HCL.HR

Igrali smo Assassin’s Creed Valhalla, napili se kao Vikinzi

Zoran Žalac 12.07.2020.   •   56 komentara


Nekoliko mjeseci prije izlaska nove Assassin’s Creed igre posjetili smo istočnu Englesku i osvojili nekoliko utvrda s bandom Vikinga. Evo kakvi su nam dojmovi nakon te avanture.

Ubisoft nam je dao priliku da zaigramo iščekivani naslov Assassin’s Creed Valhalla na tri i pol sata. Snimili smo tu našu avanturu i taj gameplay ćete u punoj kvaliteti moći pogledati u nadolazećem podcastu kojega ćemo uskoro objaviti na našem YouTube kanalu. No, do tada ću ovim tekstom kratko podijeliti svoje prve dojmove o igri, moram napomenuti dojmove temeljene na nedovršenoj verziji koja je još uvijek u aktivnom razvoju.

Vikinško poglavlje Assassin’s Creeda nastavlja se kretati smjerom kojim su serijal poveli Origins i Odyssey, uz promjene koje mijenjaju naličje igre, ali ne i cjelokupnu formulu staru sada već tri godine. To znači da u Valhalli nećete naići na novitet nakon kojega ćete reći: „Ovo je totalno različito od prošle dvije igre“. No, istovremeno se ne može osporiti da je ekipa pokušala ubaciti neke nove ideje, čak i tamo gdje to nije bilo prijeko potrebno.

Primjerice, u Valhalli sada imate kondiciju (staminu) tijekom borbe. Ona u principu funkcionira tako da vam se kondicija troši svaki put kad napravite izmicanje napadu ili uputite snažni udarac. Kod slabijih udaraca stamina se ni ne troši, pod uvjetom da udarci ne idu u prazno. Ako lamatate zrakom, onda najbrže gubite staminu i ne možete vezati više napada u nizu dok vam se stamina ne obnovi. Ideja u suštini nije loša, ali nisam primijetio da mi je na ikoji način utjecala na stil igranja. I dalje se mjerač za posebne napade puni tako da upućujete precizne napade prema neprijatelju, a posebni napadi ionako ne troše staminu. Tako da – čemu to uopće? Možda ovaj novitet do izražaja dođe na najvećoj postavci težine, ali za sada mi je djelovao kao nešto što su ubacili čisto da imaju nešto novo za ubaciti.

Slično je i sa sustavom liječenja koje više nije automatsko ni obnavljajuće. Valhalla se vraća na sustav prijašnjih Assassin’s Creed igara i to mi je u načelu ok. Možete držati određeni broj predmeta za liječenje i pametno je ići u bitku opskrbljen tim zalihama. Međutim, razlika je u tome što nisam vidio da se te zalihe mogu brzo obnoviti nego po svijetu morate skupljati gljive i kojekakve bobice za liječenje. To ima svoje dobre i loše strane. Dobra je ta što i za vrijeme bitke možete pokupiti zalihe za liječenje. A loša je stvar što nije nimalo zabavno kad usred bitke morate tražiti gdje su gljive i bobice.

Međutim, reći ću jednu stvar – borbu su napravili skroz solidno. Značajno je brutalnija nego u prethodne dvije igre, što i odgovara stilu Vikinga. Ima tu gaženja protivnika, glave lete na sve strane, sjekire se zabadaju u ramena, razbijaju se štitovi i neprijatelji se nabijaju u zid. Kvalitetnijem doživljaju pridonosi i veća raznovrsnost protivnika. Čak i obični prašinari imaju različit arsenal oružja – neki koriste sjekire, neki koplja ili maljeve, neki bacaju vatrene bombice, a onda su tu i mrski Berserkeri koji imaju seriju ubojitih napada prije nego krenu usporavati. Iako je već i Odyssey imao neku raznovrsnost među plaćenicima, ovdje se to baš osjeti u stilu borbe i drugačijim se protivnicima mora pristupati drugačije.

Osim toga, na bojištu ovoga puta ima više toga što se može raditi (osim skupljanja bobica za zdravlje). Postoje tako vikinški raidovi u kojima se borite uz svoje suborce, koristite opsadna oružja za probijanje vrata, branite ih od neprijatelja koji po njima sipaju zapaljivu tekućinu i sl. Suborci mogu pasti pa ih onda oživljavate, a postoje i neke akcije, poput probijanja vrata, koje možete odraditi samo uz pomoć svoje vikinške braće.

