HCL.HR

13 Reasons Why

 • 7 Odgovora
 • 1189 Hitova
13 Reasons Why
« : 10. Svibanj, 2017., 15:48 »
Pozdrav.
Nisam našao ništa na forumu vezano za ovu seriju pa sam odlučio napraviti temu o njoj.
Naravno, vidi se iz naslova da govorim o seriji 13 reasons why, ilitiga 13 razloga zašto (Th1rteen R3asons Why)
Možda su neki od vas pogledali seriju, ako ništa drugo barem čuli o njoj, a ako ipak niste, eto vam razloga zašto biste je trebali odgledati (see what I did there? :approve )
Naravno, bez spojlera :)

Serija je izašla ove godine pred kraj trećeg mjeseca, bazirana je po istoimenoj noveli iz 2007.g i spada pod dramske serije čiji su glavni protagonisti (američki) tinejdžeri.

Moj kratak sadržaj:
Radi se o smrti 17-godišnje djevojke Hanne Baker koja je počinila samoubojstvo i za sobom ostavila 13 audio kazeta na kojima su opisani razlozi njezinog samoubojstva. (btw. ovo nije spoiler jer se o njezinom samoubojstvu doslovno saznaje u prvim minutama serije). Te kazete dolaze u ruke svih učenika srednje škole Liberty High koji su povezani sa tih trinaest razloga, a priču gledamo iz perspektive Claya Jensena koji je ujedno i jedan od glavnih protagonista serije. (Nisam više siguran šta da kažem o seriji bez da išta spoilam tako da ću tu i stati.)

Trenutno ima 13 epizoda, koje su podijeljene na 7 kazeta A i B strane i smještene u prvu sezonu serije, a na službenom instagram profilu Selene Gomez ima i teaser za drugu sezonu. Neću vam govoriti o likovima i ulogama jer to možete i sami naći na linku: http://www.imdb.com/title/tt1837492/

Evo, nadam se da sam vas ovom temom barem malo zaintrigirao na gledanje ove serije jer sam ja iskreno uživao gledajući svaku epizodu i uz mnogo serija koje sam pogledao, ova je definitivno postala moj favorit. Čak sam si dao truda sastaviti toliko teksta (lol) jer ju stvarno vrijedi pogledati.
Slobodno u komentarima ostavite i vaše mišljenje  :thumbs:
*

Bembo

 • *
 • 94
Odg: 13 Reasons Why
« Odgovori #1 : 11. Svibanj, 2017., 04:59 »
10/10
« Zadnja izmjena: 11. Svibanj, 2017., 22:15 Bembo »

*

c0bra123

 • ****
 • 1308
Odg: 13 Reasons Why
« Odgovori #2 : 11. Svibanj, 2017., 15:22 »
Pogledao sam sinoć dvije epizode i
 Kako je šlatka :slini: :ementaler: :ave: :hug


Nisam na početku oduševljen ali to ne znači da neću nastavit da gledam. Smeta mi to kad se prebacuju scene u blisku prošlost. Da se ono primjetit i očito je, ali su mogli malo sliku posviti ili neki efekt ubacit, da ima više efekta na samog gledatelja. Nezz objasnit, ali svaćate.   :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 11. Svibanj, 2017., 19:40 c0bra123 »I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: 13 Reasons Why
« Odgovori #3 : 11. Svibanj, 2017., 19:15 »
Pogledao sam sinoć dvije sezone i
 Kako je šlatka :slini: :ementaler: :ave: :hug
(Klikni za pregled slike.)

Nisam na početku oduševljen ali to ne znači da neću nastavit da gledam. Smeta mi to kad se prebacuju scene u blisku prošlost. Da se ono primjetit i očito je, ali su mogli malo sliku posviti ili neki efekt ubacit, da ima više efekta na samog gledatelja. Nezz objasnit, ali svaćate.   :mrgreen:

Vjerujem da si mislio epizode umjesto sezone xD
Vracanje u proslost ti otkriva cijelu pricu i, budimo realni, serija ne bi imala smisla bez toga, a sta se tice tog prebacivanja scena u proslost dosta je ocito jer se automatski podesi svijetliji i ajmo reci "veseliji" efekt + sam protagonist zadobije ozljedu na celu (mislim da vec u prvoj epizodi tako da, opet, nije spoiler  :hihi:) koju u proslosti nije imao pa ti je to jos jedan "dokaz"
« Zadnja izmjena: 11. Svibanj, 2017., 19:17 krpica »

*

c0bra123

 • ****
 • 1308
Odg: 13 Reasons Why
« Odgovori #4 : 11. Svibanj, 2017., 19:40 »
Da to sam mislio reći,  :hihi: hvala što si me ispravio!  :piva:

Da ima malo toga posvjetljenja, ali bi volio da zasive, nebi škodilo. Da te uvuče u "prošlost", a ne ovako gledat jeli ima modricu/masnicu lik, ili ne.
I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

*

c0bra123

 • ****
 • 1308
Odg: 13 Reasons Why
« Odgovori #5 : 15. Svibanj, 2017., 15:11 »
Ne znam zašto, ali sam nastavio gledat seriju. Dobra je za sad, vuče da gledaš. Ali ima turbo neugodnih scena, pogotovo sad kad su se stvari zakomplicirale.  :hihi: Intresuje me šta će se desit ali nemam toliko vremena da gledam, tj neću da ostavljam cijeli dan za seriju.I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

*

c0bra123

 • ****
 • 1308
Odg: 13 Reasons Why
« Odgovori #6 : 20. Svibanj, 2017., 01:03 »
7.3/10

Predobra drama, dobro ispričana, loše završena. Mogli su malo produljit, a ovako nadam se da će izać zadnja sezona da objasni šta je bilo sa radnjom koja me je baš zanimala. A ovako sam ostao paf, ni tamo, ni vamo.

Serija je išla tokom koji se nije mogao prepostavit i dobro su slikovito prikazali život tinejđera u depri. Ne daj Bože nikom, nadam se da će tijneđeri koji ovo budu gledali izvuć pouku.

Na pola sezone sam se "navikao" na prebacivanje scena iz bliske prošlosti u sadašnjost. Nekad bude jasno, a nekad ne dok ne počme priča ili neki detalj.I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: 13 Reasons Why
« Odgovori #7 : 17. Prosinac, 2017., 20:30 »
Odlična serija.
Trebala bi biti štivo za sve profesore, učitelje, sve školske službenike, pedagoginje/pedagoge(koji za razliku od moje iz osnovne škole nešto u rade) ali i za djecu viših razreda osnovne jer ovi manji ne shvaćaju kakvu štetu rade jedni drugima iz dana u dan.

Nasilje u školi se događa svakodnevno, svaki odmor.
O tome se ne govori dovoljno i ne radi se ništa na suzbijanju.
Ova serija je odlična stvar i prikazuje puno mana u školskom sustavu.

Trebali bi napraviti daleko šokantniju seriju koja bi se radila oko učenika nižih razreda osnovnih škola jer to je čudo što se sve već u toj dobi dešava.

Jedva čekam drugu sezonu, makar poslije ove teško da može biti toliko dirljiva.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9