HCL.HR

Breaking Bad

  • 14 Odgovora
  • 3367 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Breaking Bad
« : 11. Siječanj, 2015., 18:07 »
Breaking Bad



Citat:
Walter White je srednjovječni profesor kemije koji jednog dana doznaje da boluje od neizlječivog raka pluća, a prognoze nisu sjajne. Uz sve to, ima hendikepirano dijete i trudnu ženu. Prije nego umre, odlučuje da će se pobrinuti za svoju obitelj pa u podrumu stvori laboratorij za proizvodnju droge. Seriju je stvorio Vince Gilligan koji je radio i na „Dosjeima X“, omiljenoj seriji svih zaljubljenika u mistično i natprirodno. Mnogi kritičari pohvalili su odličnu glumu, a serija je općenito dobro prihvaćena i spada među favorite svih fanova pomaknutog humora.

Najbolja serija ikad.


*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #1 : 11. Siječanj, 2015., 18:09 »
Krenuo gledat seriju početkom prosinca zbog jako dobrih kritika, savršenih ocjena i Bryana Cranstona koji mi je još iz Malcolma bio genijalan. Početak i gotovo cijela prva sezona me se nije baš dojmila kao ni likovi. Okej fora je premisa, fora mi je sve to, ali ništa spektakularno ne postoji što bi me vezalo za ekran. Ima par dobrih dijelova pojedinih epizoda koje su me ipak zadržale i to je bilo to. Druga sezona ima malo bolji pejsing, malo bolje epizode i onda krajem sezone počinjem shvaćati da se radi o fantastičnoj seriji, koja je morala imat takav spor uvod kako bi gledatelj dobio sve što je potrebno da bi se povezao s likovima, dubinom priče i dubinom razno raznih odnosa. Od sada na dalje čitajte ostatak teksta samo i ako ste pogledali cijelu seriju, jer mi se neda stavljat nikakve spojlere.


Sa pojavom Gusa Fringa i Mike Ehrmantrauta serija je postala savršena. Likovi su me doslovce zalijepili za ekran. Kada si odvrtim film unatrag, na početku me užasno živcirao Hank Schrader, koji mi je do samog konca serije postao najdraži lik. Isto tako Jesse Pinkman koji mu odmah puše za vratom. Pritom ne mislim kako su najbolje odglumili nego su mi se nekako najviše svidjeli. Jesse je šugavac i narkomančina, ali točno u nekim epizodama frapira koliko frajer ima ljudskosti i osjećaja. Samo nitko ga nikad nije uspio ili znao usmijeriti. Njegova mržnja prema Waltu nikad nije pravazišla poštovanje koje ima prema njemu i savršena je ta linija njihovog odnosa koja se gradi od samog početka, gdje kolege postaju maltene otac i sin koji se raznoraznim spletkama, sranjima i mišljenjima razilaze. Ali jednopm kada kuhaju su kao jedno. Jesse do jednog trenutka je bio praktički sporedan glumac, no onaj trenutak kada ode u Mexico naučiti kuhati njih meth je toliko savršen i toliko jak trenutak da sam instantno zavolio Aaron Paula kao glumca. Plus iako ima te dječačke yo fore i nekad mu kroz monitor/tv želiš prosvirat bulju radi toga što se opet okrene ušlagiravanju, ima konstantno taj iskreni, in deep prenošeni izraz lica, pun gnjeva, suznih očiju, očaja. Apsolutni vrh je njegova gluma.

Gus Fring je isto tako jedan od najboljih negativaca što sam ih ikada gledao. Način na koji govori, na koji ostaje miran, na koji razgovara s policajcima, način na koji se uspijeva oduprijeti ispitivanjima i razno raznim neugodnim situacijama je savršen. Ta njegova hladnokrvnost, ma nemam riječi. Scena kada umire i kada izađe iz sobe popravljajući kravatu je jedna od naj badass scena umiranja valjda jebeno ikad. Mike Ehrmantraut mi je također odmah sjeo. Čovjek koji je oličenje old school man for dirty worka. Ima tu malo glupu facu, ali ju nosi dobro xD. Također jebeno uvjerljiv i apsolutno rula u svim scenama. Kod Saul Goodmana mi je najveća enigma u seriji. Isprva mi je bio doslovce najlošiji čovjek u seriji, da bi na kraju se dosta popravio, ali još nisam uspio maknut ga iz te faze gdje me živcira. Rula mi kako uvijek uleti kada je najpotrebnije i stvarno ispada čovjek za apsolutno sve, no njegov karakter nikako nemogu si interpretirati. Ništa loše, no čuva lovu kao najboljih frend, uletava kao da nema opasnosti, a cijelo vrijeme je u strahu i dao bi petama vjetra. Nezz pomalo mi je enigma i jedva čekam pogledat prequel Breaking Bada - Better Call Soul da ga još malo prostudiram.

