti što je to glas naroda odlučio po platformama i formatima.

VIDEO: I NAJBOLJE IGRE PO PLATFORMAMA SU…

Pogledajte naš video specijal u kojem predstavljamo pobjednike platformskih kategorija Zlatnog Dabra 2017 uz fine snimke gameplaya iz svake od nagrađenih igara, jednoličnu glazbu u pozadini i mrvicu manje jednoličan glas našeg glavnog urednika. Zavalite se i uživajte u tih 5 minuta ili jednostavno scrollajte dolje i uništite si iznenađenje.

Najbolja PC ekskluziva:
PlayerUknown’s Battlegrounds

pubg dabar

(pobjeda s 59% glasova)

Početkom godine nitko nije mogao predvidjeti da će PC platforma u 2017. imati najprodavaniju novu igru na tržištu. A onda je došao PlayerUnknown’s Battlegrounds i počeo rušiti sve rekorde koji su do tada postojali na Steamu. I vi ste očito sudjelovali u tim rekordima jer ste popularnom PUBG-u odlučili dati skoro dvije trećine svojih glasova. Jadan Divinity: Original Sin 2! Netko će možda reći da to nije pravedno jer je puna verzija igre izašla tek nakon što je glasovanje u Dabru već krenulo, a igra je već tada bila dostupna i na Xbox One konzoli. No ovaj rezultat nam jasno govori da PUBG ove godine na PC-u nije imao konkurenciju i da je na toj platformi još uvijek svijet za sebe.

2. mjesto: Divinity: Original Sin 2 (19% glasova)
3. mjesto: Forza Motorsport 7 (13% glasova)

Najbolja PlayStation 4 ekskluziva:
Horizon: Zero Dawn

horizon-zero-dawn-dabar

(pobjeda s 54% osvojenih glasova)

Da vam budemo iskreni, pobjednika u ovoj kategoriji znali smo već nakon prvog dana glasovanja. Iznenadili bismo se da ste titulu najbolje PS4 ekskluzive u 2017. dali ijednoj drugoj igri osim Horizon Zero Dawna. Ne trebamo pisati eseje i elaborate zašto je to tako. Dovoljno je reći da su igračima na PC-u, Xboxu i Switchu rasle zazubice i curile sline dok su gledali vizualnu raskoš ove igre. Nama je pak drago što ste Zlatnim Dabrom nagradili jedan potpuno novi IP, a k tome još i igru u kojoj nema smrdljivih mikrotransakcija.

2. mjesto: Uncharted: The Lost Legacy (28% glasova)
3. mjesto: Gran Turismo Sport (12% glasova)

Najbolja Switch ekskluziva:
Super Mario Odyssey

odyssey-dabar

(pobjeda s 50% osvojenih glasova)

Svijet je ponekad toliko sivo i bezvezno mjesto da se jednostavno morate zapitati koji je smisao svega toga i kad će više taj novi spot Lidije Bačić Lille. A onda iz vodovodne cijeni odjednom izviri Super Mario i baci svoju kapu na žabu, a žaba dobije brkove i Mario je onda žaba, ali žaba je zapravo Mario… i to je sasvim nova paradigma i vama je mozak eksplodirao i više ne znate kako dalje… Uglavnom, vi ste svojim glasovima potvrdili da je Super Mario ljubav, a ljubav ipak nije na selu nego na Nintendo Switch konzoli.

2. mjesto: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (41% glasova)
3. mjesto: Mario + Rabbids: Kingdom Battle (5% glasova)

Najbolja multiplatformska igra:
Assassin’s Creed Origins

ac origins dabar

(pobjeda s 37% osvojenih glasova)

Nije ga bilo dvije godine i falio vam je kao da ne postoji nijedna druga igra otvorenog svijeta! Ali, jasno nam je zašto ste nagradili Assassin’s Creed Origins s obzirom da je ta igra svom serijalu donijela više svježine nego što smo se nadali. Ubisoft se s Originsom usudio ići pijeskom kojim još nitko nije kročio i napravili su toliko detaljnu rekonstrukciju drevnog Egipta da im zbog toga definitivno treba dati neku nagradu. A prema tvrdnjama nekih povjesničara, Zlatni se Dabar prvi put pojavio upravo u Egiptu, tako da je sasvim prigodno da nagrada za najbolju multiplatformsku igru ode u ruke ekipe iz Ubisofta.

