HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1703428 Hitova
*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14910 : 13. Listopad, 2013., 10:31 »
Harold & Kumar Go to White Castle - 7/10

Ima odličnih scena, ima užasno glupih i forsiranih scena; filozofski dijelovi su okej, iako zna biti i tamo gluposti. Uglavnom smiješan i nisam ostao razočaran nakon gledanja.

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14911 : 13. Listopad, 2013., 22:09 »
The Man from Earth

brng.
Dobro, nije loše zapravo, ali imam dojam da postoje stotine stvari koje su bolje osmislile i izrazile ideju ovog filma,,,,,,,

*

Chikanovich

  • ****
  • 1039
  • Čiko :]
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14912 : 13. Listopad, 2013., 22:38 »
gravity, gledat 3D ili ne?

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14913 : 13. Listopad, 2013., 22:53 »
Gledao Gravity 

Ovo mi je najveće razočaranje ove godine, za sada ...
Ima film par dobrih momenata, tu i tamo nešto napetosti, vizualno je lijep (u trenucima kad mi je film bio dosadan, bar sam imao okolo di blejat)  i niš više ...
I moram napomenut pošto sam ga u IMAX-u gledao, samo za IMAX mogu i reć ovo "vizualno lijep".
Glumci mi nikako ne pašu u ovakvom film ...
Nisu ni Sandra ni Žorž za ovak neš ozbiljnije po meni,  fejlali su na emocinalnoj razini, nisu baš uvjerljivi,
ona pogotovo, valjda sam ju zato i gledao cijeli film kao "curu na zadatku"
Nezz, ove ocjene koje je film pobrao i riječi poput inovativan kojim ga se opisuje, prenapuhano !
6  / 10

*

level

  • **
  • 224
  • Bitches be like...
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14914 : 13. Listopad, 2013., 22:59 »
Seven Psychopaths 7/10
Pogledo film i ako nisam čuo nikad prije za njega, naravno da sam mislio da će biti neki tulavi hororac kad ono sasvim čudan film.. Iskreno nakon što sam pogledao film, nisam opće znao što mislim o njemu.. Christopher Walken je bog kao u svim ostalim filmovima, glumačka postava je dobra, radnja uvlači u priču i dovodi do katarze.. Svako ko voli nešto drugačije, neka proba. Zanimljiv film..

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14915 : 14. Listopad, 2013., 06:04 »
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14916 : 14. Listopad, 2013., 08:21 »
Star Trek: Into Darkness (2013)



Jedan od najboljih filmova ove godine, uostalom obzirom da su ga radili Abrams, Orci i Kurtzman nismo ni očekivali ništa manje. Star Trek seriju nisam nikada pratio, ponekad sam znao "uhvatiti" pokoji dio epizode, ali me nikada nije uspjevalo zadržati jer u to doba baš i nisam volio svemirske SF stvari, vjerovatno bih je pratio da sam imao ovakav ukus kao sada (koji je promijenjen usljed Star Warsa, Star Gate SG-1, i Mass Effecta). Ali ovi Star Trek filmovi su mi predobri, prvi dio sam odgledao dva puta sa jednakim užitkom, Into Darkness je nastavio gdje je prethodnik stao i pružio nam vrhunski SF spektakl. Priča je zanimljiva kao i u prvom dijelu, radnja je uzbudljiva od početka do kraja filma, glumci su svi odlični (pogotovo mi se svidio glavni negativanc Khan, stvarno cool lik).

Moja ocjena: 9

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14917 : 14. Listopad, 2013., 23:03 »
S frendom pogledao Gravity u IMAX-u (Arena, jelte).