Raidovi mi, doduše, djeluju kao nešto što će dosaditi nakon 2-3 ponavljanja. Također se aktiviraju vrlo specifično. Na primjer, ako svoju trubu za raid iskoristite podalje od svojih suboraca, oni ju neće čuti niti će pokrenuti raid. Moguće je ušuljati se u utvrdu i neprijatelje riješiti potiho, ali neke škrinje nije moguće otvoriti dok niste aktivirali raid.

Kad sam već kod tihih eliminacija, one su i dobre i loše. Dobro je što i boss protivnike možete eliminirati instantno, ako ste vješti. Naime, ubačena je QTE mini-igra za ubojstva skrivenom oštricom – morate u pravom trenutku pritisnuti tipku za egzekuciju. Ako fulate, fulali ste i instantnu eliminaciju te protivniku oduzimate samo manji dio zdravlja. Naravno, za obične prašinare ta se QTE mehanika uopće ne aktivira, njih samo prošarate oštricom s leđa i to je to. Ali doslovno – Eivor je assassin koji protivnike ubija tako da neprijatelja oštricom poreže po nogama?! Dakle, bez zabadanja oštrice, praktički ih poreže po stražnici, a oni se drže za grkljan dok umiru. Postoji animacija malo brutalnije egzekucije, no ova koju se vidi najčešće prava je smijurija i nadam se da će ju izbaciti u konačnoj verziji igre.

Osim raidova u kojim Vikinzi pljačkaju i pale (stvarno to rade), možete tražiti bogatstvo po farmama, penjati se na dvorce i crkve da biste otključali točke za brzo putovanje, a tu su i mini-igre poput opijanja i pecanja. Nijedna od tih mini-igara nije mi se činila dovoljno razrađenom da bih ih aktivirao više od jednom. Možda vikinške bitke u vrijeđanju budu zanimljivije, ali taj dio nisam isprobao.

Učinilo mi se da su dvije stvari značajno promijenjene u Valhalli, ali to ne mogu sa sigurnošću potvrditi. Moguće je da više ne postoje klasični side questovi nego se sporedne aktivnosti nazivaju World Events i znatno su kraćeg trajanja. Ako je tako, to je možda i bolje jer su ti događaji raznovrsniji od sporednih questova koji su se u prethodnim igrama ionako svodili na pronalaženje stvari, eliminiranje protivnika i spašavanje taoca, nekad i u kombinacijama.

Evo primjer jednog događaja u igri koji je možda zamjena za sporedni zadatak. U jednoj prostoriji naišao sam na tron izrešetan strijelama, žena pokraj njega upozorila me da je tron blagoslovljen radi mučeništva i da ne diram strijele na njemu. No, nisam mogao odoljeti pa sam iščupao nekoliko strijela iz njega. Žena me prijekorno prozvala zbog toga, a onda mi je licemjerno poručila da bi rado otkupila te strijele od mene, nakon čega sam imao opciju da joj te strijele prodam ili da ih zadržim. I to je to – cijeli world event odigrao se u jednoj minuti. Možda i bolje ako nema sporednih zadataka?

Druga stvar koja mi je bila sumnjiva jest to da nema više markiranja protivnika pomoću drona… pardon, gavrana. Nisam siguran je li to bilo onemogućeno u demo verziji ili je namjerno dizajnirano tako. Postoji označavanje protivnika, ali se odvija tako da pomoću tzv. Odinovog čula osjetite protivnike u neposrednoj blizini. To je bliže pristupu starijih AC igara prije Originsa, ali kažem – nisam siguran hoće li gavran u konačnoj verziji moći izvidjeti cijeli kamp ili neće. Bilo bi mi skroz ok ako su to maknuli, kad veći idu u smjeru da igraču daju manje informacija. Na primjer, mapa je sada većinom prazna, ne vidite kako izgleda koja regija prije nego u nju dođete, samo vidite ilustracije tamo gdje je šuma, gdje su planine i sl. Prikaz mape je u tom pogledu vrlo sličan onome iz Red Dead Redemptiona 2. I više nema onih upitnika za neotkrivena mjesta – sad su tu točkice u boji. Minorna promjena, ali nekako izgleda bolje.