2. mjesto: Call of Duty: WWII (24% glasova)
3. mjesto: Wolfenstein II: The New Colossus (11% glasova)

Najbolja digitalna igra:
Hello Neighbor

hello neighbor dabar

(pobjeda s 30% osvojenih glasova)

Nismo skroz sigurni u ovo, ali moguće je da smo mi jedini portal na svijetu koji je Hello Neighboru udijelio bilo kakvu nagradu. Ako nas pitate sa stručnog stajališta, to je jedna od (naj)lošijih igara prošle godine. No susjedu je za ovu nagradu očito bila dovoljna i sama ideja koja u principu jest zabavna… dok gledate kako se netko drugi muči igrajući ovu igru umjesto vas. U bilo kojem slučaju, susjed je svoju pobjedu odnio pošteno i po svim pravilima natjecanja, a nas tješi jedino činjenica da će tvorcima ove igre Zlatni Dabar vjerojatno biti jedini trofej kojim će se hvaliti u svojim vitrinama.

2. mjesto: Cuphead (28% glasova)
3. mjesto: Hellblade: Senua’s Sacrifice (15% glasova)

Najbolja VR ekskluziva:
Star Trek: Bridge Crew

bridge-crew-dabar

(pobjeda s 53% osvojenih glasova)

Zanimljiva situacija snašla nas je u debitantskoj kategoriji ZD 2017. Među VR ekskluzive ciljano smo uvrstili igre koje se mogu igrati samo uz pomoć VR uređaja i pobjednička igra je više od pola godine zadovoljavala taj kriterij. Međutim, nakon što je glasovanje u Dabru krenulo, Ubisoft je igru učinio dostupnim i onima koji nemaju VR headset. No, tada je bilo kasno za izmjene jer ste vi već izglasali Star Trek: Bridge Crew kao najbolju VR ekskluzivu. I doista, nije daleko od toga, jer se u ovom Ubisoftovom naslovu vidjelo da je igra skrojena baš za VR okruženje te se puni doživljaj igranja može ostvariti jedino u tom obliku.

2. mjesto: Farpoint (25% glasova)
3. mjesto: Robo Recall (8% glasova)

Najbolja mobilna ekskluziva:
Pokemon Sun & Moon Ultra

pokemoni-ultra-dabar

(pobjeda s 57% osvojenih glasova)

Premda nisu imali globalni fenomen kao 2016., Pokemoni su bez previše muke ponovno odnijeli titulu najbolje igre za igranje na prijenosnim platformama. Ubuduće bi ova kategorija mogla postati obsoletna, no ako se već moramo pozdraviti s njom, možda je i pravedno da se pozdravimo baš uz serijal koji već godinama drži handheld gaming u formi, čak i pokraj zaglupljujućih mobilnih aplikacija.

2. mjesto: Monument Valley 2 (18% glasova)
3. mjesto: Fire Emblem Heroes (10% glasova)

Otkrivanjem pobjednika po platformskim kategorijama Zlatnog Dabra tek smo na pola puta. U idućem tekstu otkrivamo vam koje su se igre proslavile po žanrovima pa nas pratite i dalje. A kad ste već tu – ostavite nam komentar jeste li zadovoljni s ovim rezultatima i jesu li vaši favoriti dobili titule koje zaslužuju.

Označeno sa: ,

Komentari (68)

  • Black op

    17.01.2018 - 18:58

    Assassins creed pobjednik?Sjajno…

    • BokiRus

      @Black op, 18.01.2018 - 09:13

      a nego sta je trebalo biti?

    • Black op

      @BokiRus, 18.01.2018 - 10:21

      Isto repetitivno osrednje sr4nje koje se servira već 10 godina sigurno ne.

    • SanKa

      @Black op, 18.01.2018 - 14:58

      ajde ne seri. potpuno su izmijenili serijal, i način igre, i level upanje, i sustav borbe, novo okruzenje. jedino sto je slicno starim naslovima je open world. kladim se da nisi ni igrao

    • BeLLicus

      @SanKa, 18.01.2018 - 18:42

      Nije nego se*e bezveze!

