HCL.HR

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Recenzije

RecenzijaMoss

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Moss je jedna od ponajboljih igara koju možete zaigrati na PlayStation VR-u, a ne izvodi se čak ni iz perspektive prvog lica.

RecenzijaKingdom Come: Deliverance

Zoran Žalac 24.02.2018.

Život u Srednjem vijeku nije milovao seljaka, a ne miluje ni igrače u autentičnoj povijesnoj igri Kingdom Come: Deliverance.

RecenzijaMonster Hunter World

Zoran Žalac 30.01.2018.

Capcom je novim nastavkom Monster Hunter franšize naumio osvojiti svijet. Može li mu to poći za rukom uz pomalo arhaičan dizajn japanske škole gaminga?

Vijesti

Evo kako besplatno zaigrati Sea of Thieves, novu hit igru o piratima

Zoran Žalac prije 4 sata

Jeste li znali da potpuno novu igru Sea of Thieves, koja inače košta 60 eura, od danas možete zaigrati potpuno besplatno? Donosimo vam vodič kako do besplatnog piratskog plijena!

Ataribox konzola na kraju će se zvati Atari VCS

Zoran Žalac prije 7 sati

Atari je prikazao konačni model svoje nove konzole i obznanio kako joj je promijenio naziv pa će se sada zvati Atari VCS.

PUBG za mobitele sada je dostupan i na našem tržištu

Zoran Žalac prije 7 sati

Od sada se više ne moramo pretvarati da smo Kinezi jer je PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile došao i na naše prostore.

Kreator SimCityja i Simsa najavio novu igru zvanu Proxi

Zoran Žalac prije 7 sati

Will Wright vraća se razvoju videoigara nakon pauze koja je trajala čitavu dekadu, a novi projekt mu je igra u koja će igračima pomoći da upoznaju sami sebe.

Pogledajte kako izgleda budućnost grafike u igrama uz novu tehniku zvanu RTX

Zoran Žalac prije 8 sati

Na ovogodišnjoj GDC konvenciji Microsoft, Nvidia i AMD najavili su podršku za novu tehniku koja će uvelike promijeniti osvjetljenje u igrama.

Specijali

Fortnite: Battle Royale vodi nas prema budućnosti gaminga

Zoran Žalac prije 1 dan

Popularnost battle royale žanra jednog će dana iščeznuti, a igrači će se takvih igara zasititi. No, Fortnite: Battle Royale važna je prekretnica za industriju videoigara nevezano za svoj žanr.

Igrali smo God of War za PS4 i bio je božanstveno brutalan

Zoran Žalac prije 1 dan

Kratos na svojim plećima nosi popriličan staž, ali kod tog veterana u novom God of Waru nema mjesta za reumu i ostale staračke probleme.

Tomb Raider (2018)

Zoran Žalac prije 2 dana

Nova filmska adaptacija Tomb Raidera bolja je od prethodnih i bogatija pričom nego zadnje dvije igre. No, to ne znači da je uopće smislena kao takva.

Igre

Fear the Wolves

Zoran Žalac prije 6 dana

Battle Royale u Černobilu zvat će se Fear the Wolves. Princip će biti sličan onome kakvoga već poznamo – 100 igrača bori se međusobno (solo ili u grupama) na velikoj mapi.

Mavericks: Proving Grounds

Zoran Žalac prije 6 dana

Igra u kojoj će se tisuću igrača naći na jednom serveru unutar mape velike od 12 kilometara, a 400 njih moći će odmjeriti snage u battle royale modu.

Scavengers

Zoran Žalac prije 6 dana

Scavengers je pucačina iz trećeg lica i znanstveno-fantastične tematike, u kojoj se grupa preživjelih ljudi bori u post-apokaliptičnom svijetu nakon kataklizme.