Svidjele su mi se i neke manje stvari pa ću ih izdvojiti kao natuknice:

  • posebni napadi se više ne otključavaju kroz XP i grind nego kroz pronalazak spisa; što je dobra motivacija za istraživanje i odrađivanje raidova, premda me strah da level-up neće donijeti ništa više od poboljšavanja statistike kroz pasivne bonuse
  • oružje nema nasumično generirane statistike i ne mjeri se samo kroz DPS nego kroz štetu ostvarenu napadom, brzinu napada, jačinu probijanja blokade te postotak za kritični udar
  • oprema se može nadograditi izravno u meniju, bez potrebe za odlazak kovaču, nadograđuje se na 10 razina
  • postojat će različite vrste konja – ili barem isti konji s različitim statistikama, s obzirom na to da i konji sada imaju izdržljivost i ne mogu trčati vječno
  • glazba je fenomenalna – bilo pri istraživanju, bilo u borbi, već vidim da će mi to biti najomiljeniji dio Valhalle
  • parkour je malo bliži starijim AC igrama, nisam isprobao je li moguće poginuti skokom s visine (šanse su da su to vratili), ali više se nije moguće zalijepiti na prazan zid nego Eivor ipak mora malo manevrirati prilikom penjanja da bi ga se usmjerilo prema nečemu za što se može uhvatiti
  • tijekom putovanja na brodu osim tradicionalnih vikinških pjesama možete slušati i priče

Neke sitnije stvari koje me se nisu dojmile:

  • iako igra izgleda lijepo na razini grafičke atraktivnosti AC Odysseyja, ne očekujte tu neki ogroman skok u kvaliteti prikaza jer Valhallu rade i za sljedeću generaciju konzola; igra ne izgleda kao na gornjim screenshotima koje je Ubisoft dodatno sredio i uljepšao
  • mapa je velika, ali velike su i šanse da će se aktivnosti na njoj jako brzo početi ponavljati

Stvari koje do sada nisam vidio:

  • u ovoj demonstraciji igre nisam imao pristup mapi u Norveškoj, odnosno nisam mogao vidjeti kako izgleda baza Gavranovog klana kojemu Eivor pripada
  • nisam vidio ni opcije sređivanja lika kroz farbanje, tetoviranje i sl.

S obzirom na to da su prošle već dvije godine od zadnjeg Assassin’s Creeda, moram priznati da sam od Valhalle imao veća očekivanja i ono što sam za sada vidio nije me uvjerilo da je pred nama igra koja će se istaknuti kao potpuno zasebna stvar. Neke su promjene ovdje dobrodošle, a neke su upitnog značaja. No, usprkos svemu nema sumnje da će Valhalla ponuditi pregršt sadržaja i da će to još uvijek izgledati lijepo prije nego dođu nove konzole. Na kraju krajeva, zvučat će fantastično jer je glazba vrhunska, što je bilo i za očekivati od trojca Jesper Kyd (vraća se AC-u prvi put nakon 2011.), Sarah Schachnner (radila na glazbi Originsa) te Einar Selvik (skladao glazbu za seriju Vikinzi).
Bit će grinda, u to budite sigurni, ali ako vas to nije smetalo u prethodne dvije igre, mislim da ćete ovu vikinšku avanturu objeručke prihvatiti.

Komentari (56)

  • macgyver

    12.07.2020 - 21:51

    Ova Eivor izgleda ko Seven of Nine

  • SonOfZeus

    12.07.2020 - 22:06

    U principu reskin oddiseya sa nekoliko bonusa, ali mi se sviđaju osobito brutalnija borba. Oddisey mi je oduzeo 50 sati života, pa ne sumnjam da će i ovaj.

  • Aldin219

    12.07.2020 - 22:18

    Jos jedno smecence za koje ce nas Zoran ubjedjivati da je remek djelo ili?

    • KPsrna

      @Aldin219, 12.07.2020 - 22:19

      ne njajke aladinče

    • hacksor1234

      @Aldin219, 13.07.2020 - 08:43

      Ljudi imaju drugačija mišljenja, zamisli to

    • SanKa

      @Aldin219, 13.07.2020 - 09:27

      ajde ne seri ,nije ni izaslo. nit je extra pohvalio igru. ili si glup ili ne znas citat

    • ElricX

      @SanKa, 13.07.2020 - 15:13

      Bice da je obrnuto vidis da je napisao ce nas znaci buduce vrijeme.