  • _Someone_

    17.01.2018 - 18:59

    Hello neighbor pored jednog Cupheada?? Ozbiljno? Evo sram me kao gamera za sve vas koji ste glasali za to smeće. Ali vaše pravo…

    • YeYa

      @_Someone_, 17.01.2018 - 20:56

      Ovo je stvarno velika nepravda prema Cupheadu koji je jedna od najboljih igara ove godin bez imalo razmišljanja. Mislim da bi Igor, Zoran i društvo trebali uvesti pravo veta da se nešto ovakvo ne dogodi (izabrana smeće pored hrpu igara koje zaslužuju tu nagradu) te predati nagradu drugom mjestu.

    • vojnovic4

      @YeYa, 17.01.2018 - 21:07

      Po meni je hellblade daleko najbolja digitalna igra

    • Artyom

      @vojnovic4, 18.01.2018 - 02:05

      Slažem se. Hellblade je remek djelo! Cuphead je isto vrhunska zbog audiovizualne prezentacije ali kao sama igra po sebi nije tako dobra. Neighbor je očito pokupio tolike glasove zato što ga je Igor igrao ovdje na HCL-u… čini se malo previše puta.

    • besantesteras

      @Artyom, 19.01.2018 - 21:33

      Hellblade svakako!!!
      Cuphead nema originalnu priča, sve je ukradeno, art stil, gameplay i sl… I igrivost ove digitalne igre nije ista na PC-u i na konzolama. Ja ne znam zašto svuda toliko hvale i cene ovu igru (skapirao sam da je jako teška), ali na svim većim Game sajmovima ove godine sam i prvi put čuo za ovu igru i odmah pogledao YT snimak i lično ja je nikada ne bih odigrao, niti moj sin koji je u trećem razredu osnovne škole…

    • besantesteras

      @vojnovic4, 19.01.2018 - 21:28

      Hellblade je i po meni najbolja digitalna igra, kako zbog inovacije u samoj priči, tako i zbog humanog odnosa prema mentalno obolelim licima, što prvi put srećemo uopće u igrama; drugo – priča je fenomenalna; treće optimizacija je svuda, koliko sam video (osim na Xbox One, jer tu nisam imao prilike da vidim kako teče gameplay) odlično skrojena, a grafiku i vernu glumu, posebno voice actingu i ”glasove” zahvaljujemo debitantskoj glumici Melini Juergens !!!

    • l)oolvl

      @_Someone_, 17.01.2018 - 21:45

      to samo pokazuje da je velika većina glasača djeca koja samo gledaju HCL na YT i u biti nemaju pojma o igrama

    • ihneacho

      @l)oolvl, 18.01.2018 - 09:37

      da, onaj neighbour je bio stalno gledan na yt kanalu

    • moordrak

      @_Someone_, 18.01.2018 - 00:21

      Potpisujem.Neznam zašto je HELLO NEIGHBOR uopće nominiran.

    • pleto

      @moordrak, 18.01.2018 - 11:20

      Bravo, uopće nije trebao biti ni nominiran jer nije u rangu Cupheada i Hellbladea, zato i služe nominacije da se ovakve stvari ne događaju.

    • Cro legend

      @moordrak, 18.01.2018 - 17:36

      Ja ne znam zasto su developeri zavrsili igru, u takvoj ranoj fazi… igricu sam i igrao je prvih 2-3, pa cak i 6-7 sati je zanjimljiva i ne znam zbog cega je toliko ljudi mrze… Bugova ima, ali zar vam nekad ne dosadi igrati svaki put igre jednakom grafikom? Nekad simpaticna art grafika izgleda ljepo, uzivite se u igru i zaboravite na bagove… Da je cijena niza, da ima bar 5 actova i da je veca mapa, i da ima naravno malo manje bagova ovo bi bila vjerovatno jedna od boljih igrica ove godine… Cuphead osobno ne volim, ali cijenim, a hellblade je dosta dobra igra…