Walter White, Jr. je poprilično važan čimbenik u seriji, odnosno lik koji dosta je važan za puno emocija kod likova. U par navrata pošteno samostalno gradi odnos između pojedinih likova i direktno utječe na daljni redosljed životnih puteva. Način na koji brani oca u svim mogućim situacijama <3 i onda kada skuži ko je zapravo Walter White i što je učinio i ona epizoda gdje ga brani pred Skyler s nožem. Nezz vrlo važna i odlična uloga klinca. Skyler White. Nakon cijele serije ipak ima veliko apruvanje kod mene, jer iako je i sama krivac za mnoge stvari, zapravo je jedna od rijetkih koja sve radi za svoju familiju, a ne za svoju guzicu. Njezina sestra Marie Schrader u jako mnogo situacija ispada jako dobra osoba i jako sam ju apruvao, no one njezine žute minute ludila kada laže i krade su mi bile stvarno šok trenutak. No psiha je jako zajebana stvar i nesmije se ljude osuđivati zbog toga. Hank Schrader me isprva živcirao svojim forama i moram biti važan stavom, no svakom svojom epizodom pokazuje koliko je pametan, brižan, osjećajan i koliko je zapravo dobar policajac. Doslovce sam plakao kada su ga ubili i njegovo ubojstvo mi je bila jedna od težih stvari koje sam gledao u kinematografiji.

A sada Bryan Cranston aka Walter White aka Heisenberg. Ova je uloga života Cranstona, a za mene najbolja gluma ikad u ijednom filmu/seriji/nečemu trećemu. Doslovce je nevjerovatna njegova transformacija od čovjeka koji se boji vlasite sjene, čovjeka koji jednostavno se boji uspostaviti bilo kakav kontakt s drugim osobama. Iako je savršeno odglumio i Heisenberg mi je jedan od najjačih likova ikad izmišljenih, gluma kada laže ženu i Hanka i ostale je jako jako prozirna. Nezz jel to namjerno ili je to samo meni bilo tako očito, jer kao gledaoc znam što se dešava, ali jednostavno mi to nije bilo uvijerljivo. Makar upravo zbog toga Skyler ga i skuži da laže dobar dio prvih sezona. Bio sam zamjetio jednu savršenu stvar u seriji, a to je da kada god je Heisenberg ubio neku svoju žrtvu, da bi uzeo nešto od te žrtve. Primjerice, scena u kojoj s Mikeom pije viski, pije ga bez ledom, nakon što ga ubije prije ga s ledom, baš poput Mikea. I kada ga Mike nauči poslovici: nauči prihvatit da kao odgovor. Koji kasnije primjenjuje na  Lydii. Heisenberg je jebeni mistermind i sve što se oko njega dešava poslije polovice serije je za sve jebene nagrade koje postoje za glumce. Scena kada dođe u kuću Schwartzovih pa ih na "nišanu" drže Skinny D i Badger. Nezz vrh, apsolutni jebeni vrh. Serija ima toliko prokletno puno referenca, da je nakon što je pogledate obavezno pročitat/pogledat ovih 36 stvari koje su vam možda promakle u seriji. Šok, nevjerica i neopisiva sreća jer ovo prokleto nešto najbolje što postoji po mom skromnom mišljenju. Kakve SF-ovi, sage, bakrači, Breaking Bad je vrh kinematografije.

Nisam spomenuo još jako puno kvalitetnih glumaca koji su po meni dali savršen doprinos seriji svojom apsolutno zapanjujućom kvalitetom glume. Pa da spomenem neke koji su mi se uz svu spomenutu ekipu najviše dojmili i impresionirali me: Tio Salamanca, Gale Boetticher i Steven Gomez. Baš nevjerovatan i fantastičan cast koji zavrijeđuje sve nagrade koje su dobili i koji su mogli dobiti. Serija koja je toliko razgranata u toliko malo epizoda, a tako savršeno zaokružena kao gotov proizvod koji netreba nikakva pitanja. Da nema jedne scene serija bi mi bila daleko lošija nego što je. Jer je to bit cijele te promjene Waltera. A nakon što sam pogledao tu scenu, emocionalno sam svršio. Naravno riječ je o...