    • Werss

      @Aldin219, 13.07.2020 - 15:54

      Eto ti znas sta je smecence.

  • Bojko77

    12.07.2020 - 22:26

    Iskreno, fan još jednog serijala… Za ovo već je pao Ultimate preorder, nedu naše trgovine za 835Kn, tu će se imati što igrati mjesec dana, posebno s DLC koji slijede, na Odyssey imam preko 500h igre, jednostvano mi je sjeo…

    • Meteje

      @Bojko77, 12.07.2020 - 22:40

      👍, slažem se s tobom, jedva čekam.

    • Masterchief

      @Bojko77, 13.07.2020 - 15:51

      Bez uvrijede, ali dati za igru 835 kn? Izgleda da su kod nas cijene astronomske.

    • Bojko77

      @Masterchief, 13.07.2020 - 18:47

      Tu je Ultimate edition, imaš na akcijama preorder, obične verzije, za oko 440Kn. Inače bez seasson pass ne preporučujem. Možda obična na popustu, ali pratriti popust za season pass.. i znam skupe su igre u Eu opčenito. U USA je 60$ dok kod nas 75€ u prosjeku jači naslovi….

    • personauser

      @Bojko77, 13.07.2020 - 21:08

      Npr. na brazilskom microsoft store AC Valhalla Ultimate Edition kosta 499.95 brazilskih reala (oko 620 kn). Dosta ljudi sa ovog prostora ima brazilski racun na xboxu jer su igre na brazilskom ms store bolesno jeftine.

      https://www.microsoft.com/pt-br/p/assassins-creed-valhalla-ultimate-edition/9nn57t22z757?activetab=pivot:overviewtab

  • darijoman

    12.07.2020 - 23:24

    Cijenim ljude koji su radili na glazbi, ali igra mi je šitara

    • kebbab

      @darijoman, 12.07.2020 - 23:40

      Evo več je počelo a igra izlazi tek za 4 mjeseca ali ipak je šitara 🤦‍♂️

    • darijoman

      @kebbab, 13.07.2020 - 01:18

      To isto vrijedi i za one koji kažu da im se sviđa. Na osnovu viđenoga ista formula mi se ne sviđa i to je to.

    • Petar Marjolovic

      @darijoman, 14.07.2020 - 00:27

      Pa isto mogu reći ljudi koji im se sviđa, “ima istu formulu koja mi se sviđa i zato je igra dobra iako je nisam odigrao”.

    • tomekplejka89

      @darijoman, 14.07.2020 - 12:46

      Ja to ne kuzim…znaci nemozes rec da ti se nesto ne svidja ili ti ne djeluje zanimljivo da nebi ispao hejter ili neznem sta…Isto nismo probali ni Mi ni Vi pa ono…Oke ova igra po meni nema puno veze sa starim AC-om i sta sam ja sad hejter zbog toga…Probao sam O1 i O2 i neda mi se to igrat. Hocu triple AAA stealth naslov AC tematike a ne vikinsku igru sa AC referencama…Oprostite za hejt.

    • kebbab

      @darijoman, 15.07.2020 - 02:27

      “Nemoj da se ljutiš gaming se oko para vrti,
      kad ti igra nevalja nazad se povuci,
      pravi gamer je onaj od rođenja do smrti,
      onaj koji umire sa joystickom u ruci.”

  • kebbab

    13.07.2020 - 03:05

    No kod mene samo će zavisiti dali će biti collector’s edition za ps4 i obična za ps5 ili obrnuto. No svakako za obe konzole zbog kolekcije jer imam kokektorska izdanja za AC Origins i AC Odyssey.

  • kebbab

    13.07.2020 - 03:10

    I kako ćeš znati je li priča dobra bez igranja?

  • Masterchief

    13.07.2020 - 07:38

    Pravo pitanje, ima li mikrotransakcija koje ubrzavaju grind pa je sama igra napravljena da bude jako grindy da Ubisoft može još zaraditi? Glupo pitanje, naravno da će staviti mikrotransakcije u igru iako je singleplayer, pa to je Ubisoft.