    • moordrak

      @Cro legend, 18.01.2018 - 20:33

      Mrziti je teška riječ. Ne mrzim ja niti jednu igru nego imam svoje mišljenje koje je bazirano na desecima igara koje sam do sada odigrao u životu. Ideja Hello neighbora je dobra ali jako loše izvedena. Ovo bi trebala biti nekakva stealth horor igra sa dobrim AI-om , tako su je reklamirali. Istina je potpuno drugačija. AI je loš, kamera je nikakva, rješavanje puzlica umjesto logike favorizira metodologiju ako ne prolazi, uzmi veći čekić. Narativ je očajan. Kontrole su očajne. Jedina svijetla točka je ta nesretna grafika koja je solidna. Sam si naveo broj actova, veličinu mape i brojne bugove kao nedostatke. I onda se takva igra nominira za nekakvu nagradu. Jedan dobar primjer konceptualne igre je What remains of Edith Finch ili Night in the Woods. Gotovo sam siguran da su rijetki oni koji su igrali navedene naslove.

    • Texas Flood

      @_Someone_, 18.01.2018 - 13:26

      Isto tako Pubg ispred Divinity-ja. Neka kaže tko što hoće ali meni je to jadno.

    • Cro legend

      @Texas Flood, 18.01.2018 - 17:39

      Za pubg se potpuno slazem, igrica uopce nije zasluzila biti prva, makar ove godine i nisu bile neke predobre pc ekspluzive izuzet Divinity-a koji mi izgleda odlican… Forza Horizon 3 je dobra igra ali je jos uvijek obicni racing naslov i po meni je puno bolji Project Cars 2 ali dobro…

  • DarthVader_0801

    17.01.2018 - 19:02

    Po mom misljenju jedina igra koja ne zaslužuje zlatnog dabra (u ovim kategorijama ) je hello neigbor . Smatram da cuphead za manju cenu pruža bolje iskustvo .Ali dobro ipak je u
    pitanju 2% . Da li se slažete samnom ?

    • bojanum

      @DarthVader_0801, 17.01.2018 - 19:25

      JA se slazem a i ovaj moj pored drugi ja se isto slaze kolega.

    • goodye

      @DarthVader_0801, 18.01.2018 - 19:38

      Nije mi jasno da je dobio 30% glasova, kada svi komentari ovdje govore protiv njega :S

    • Paponja

      @goodye, 20.01.2018 - 00:23

      Relano vecina osoba koje su glasale za HN su klinci s yt koji nisu aktivni na portalu.

  • Akazo Arodaki

    17.01.2018 - 19:07

    Za mene je sve super osim Hello Heigbor-a. Mislim stvarno ta igra je puna bagova!!!

  • Wolfboy

    17.01.2018 - 19:14

    Iskreno msm da je cuphead trebo pobjedit a ne hello susjed?

  • Fr3dY

    17.01.2018 - 19:15

    Samo sam umjesto Hello Neighbora glasao za Cuphead a osalo sam sve pogodio hahah koliko ja znam

    • JADRO

      @Fr3dY, 17.01.2018 - 19:30

      Isto! ☺

  • Zardwi

    17.01.2018 - 19:20

    Stari moj ovaj hello neigbor nije zasluzio Zlatnog dabra iz drevnog nam Egipta..daleko prije bi to bio Cuphead puno bolja igra orginalnija, vizualno miljama daleko a tek sam gameplay i iskustvo u dva igraca kad se deres na brata sta ti nije skocio na dušu i tako te digao iz mrtvi kukala vam majka glasaci hello suseda 😀

  • BatakJR

    17.01.2018 - 19:23

    Po mom mišljenju Hello Neigbor je jedina igra koja ne zaslužuje Zlatnog dabra

  • bojanum

    17.01.2018 - 19:27

    COD:WW2 drugi? DAjte pa kako, zasto, zbog cega? Najgori nastavak u fransizi dobije glasova za 2 mjesto? Pa Wolfenstein jest SP i to old school shooter (jedan od zadnjih) i ubija COD u svim aspektima. COD MP je nesto najgore sto se dogodilo ove godine.

    • Toma_HR

      @bojanum, 17.01.2018 - 20:04

      To je naravno – samo tvoje mišljenje

    • bojanum

      @Toma_HR, 17.01.2018 - 22:29

      Aposlutno….zato i postoji komentar sekcija da mogu reci svoje misljenje.

