HCL.HR

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Recenzije

RecenzijaGod of War

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Novi God of War je pred vratima, a mi u recenziji istoga provjeravamo je li Kratos spreman za ulogu svog života kao otac i mentor mladom Atreusu.

RecenzijaA Way Out

Zoran Žalac 29.03.2018.

Združenim smo snagama pobjegli iz zatvora u igri A Way Out, no jesu li naši junaci Leo i Vincent poslije toga živjeli sretno do kraja života?

RecenzijaFar Cry 5

Zoran Žalac 26.03.2018.

Far Cry 5 ima zadaću da Ameriku ponovno učini velikom, a taj posao najvećim dijelom stavlja na leđa samih igrača uz poruku: što se mora, nije teško.

Vijesti

Hitman: Sniper Assassin stiže na PC i konzole

Zoran Žalac prije 4 sata

U Južnoj Koreji zapažena je nova avantura Agenta 47. No, još uvijek se ne zna je li doista nova ili je samo reciklaža postojeće.

PES 2018 sutra dobiva Data Pack 4

Zoran Žalac prije 5 sati

Konami je najavio kako igrači Pro Evolution Soccera od sutra mogu očekivati nadogradnju sa stotinu novih lica nogometaša i 26 novih dresova.

Metal Gear je dobio neočekivanu kečersku adaptaciju

Zoran Žalac prije 5 sati

Profesionalni hrvači Dramatic Dream Teama odali su počast Metal Gear serijalu kroz vrlo dramatičnu i kompleksnu priču o nanomašinama i zavjerama. I puno komičnog udaranja.

Switch je službeno hakiran, Nintendo još nije reagirao

Zoran Žalac prije 7 sati

Pala je zaštita Nintendo Switch konzole, sada i u široj primjeni. Nintendo je o sigurnosnom propustu obaviješten još prije tri mjeseca.

Pillars of Eternity 2: Deadfire dobit će tri proširenja nakon izlaska

Zoran Žalac prije 8 sati

Obsidian Entertainment najavio je podršku dodatnog sadržaja za nadolazeći Pillars of Eternity 2 kroz tri ekspanzije.

Specijali

Zagrijavanje za Avengers: Infinity War – što sve trebamo znati prije Thanosovog dolaska?

Osvrtnik prije 24 sata

Avengers: Infinity War dolazi ovoga tjedna i predstavlja kulminaciju Marvelovog superherojskog univerzuma koji je s nama zadnjih deset godina. Osvrtnik se tim povodom prisjetio svega što je prethodilo “beskonačnom ratu”.

God of War demonstrira ono što obožavam kod osme generacije konzola

Zoran Žalac prije 2 dana

PlayStation 4 s novim God of Warom dobio je jednu od najboljih igara ove godine, ali i igru koja svojom izvedbom briše prepreku stariju od tri desetljeća.

Chiptune – renesansa retro glazbe iz videoigara

Neven Jović prije 7 dana

Chiptune je izdvojio gaming glazbu 80-ih godina te se razvio kao zaseban glazbeni stil. Pored toga što su njegovi utjecaji presudni za elektroničku glazbu, danas se razvija prelazeći u mainstream glazbene scene.

Igre

Spyro Reignited Trilogy

Zoran Žalac 05.04.2018.

Spyro se nakon dvadeset godina od prvog pojavljivanja vraća u dorađenom izdanju za aktualne konzole. Reignited Trilogy donosi nam tri grafički proljepšane igre s ljubičastim zmajem.

Fear the Wolves

Zoran Žalac 14.03.2018.

Battle Royale u Černobilu zvat će se Fear the Wolves. Princip će biti sličan onome kakvoga već poznamo – 100 igrača bori se međusobno (solo ili u grupama) na velikoj mapi.

Mavericks: Proving Grounds

Zoran Žalac 14.03.2018.

Igra u kojoj će se tisuću igrača naći na jednom serveru unutar mape velike od 12 kilometara, a 400 njih moći će odmjeriti snage u battle royale modu.