HCL.HR

Horor filmovi, jel oni uopće...?

  • 47 Odgovora
  • 8414 Hitova
*

beaver hunter

  • ******
  • 7243
  • I <3 trance
    • Vatreni App
Odg: Horor filmovi, jel oni uopće...?
« Odgovori #45 : 12. Listopad, 2013., 17:32 »

obično filmove gledam kao sredstvo zabave (zato ne volim ni drame jer me umaraju), a ako se tih dva sata osjećam ukočeno ne osjećam zabavu.

Horori su daleko najzabavniji žanr. Kažeš da filmove gledaš kao sredstvo zabave, jesi se zabavio dok si gledao Gravity? Ili shindlerovu listu (kao što je netko spomenuo)? Mislim....baš ZABAVLJEN u pravom smislu riječi.


Jesam. Gravity mi je bio baš impresivan i cijeli film mi je proletio u trenutku. Schindlerovu listu sam gledao davno i moram priznat da, iako ne nudi taj određen smisao ZABAVE, film je definitivno zanimljiv u svom nekom drama povijest smislu. takve filmove volim gledat, plus WW2 mi je zanimljivo razdoblje. Ne, nisam bio zabavljen listom, ali bilo mi je jako zanimljivo za gledat, niti u jednom trenutku nisam rekao: jebeš ovo sranje, idem radit nešto drugo.

horori jesu zabavni, dapače - ako to promatraš u nekom smislu napetosti i ludosti, adrenalina. adrenalin je zabavan.

ali meni je većina njih baš jako stresna i ja to ne mogu podnijet gledat do kraja. još u nekom društvu ili kinu AE, ali sam, nikada.
Skini besplatnu smartphone aplikaciju --> Vatreni
InPublic.hr - check it out!
Personalna himna - Beaver Hunter

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Horor filmovi, jel oni uopće...?
« Odgovori #46 : 12. Listopad, 2013., 18:25 »
Horror mi je jedan od omiljenih žanrova, volim ga iz više razloga: prvi je svakako taj osjećaj straha, napetosti i adrenalina koji to sve prati; drugi (meni važniji) razlog zbog kojeg sam oduvijek volio horrore je to što su im priče većinom misteriozne i zanimljive (duhovi, ukleto, okultno...), tokom filma se dešavaju misteriozne smrti ili stvari a tebe kao gledatelja muče sljedeća pitanja: šta se to, koji qrac, događa?; kako će se to sve na kraju završiti?, kako li izgleda to čudovište?(jer pravi horrori ne prikazuju izgled monstera do samog kraja jer se zna da je najstrašnije ono što ne znamo) itd. Tokom filma su mi podjednako zanimljivi i strašni dijelovi filma kao i oni dijelovi filma u kojem glavni protagonist istražuje i pokušava da riješi misteriju. Dakle kao što vidite najviše volim takve tipove horrora (savršen primjer dobrog horrora je The Ring), nisu mi mrski ni horrori sa serijskim ubojicama (Friday 13th, Halloween, Scream) ali većina takvih su mi podosadni, kod njih je problem što uvijek imaju dosadan početak filma (prvih 30-ak min.), što nemaju zanimljivu radnju i što je cilj glavnog protagoniste samo da se spasi a ne da i pri tome riješi misteriju (jer i nema baš neke velike misterije tu), a pored svega toga takvi filmovi imaju više triler nego horror elemenata. A Horrore u kojima se dešavaju ogavne stvari poput: mučenja, odsjecanja dijelova tijela i sl. uglavnom ne volim jer to uopće nije horror, takve stvari nisu strašne nego su samo ogavne. Saw je jedini takav film kojeg cijenim, iako njega većina pamti samo kao filma koji je prepun gadnih scena mučenja od kojih ti se povraća ali Saw-u to nije cilj, to je serijal koji ima veoma jaku, zanimljivu i mističnu priču koja nam pri tome šalje i neke poruke (npr. prije svega o vrijednosti vlastitog života) a scene mučenja su tu samo da ostave jači dojam na gledatelja, ali kao što sam već gore spomenuo ni Saw nije pravi horror.

U posljednje vrijeme nikako ne mogu da odgledam neki dobar horror (ako neko ima za preporučit neki baš dobar horror u pravom smislu te riječi bio bih mu zahvalan), u posljednjih 2-3 mjeseca sam ih odgledao blizu 10 i nijedan po mom ukusu, em uopšte nisu strašni, em nemaju ni zanimljivu priču. Tako da Horror filmovi me, nažalost, više ne mogu prepasti ali srećom tu su horror igre tipa Amnesia ili Alan Wake koje mi ispunjavaju sva moja očekivanja od dobrog horrora (zanimljiva priča, tjeskobna atmosfera i mnogo straha) a, za razliku od filmova, kada igraš horror igru ti si glavni protagonist i ti moraš bježat od monstera dok ti srce ubrzano lupa i samim time su horror igre 10X strašnije od horror filmova.
« Zadnja izmjena: 12. Listopad, 2013., 18:28 Adam Jensen »

Odg: Horor filmovi, jel oni uopće...?
« Odgovori #47 : 05. Prosinac, 2013., 19:25 »
Nekako sam u posljednje vrijeme zamrzila horore, valjda iz razloga što već dugo vremena nisam odgledala neki dobar. Ima ih previše, a dosta njih se samo svodi na puko ubijanje nekakvog psihopate, bez neke ozbiljnije radnje ili straha. Više volim one horore kod kojih je ubica tajanstven, ne pojavljuje se tako često i ostali pokušavaju dokučiti šta on hoće i kako ga zaustaviti. Da bude nešto nepredvidljivo, a ne kad gledaš film da znaš ko će stradati i kako će se završiti prije nego li dođe do toga. Ako neko zna neki dobar horor koji bi mogao zadovoljiti moje kriterije, neka mi preporuči.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9