    • hrga007

      @bojanum, 17.01.2018 - 20:17

      ljudi vole smeća, pa tako vole i taj pubg

      a zlatni dabar po izboru ljudi je toliko nerelevantan da to nisu istine, praktički u svakoj kategoriji nagradu za prvo mjesto je pobrala igra koja je najviše prostora dobila na njihovom yt kanalu

    • Oblakoder

      @hrga007, 17.01.2018 - 21:17

      Mislim da vecina ljudi vise voli multiplayer i to je ovde presudilo. Ja licno volim i jedno i drugo ali ipak blagu prednost dajem online igrama, jbg cena-kvalitet-vreme sve su mi to jako bitni faktori…Nisam igrao PUGB ali je ocigledno da ljudi vole takav tip zabave, a ovo je nesto popricno inovativno i nije realno reci da je igra smece. Slazem se za tehnicke mane ali to update resava cas posla.

    • bojanum

      @Oblakoder, 17.01.2018 - 22:30

      Igra je smece na PC-u. Ako nisi igrao na PC-u onda vjeruj mi na rijec da je smece. Odi na Steam i pogledaj forum, sve ce ti se samo pokazati. Nazalost.

    • bojanum

      @hrga007, 17.01.2018 - 22:29

      Hm, ja nisam uopce spomenu PUBG…tako da…..

    • hrga007

      @bojanum, 17.01.2018 - 23:24

      pubg pod ruku sa cod ww2, nedovrsena smeca

    • bojanum

      @hrga007, 18.01.2018 - 08:39

      Pubg nisam igrao tako da ne.znam ali COD na PC-u je zaista smece ali zbog SHG i njihove indolentnosti prema PC izdanju.

  • delko

    17.01.2018 - 20:09

    Cuphead je MNOGO bolji od Neighbora :s

  • hrga007

    17.01.2018 - 20:17

    znaci ovo je prakticki izbor najpopularnijih igara sa vaseg yt kanala

  • _Someone_

    17.01.2018 - 20:43

    Youtube klinčadija je učinila svoje -.-

    • YeYa

      @_Someone_, 17.01.2018 - 21:01

      Ja još ne mogu vjerovati da je Cuphead lišen zaslužene nagrade zbog Hello Neighbor.

    • ihneacho

      @YeYa, 18.01.2018 - 09:38

      Jebiga, znaš da ima dosta djece po ytu koji su masovno gledali hello neighbour. Cuphead je bolji kvalitetniji ali očigledno da nije bio zanimljiv na ytu

  • 312AE

    17.01.2018 - 21:21

    Je pa kaj buš, ljudi su vjerovatno birali Hello Neighbor, jer im bilo simpatično odigravanje od Igor. A to da bi se trebala imati mogučnost veta, onda bi se uvjek našel neko, kome nešt nebi pasalo. Nek im je onda sretno s tim kipićem. Budemo vidjeli kak su ljudi glasali po žanrovima.

  • darkstar

    17.01.2018 - 21:35

    Hello Neighbor je imao premalo zadržaja.

  • ivan566

    17.01.2018 - 23:10

    Svaka cast Cuphead-u iritirajuce zadovoljstvo, ali Hellblade: Senua’s Sacrifice.

  • moordrak

    18.01.2018 - 00:15

    Hello Neighbor pobijedio?!! STVARNO?!! Može li mi netko tko je glasao za ovu igru u tri prosto proširene rečenice ili više objasniti ZAŠTO POBOGU?!

  • IloveCRO

    18.01.2018 - 00:59

    Vidim puno se raspravlja na temu naj digitalne igre pa moram reci da iako je vecina glasala za cuphead sa portala, da su klinci s yt pobijedili u ovoj kategoriji stoga ne treba pisati da je cuphead bolji od H.N. jer to nece nista promjeniti, nego treba urednistvu ukazati na greske jer su oni: prvo dozvolili da se H.N. uopce nominira a drugo dozvolili su yt armiji da glasa za istoga. I ako ste mislili da ce rezultat biti drugaciji nije bilo sanse jer realno H.N. je zanimljiviji za gledati od cupheada plus Igor je napravio skoro kompletan serijal prelazenja H.N. dok cupheadu je posvetio video ili dva, pa tako da su se klinci malo vise “zapalili”. Moj prijedlog je da u buduce samo oni koji su lvl 4 ili vise mogu nominirati igre ili da ako vec svatko registriran moze nominirati da ta nominacija mora prikupiti određeni postotak istomisljenika da bi prošla na glasanje.