*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #2 : 20. Siječanj, 2015., 17:56 »
 Breaking Bad
« : 11. Siječanj, 2015., 18:07 »

Odg: Breaking Bad
« Odgovori #3 : 04. Ožujak, 2015., 16:01 »
Svima onima kojima nedostaje vibra/atmosfera iz BBada preporučujem Better Call Saul, spin-off naveden serije. Odlična :)\:D/
The blood of youth is bubbling back..

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #4 : 04. Ožujak, 2015., 16:29 »
plus, ovaj lik.


*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #5 : 04. Ožujak, 2015., 16:36 »
Ajmo spojlat to! Bravo asino. :wildboy:

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #6 : 04. Ožujak, 2015., 16:55 »
Šta? :ave:

Nije kao da sam ti rekao išta o priči ili liku. Isto si mogao vidjet i da si slučajno otvorio IMDB.

Po toj logici mogu ti spoilat i to da je Better Call Saul prequel Breaking Bada. Nedaj me bože.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #7 : 04. Ožujak, 2015., 17:05 »
Pa volim da me takve stvari iznenade.
Izbjegavam sve Better Call Saul teme upravo zbog razloga da me iznenade glumci unutra. Čekam da sve epizode izađu.
Ali ajde dobro, namjerno sam tako reagirao.

:hiha:

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #8 : 04. Ožujak, 2015., 17:06 »
ZNATE LI VI MOMCI ŠTO JE DEFINICIJA LUDILA???   :crazy:
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

Odg: Breaking Bad
« Odgovori #9 : 04. Ožujak, 2015., 17:10 »
Pa volim da me takve stvari iznenade.
Izbjegavam sve Better Call Saul teme upravo zbog razloga da me iznenade glumci unutra. Čekam da sve epizode izađu.
Ali ajde dobro, namjerno sam tako reagirao.

:hiha:

Mogao bi se načekati - sve veće i veće šanse za spoilere, radije počni :D Nabavi fix :d :piva:
The blood of youth is bubbling back..

*

virty

  • ***
  • 812
  • Xbox: Muskarcina
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #10 : 15. Travanj, 2015., 08:26 »
Svakako jedna od ponajboljih serija, barem meni :piva:

Odg: Breaking Bad
« Odgovori #11 : 15. Travanj, 2015., 15:12 »
Ma nema price najbolja serija ikad,iznenadim se koliko je ljudi promasilo ovaj biser al svakako preporuka svakome tko nije gledao

*

iJerkOffJedenTag

  • *
  • 123
  • FPS, Sandbox, Sport i Avanture.. <3
    • Twitter @iBlindHD
Odg: Breaking Bad
« Odgovori #12 : 05. Lipanj, 2015., 00:34 »
Završio sam seriju prošli tjedan .. kraj kakav sam i očekivao.:solidus:

10/10 serija \:D/

Sada gledati Better call Saul :clap:


Odg: Breaking Bad
« Odgovori #13 : 22. Lipanj, 2015., 17:51 »
Super je serija, kad se samo setim koliko sam se nervirao sto moram da cekam godinu dana za novu sezonu :D

Odg: Breaking Bad
« Odgovori #14 : 04. Studeni, 2020., 18:56 »
Šta reći a da nije rećeno u prvom postu...
Čitajući Coletov post sjetio sam se tih emocija gledajući seriju, hvala Cole.
Volio bih dodati da je boja također važna u seriji - Marie uvijek u ljubičastom i s vremenom kako Walter radi grozne stvari, oblači se sve tamnije i tamnije. Osim toga, boja je važna u SVAKOJ sceni, jer svaki lik nosi određenu odjeću s bojom koja simbolizira kako se osjeća ili koja je njegova uloga u sceni.
Priča je dosta spora u početku, ne samo zato da se upoznamo sa svakime, već je krajnji cilj bila brojka od 62 epizode - u periodnom sustavu elemenata to je samarij, element koji liječi neke rakove, od kojih je i rak pluća koji ima Walter.
Mnogi su rekli da je Jessejeva priča u seriji tamna verzija Isusa - sin je vraga (Heisenberga), patio je za mnoge grijehe od kojih dobar dio nisu njegovi i na kraju je uskrsnuo (bijeg iz logora) i otišao u raj (Aljaska).


Pogledao sam cijelu seriju Better Call Saul i čekam zadnju sezonu. Definitivno prva liga, a ako finale serije i spajanje sa Breaking Badom (koje će biti u toj zadnjoj sezoni) prođe savršeno, mogao bih reći da bi serija dijelila tron sa Breaking Badom.
Vince Gilligan i Peter Groud - duo scenarista koji su pokorili sve u kinematografiji.

« Zadnja izmjena: 04. Studeni, 2020., 19:00 Gitarist Roko »
Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9