Nisam nešto oduševljen filmom.
Možda sam ja i previše očekivao od tog filma, pogotovo nakon najava da je to možda najbolji film o/u svemiru, ali... ma neznam... Dobar početak ima, ali od trenutka kada lik kojeg glumi George C. umire tj. ''odvoji'' se od Sandre, film postaje još jedno tipično Holivudsko preseravanje.
Odmah se izvinjavam što koristim imena glavnih glumaca, a ne likova koje su oni tumačili - očito nisam imao neki poseban razlog da pamtim imena likova, niti mi se da sada tražiti po netu. Recimo, ona scena kada pronađu mrtva tijela ostalih članova posade je prilično jeziva, a isto tako bih mogao nazvati i one scene iz prvog lica kad vidimo kako uže kojim je privezana za Džordža ''mrda''. Ali neznam... od trenutka kad Sandra ostaje sama imam osjećaj da u filmu uništavaju sve što su dosad napravili. Odjednom se u svemiru čuje zvuk kojeg, kao, nebi trebalo biti. Zapravo, od trenutka kada se ukrca na kinesku postaju, uši nam razaraju zvukovi udara krhotina o postaju, njeno ''struganje'' o Zemljinu atmosferu te (po meni) nepotreban soundtrack.
Neke stvari, kao što se ''putovanje'' svemirskim prostranstvima uz pomoć aparata za gašenje požara neću ni komentirati - jer je jednostavno presmiješna u filmu koji bi, kao, trebao biti ozbiljan. Isto tako... OK, *ebemu mater, nisam ja bio u svemiru pa neznam kako to je, ali koliko sam čuo i vidio (iz dokumentaraca) suze se samo sakupljaju oko oka, a ne lebde posvuda kao što je to bilo ovdje prikazano, no dobro... neću to uzimati kao nešto negativno. No, blesavo mi je bilo to koliko se problema gomilalo jedan za drugim. Prvo joj Sojuz ili Sojouz, kako se već zove, zaglavi. Kad je taj problem riješila, nije ga mogla pokrenuti jer nema goriva. Pa da, onda famozno vješto upravljanje uz pomoć aparata za gašenje kojeg se začuđujuće brzo savladala, što je posebno smiješno ako znamo da je na početku filma dosta traljava. (i, po onome što govore, traljava je cijelo vrijeme) Kako se film bližio kraju samo sam nagađao što će sada zapeti. Ili kraj? A to je nešto posebno. Uspije izaći iz kapsule, skine odijelo jer je zbog težine istog tonula i onda se zaleti prema onoj morskoj travi - začudio sam se kako nije i tu zapela. Strašno. Strašno.



6/10
I to, onak', jedva.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14918 : 14. Listopad, 2013., 23:40 »
Odjednom se u svemiru čuje zvuk kojeg, kao, nebi trebalo biti. Zapravo, od trenutka kada se ukrca na kinesku postaju, uši nam razaraju zvukovi udara krhotina o postaju, njeno ''struganje'' o Zemljinu atmosferu te (po meni) nepotreban soundtrack.

Tako je, u samom svemiru "nema" zvuka zbog vakuma. Jer zvuk nema kako putovati. Ali zvuk svejedno možeš doživjeti kroz dodir i vibracije. I to je jedino što se čulo u filmu kad su bili vani u svemiru (osim soundtracka, jel). Ako je u svemirskoj postaji,,,, lel, naravno da će čuti zvukove udara krhotina o postaju. Jer sama postaja postaje prijenosnik zvuka.

Ne kažem da bi se čulo identično tako kako je u filmu, ali sigurno dovoljno blizu da se nitko ne žali na to.

lrn2physics



Neke stvari, kao što se ''putovanje'' svemirskim prostranstvima uz pomoć aparata za gašenje požara neću ni komentirati - jer je jednostavno presmiješna u filmu koji bi, kao, trebao biti ozbiljan. Isto tako... OK, *ebemu mater, nisam ja bio u svemiru pa neznam kako to je, ali koliko sam čuo i vidio (iz dokumentaraca) suze se samo sakupljaju oko oka, a ne lebde posvuda kao što je to bilo ovdje prikazano, no dobro... neću to uzimati kao nešto negativno.