  • Zoran Žalac

    18.01.2018 - 09:15

    Idući Zlatni Dabar vjerojatno će biti dosta drugačijeg formata, ali otom potom.

    • LepiSladja

      @Zoran Žalac, 18.01.2018 - 18:28

      Zorane obavezno, imas moj komentar dolje, ali uistinu sam zgrozen. nemoj mislit da sam hejter ali ovaj izbor je sramotan,mogao bi napisat esej zasto tako mislim, i prije je znalo da u starijim casopisima bude neko iznenadjenje u top 3 ali razumne su bile … ali uvijek klasicne igre su bile na vrhu (ffX,mgs3 …)

    • Zoran Žalac

      @LepiSladja, 18.01.2018 - 19:12

      Čuvaj esej za drugi dio izvješća, onaj po žanrovima…

  • Sinek

    18.01.2018 - 11:54

    Ako ćete ovo nazivati prestižnom regionalnom nagradom moj savjet je da onda marginalizirate ovaj user vote koji nema smisla. Odradite nagradnu igru i opalite jedan video, nek se nađe, a onda sjednite za stol i odradite sami tog vašeg Dabra zaozbiljno, bez gluposti, bez meme igara

  • LepiSladja

    18.01.2018 - 18:22

    Kak da napisem ovo … prvi casopis koji sam ikad kupio bio je PSX 1999 (tek je izasao Medal of honor na psx-u), zadnji gameplay sam kupio negdje 2010 ili 2011), nagledao sam se svacega, od poznate recenzije Damira Rukavine i starcraftu 80% (naknadno citani svi hackeri od frenda) itd… ovo je doslovno NAJGORI Izbor igara ikad koji sam vidio u svojoj skoro 20 godisnjoj karijeri pracenja igara, sramota me uopce pisat tu. Mislim kontam ja da je nekom npr. PUGB zanimljiv … ma bljak necu ni pisat nist, odvratno je koliko su se standardi srozali i kakvi jarci su gejmeri tkzv. postali

    • Texas Flood

      @LepiSladja, 19.01.2018 - 00:00

      Ali tu su malo krivi i naši dragi ljudi sa hcl-a što su uopće nominirali neke igre.

    • Igor Belan

      @LepiSladja, 19.01.2018 - 11:01

      Koje igre vas muče dečki? Mislim na pobjednike u dosad otkrivenim kategorijama – mislim, osim očitih Hello Neighbora i PUBG-a oko kojih se očito lome koplja. U ostalim dosad otkrivenim kategorijama, koje igre su po vama trebale pobijediti?

    • [CRO]Revan

      @LepiSladja, 19.01.2018 - 12:34

      Javljam se tebi da ne bi bilo da napadam Igora ili redakciju HCL-a, ali kad sam ja prigovarao zašto je PUBG uvršten u sve kategorije osim u onu “u razvoju”, na forumu me sam moderator ismijao. 😀

      Neznam je li ovo dobro ili loše, dogodilo se, šteta što se prvo moralo dogoditi, jer je teško nešto liječiti naknadno, evo Zoran Žalac je napisao gore da će sljedeći Dabar biti drugačiji, ja pitam zašto? Zašto mijenjati nešto ako su glavni i odgovorni smatrali da je to tako čisto u redu, jer je PUBG bio branjen od strane redakcije na sve moguće načine pojašnjenjima zašto se nalazi u ovoj i onoj kategoriji i davana su razna pojašnjenja, meni osobno i drugima zašto je igra nominirana i sl.