    • Zoran Žalac

      @Masterchief, 13.07.2020 - 17:38

      Nisam vidio u ovom buildu, ali vjerujem da će ih biti.

    • kebbab

      @Masterchief, 13.07.2020 - 18:05

      Pa to je igra za 200-300 sati. Nema potrebe da se opterečujrm s mikrotransakcijama jer namam potrebu po ubrzavanju grinda.

    • Masterchief

      @kebbab, 13.07.2020 - 19:25

      U tome je problem, igra je 200-300 sati grindanja i rađenja smeće side questova koji su u igri samo da produlje vrijeme igranja. Tako je barem bilo u Odyssey-u, a i u Originsu

  • Fenner

    13.07.2020 - 07:40

    Samo neka bude bolja od Odyssey-a.

  • Fenner

    13.07.2020 - 08:36

    Dali netko zna, hoće li i u ovoj igri biti mitska bića koja moraš pronaći i roknuti?

    • personauser

      @Fenner, 13.07.2020 - 09:14

      Ne

    • Fenner

      @personauser, 13.07.2020 - 09:20

      Šteta, to mi je bila jedna od boljih stvari u Odyssey-u.

    • personauser

      @personauser, 13.07.2020 - 10:08

      Ali nisu mitska bica

    • Noproblemoguy

      @Fenner, 13.07.2020 - 09:28

      Bilo bi čak i dobro
      Volio bi vidjeti Eviora kakk zaboja svoje sjekire u grlo Odina

    • Fenner

      @Noproblemoguy, 13.07.2020 - 09:39

      Ha, a dobro ti si ga sada malo pretjerao, ipak je od Odin Bog i gotovo neuništiv. 🙂

    • personauser

      @Fenner, 13.07.2020 - 16:11

      Mozes ga pobijediti da imas neko oruzje koji ga moze ubiti

    • Fenner

      @personauser, 14.07.2020 - 07:43

      Da ok, ali ti si smrtnik a on je Bog i ima neograničene moći.

    • tomekplejka89

      @Fenner, 14.07.2020 - 12:51

      A zabrij ovo…udjes u neku spilju usred nicega i polako ides…mrkli mrak oko tebe…muzika stala…i zagrmi iz dubine i tmine : What do you want boy? I sad se moras sorat sa Kratosom koji je malo je rec nabrijan.

    • Fenner

      @tomekplejka89, 14.07.2020 - 13:31

      🙂

    • JopaBlue

      @Fenner, 13.07.2020 - 10:13

      Naravno da ce bit, govorimo o Nordijskog mitologiji sigurno ce nesto stavit, nadam se da ce mo se moc borit protiv vuka tyr 🙂

    • personauser

      @JopaBlue, 13.07.2020 - 10:22

      To ce sigurno biti u nekom DLC

    • personauser

      @personauser, 13.07.2020 - 10:23

      Jer je tako bilo sa Assassin’s Creed Odyssey

    • Noproblemoguy

      @personauser, 13.07.2020 - 11:24

      Da ali u Odyssey ja mislim da si se mogao boriti protiv minotaura i meduze besplatno bez dlc

    • JopaBlue

      @Noproblemoguy, 13.07.2020 - 13:20

      U pravu si, zato se i nadam da ce nesto biti ne vezano za dlc

  • Virty

    13.07.2020 - 09:00

    Kao i svaki AC dosad, i ovog ću odigrati.
    Vikinzi su mi dodatni +

  • SanKa

    13.07.2020 - 09:28

    na prvi pogled ne vidim nista posebno..ali jesper kyd se vratio, to je plus <3 ac 2 ima savrsenu muziku

  • Sentinel

    13.07.2020 - 09:28

    Cekam popuste, cca 2-3 mjeseca nakon izlaska. Do tad ce se iskristalizirat vecina bugova i patchat ce gameplay mehanike na koje ljudi budu njurgali. Npr. u odyseey su naknadno dodali skrinju na brod i slicno.