OK. Možeš li pojasniti zašto je propeliranje aparatom za gašenje požara PRESMIJEŠNO? Na koji se točno način taj princip razlikuje od principa potisnika na temelju kojeg Clooney putuje kroz svemir u svom odijelu?
Okej, naravno, navigiranje aparatom za gašenje požara bi bilo teže i prd i sve to, ali sam koncept je plauzibilan.

Što se suza tiče, nez, ne znam dovoljno o tome da sudim (:hiha2:), ali kad je DeGrasse Tyson pojašnjavao u nekom intervjuu da zapravo voli film i da je za svaku grešku koju je ISTAKNUO hehe na tviteru bilo i puno odlično napravljenih stvari koje nije spomenuo, rekao je da je bio impresioniran prikazom suza. Pa ono,,,, to je valjda okej?


Mislim, prd, nebitno, al ono, kad već spominješ te stvari,,,

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14919 : 14. Listopad, 2013., 23:46 »
Can You Cry In Space? | Video

film je 10/10 jer eto. suviše veličanstveno. toliko katarze nisam doživio od, ne znam, kad je Ash mislio da će Pikachu umrijeti :hiha:



"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14920 : 14. Listopad, 2013., 23:50 »
Kažem, nemam iskustva s time pa neznam da li aparat za gašenje može dati taj potisak kao ono u odijelu G. Clooneya, ali što se ''smijeha'' tiče mislim da sam razlog za to objasnio u narednim rečenicama. Sorry, ali MENI je bilo preglupo kako je tako brzo postala vješta. To, opet, povlači za sobom pitanje kako su uopće pustili na tu misiju ženu koja je pala na svim mogućim simulatorima letenja (što nisam izmislio; to je njen lik i rekao tokom filma). Netko će reći pa, to ionako nije njen posao. Istina, možda i nije. Ali jebiga, za neke određene poslove ti moraš proći dosta testova i imati znanje iz nečega što možda nikad nećeš ni upotrebljavati, a onda bi (logično) naobrazba astronauta isto takva trebala biti. Ako ne i gora.


*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14921 : 14. Listopad, 2013., 23:53 »
ajmo zvati astronaute da nam objasne.

zašto si išao uopće gledati baš taj film ako ćeš srati po takvim bezumnim glupostima? :hihi: GDJE TI JE MAŠTA,,,, WHOA ONA JE BRZO POSTALA VJEŠTA.

koji

kurac

kako bi se ti propelirao? :hiha2: ja bih se vjerojatno u očaju odgurnuo od letjelice prema zemlji u nadi da dosegnem atmosferu i tamo krepam. :hiha:
« Zadnja izmjena: 14. Listopad, 2013., 23:56 Dragster »


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14922 : 15. Listopad, 2013., 00:00 »
zašto si išao uopće gledati baš taj film ako ćeš srati po takvim bezumnim glupostima?
Oprosti, ali ne kužim pitanje. Vjerojatno ni ti neznaš što si pitao; možda će ti netko drugi trebati objasniti jer meni se neda.
Po tome, ispada da sam ja išao gledati film ne zato jer je dobio dobre ocjene, već zato da bih tražio greške.

Ono, koji ku*ac?



EDIT:
I ja imam maštu. Pa kvragu, igram RPG-e. :mrgreen:
Možda nebih ništa kritizirao da film nije najavljivan kao ''vrlo realan''. Na kraju krajeva, ispada da je Gravity ipak SF - ne po onoj mojoj 'sve van Zemlje je SF' logici, već po... pa... znate i sami ako ste ga gledali.
« Zadnja izmjena: 15. Listopad, 2013., 00:04 Emperor Ghaleon »

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14923 : 15. Listopad, 2013., 00:04 »
Pa to ti je više manje čitav osvrt na film. Traženje i isticanje grešaka. Koje to nisu. prd/10
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #14924 : 15. Listopad, 2013., 00:06 »
O moj bože, pa black_out priča samnom! Kako se osjećam povlašteno!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9