    • Igor Belan

      @[CRO]Revan, 19.01.2018 - 13:15

      PUBG je masivni fenomen gaming industrije kakav nismo vidjeli puno desetljeće, njegova nominacija ne može biti sporna i o njoj nemamo što više pričati. Eventualno mogu razumjeti da misliš da je sporno što je uvršten u ZD2017, a ne ZD2018 jer je izašao iz Early Accessa par dana nakon što je glasanje u ZD2017 već bilo pokrenuto… ali budimo realni – svi znamo da bi bilo nepošteno i nelogično da tek u 12. mjesecu 2018. godine dajemo ljudima da glasaju za PUBG – igru koja je 2017. napravila svoj boom na tržištu. Tako da je jednostavno morao biti u ZD2017, sve drugo bi bilo neobjektivno i besmisleno.

    • Zoran Žalac

      @[CRO]Revan, 19.01.2018 - 22:33

      Bit će drugačiji jer se koncept nije mijenjao 13 godina i treba mu refresh nakon toliko sličnih izdanja. Nema jasnijeg objašnjenja.

    • l)oolvl

      @LepiSladja, 19.01.2018 - 17:20

      ja sam dojma da su ovogodišnjeg Zlatnog Dabra dosta “sfušerili”. Ali mi se neda u detalje objašnjavati zašto, mislim da je i barem donekle očito u usporedbi s prošlogodišnjim dodjelama… jedino nagrade su ovaj put ok, a ostalo je manje više meh, dok se sustav glasanja preko Googlea nažalost pokazao kao promašaj.

    • Igor Belan

      @l)oolvl, 23.01.2018 - 17:14

      Zašto si napisao da se sustav glasanja preko Googlea pokazao kao promašaj? Doslovno je isto, samo bolje nego prije… jer možete glasati na više mjesta odjednom. Ali to je banalni sustav koji bilježi glasove… i u osnovi je sve isto.

    • _Someone_

      @Igor Belan, 23.01.2018 - 17:32

      Ovim načinom glasanja ste omogućili ste poplavu klinaca s youtubea i dogodio vam se Hello Neighbor na primjer. Meni je to dovoljan znak da nešto ne štima jer ta igra niti po jednom kriteriju ne zaslužuje nagradu. Klinci su glasali isključivo jer si snimio sto i jedan video glupiranja u toj igri. Mislim da se razumijemo, svatko ima pravo da mu se ta igra svidi. Što nas dovodi do toga da postoje kvalitetni i oni manje kvalitetni izbori najboljih igara.

    • Igor Belan

      @_Someone_, 23.01.2018 - 21:12

      Sve nominirane igre imale su pravo pobijediti, inače ne bi bile ni nominirane. U toj kategoriji odlučili smo ga nominirati jer je specifična kategorija gdje i takvi “digitalni dragulji” koji možda nisu objektivno sjajne igre mogu doći do izražaja i osvojiti nekakvo priznanje (jer su definitivno kao proizvodi u gaming industriji ostavili traga tijekom godine). Možeš reći da po tebi Hello Neighbor nije trebao biti nominiran nigdje pa tako ni u toj kategoriji, ali ovdje pričamo o samom sustavu glasovanja – prije je bio na forumu, sada je odrađen putem googlea… i taj sustav je nešto praktičniji jer dopušta lakše glasanje, sam sustav nije kriv za ništa. Niti je išta bilo krivo. Hello Neighbor je pošteno nominiran i pošteno izlgasan kao najbolji u toj kategoriji.

  • Leptirov

    19.01.2018 - 10:35

    Ljudi, zašto jednostavno ne budu dvojne nagrade? Po izboru nas glasača, i po izboru Hcl-a. Ovde se može reći da prilikom glasanja ima dobrih ispada, a najviše su oštećeni Divinity i Cuphead.

  • Solokow

    19.01.2018 - 11:01

    A Hellblade ? wtf…

  • Goran1234

    19.01.2018 - 20:27

    Meni samo nije jasno zašto se 3ds igra našla među mobilnim igrama?

    • Goran1234

      @Goran1234, 19.01.2018 - 20:32

      Tj s Igrama na pametnim telefonima….

    • Zoran Žalac

      @Goran1234, 20.01.2018 - 09:41

      Kategorija je mix handhelda i mobilnog.

    • Igor Belan

      @Goran1234, 23.01.2018 - 21:13

      Da, u današnje vrijeme su handheld konzole i mobiteli spojeni u jednu “mobilnu” kašu, kako općenito u svijetu tako i u Zlatnom Dabru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?