    • Bojko77

      @Sentinel, 13.07.2020 - 18:52

      Aposlutno se slažem tko misli i tako, Ubisoft ako ništa, dugo podržava igru, sluša igrače što je za veliku pohvalu, sluša i mijenja gemplej, popravlja… mnogo toga je izmjenio za Odyssey u godinu dana, po nekim stvarima sasvim druga igra…

  • Smoki20

    13.07.2020 - 09:37

    Na žalost sve je to samo nije AC onaj pravi kakav bi trebao biti,po meni bolje da su napravili remake originalnog prvog dijela za vrijeme križarskog rata,kada su asasini zaista postojali… Ovo izmišljanje tematike,ovo je diše nekakav fantazija nego što bi trebala biti pravi nastavak, izgubilo se odavno onaj užitak igranja nakon prvog i drugog nastavka,ovo ču čekati točno kao i što čekam sada TLO 2 da cijena padne preko oglasa na 100 kn jer za ovo ne mislim davati neku veću lovu…

    • Smike

      @Smoki20, 13.07.2020 - 10:55

      Jeste vi dosadni više sa tim starim AC igrama. Preboli igra je napredovala i tačka i bolje se prodaje. Ja sam igrao sve AC igre i BF i Origin su najbolje. Ezio mi ide na k…drago mi je da su se odmakli od njega. Jedino se slazem sa tobom vezano za TLOU2 da je HCL nerealan.

    • personauser

      @Smike, 13.07.2020 - 21:26

      AC II i AC Brotherhood su masterpiece

    • Bojko77

      @personauser, 13.07.2020 - 21:32

      Meni Black Flag…

  • Smoki20

    13.07.2020 - 09:43

    I još da dodam samo ono što je moje mišljenje,a to jest da sam uvjeren da će ovu igru HCL nahvaliti na veliko kao da je to nešto neviđeno do sada (nešto slično kao i za TLO 2) što naravno neće imati veze sa stvarnošću,tako da već vidim unaprijed da samo na spomen kritike upućene ovoj igri aktivirati če se vojska klinaca vjernih HCL-u koji će te odmah napasti da pojma nemaš o čemu pričaš

    • Bojko77

      @Smoki20, 13.07.2020 - 21:46

      Dozvoli da nešto napišem što se tiće TLOU2 ja sam priznao grešgu, igra je s*ranje, jedino grafika… a sad, AC igram od prvog dijela, ne znam ni sam koliko puta sam koji dio prošao, jedni platinum nije AC II treči dio, onaj thropy koji si morao proč onu rijeku Styx bez da umreš, nakon tri dana razbio kontroler…. i odustao od platinuma… znači uza sve prednosti, mane, mene osobno reboot s Origins je oduševio, Odyssey samo da znaš ima preko 520h, meni je sjela igra, vidim tu grafički upgrade, promjene, i ne zovem masterpeace, jednostavno meni paše i preorder je pao, meni je dobra i neču napadati nikog kome se ne sviđa, kako viđeno do sad, jednostavno po prijašnja dva naslova ja se imam radovati dobroj igri koja meni paše, a Ubisoft je rijetka kompanija koja sluša igrače i mijenja gemplej po feedbacku igrača, Odyseey na izlasku je doslovno druga igra nakon godinu dana update i promjena… ima i debelih mana, ako nisi kupio DLC nisi vidio pravi kraj, kupiti season pass, j*bi ga, znači po prijašnjim nastavcima, pogledanom demo u razvitku, ja se veselim igra po mom guštu, a oko klinaca vjernih HLCu, tu se slažem, i ne samo klinaca, ima tu sponzora ne boj se….

  • Smike

    13.07.2020 - 11:20

    Ovo se kupuje ,a ovaj sistem izgradnje sela mi je fenomenalan, nešto slično je bilo i u ACBF,dodjes brodom u svoje selo da malo odmoris pijes rum uz vatru 😁. E da hoce napraviti black flag 2

  • NastyGT

    13.07.2020 - 13:35

    Obožavao sam Origins i Odyssey, obe igre prešao po 2-3 puta, a onda je došao Red Dead Redemption 2 i sad mi ovo izgleda kao lutkarsko pozorište. Jeste da sam je preorderovao, ali samo zato što ne mogu više RDR2 da igram, jedinu igru koju sam guslao od Novembra do danas.

  • kebbab

    13.07.2020 - 21:20

    Imam jedno pitanje. Kako sada znaš koji level je netko? Nisam nigdje vidijo levela iznad glava vojnika.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?